"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 15:43

stes ona v tom clanku popisuje, jak to zvysovala, takze se na tyhle cisla asi mohla dostat. Ted koukam na google a zolpidem ma v letaku moznou euforii. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 15:45

jerry 

Ale jo, vím, že takto je to relevantní údaj. Jen pokud je s nemocnicí celou dobu v kontaktu jiná prvotně uvedená osoba a oni jdou kvůli tomu vyzvídat další kontaktní osobu, zda by si toho člověka náhodou nevzala domů, i když na domácí péči není, jenom proto, aby nemuseli zařizovat přeložení na LDN, tak s tím jsem se opravdu ještě nesetkala. 

Za to s tím, že mi sestra z oddělení, které zařizovalo přeložení na oddělení jiné nemocnice oznámila, že drahá interiérová obuv, kterou odpovědná osoba zapomněla přibalit k osobním věcem, což šlo jednoznačně za nemocnicí, do telefonu tvrdila, že prý nejde poslat poštou a mám si pro ni přijet přes půl kraje osobně, na což jsem absolutně neměla v danou dobu čas a rozhodně jsem o ni nemínila přijít, protože maminka ji potřebovala, s tím bohužel ano-

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 15:49

A moje zkusenost je, ze nekteri lekari pisu benzodiazepiny (snad to pisu spravne) jak lentilky. Ja mela napsane 3 denne , pritom mi bohate stacila 1/2 na cely den. Ten stav, kdy prasek naskocil, byl uplne sileny - takovou pohodu jsem nikdy nezazila :) a vubec se nedivim, ze do toho plno lidi spadne. Diskuze jsou plne dotazu, jak se zavislosti zbavit. Treba v byvale praci jelo na lexaurinu snad cele oddeleni, v prvni zase na stilnoxu. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:12

wendulka Trochu jsi mě uklidnila. Různá zařízení jsem dnes obvolávala, stejná písnička - máme plno, podejte si žádost (s lékařskou zprávou). Na dotaz, jak dlouhá je čekací doba mi nikdo (samozřejmě) nebyl schopen odpovědět. No, seznam mám, budu volalt dál. A jako bonus jsem se dozvěděla, že např. na domov pro seniory (po následné péči pro tatínka, kde by mohla být i máma) se čeká cca 2 - 3 roky. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:18

barbuchaAsi jsem to blbě napsala. Ten pracovník, který mi volala ještě v době, kdy byl táta na JIP, mi řekl, že LDN se dá zařizovat až v době, kdy je pacient na standardním oddělení. Tátu přeložili včera večer a dnes mi tedy volal jiný sociální pracovník (oproti tomu minulému poněkud zmatený) a položil otázku, jestli se táta bude vracet do domácího prostředí. Odpověděla jsem, že netuším v jakém je stavu (zákaz návštěv a kusé info od doktora) a on osobně tátu viděl jen sedět a snídat. Mám za ním v pondělí přijít a podepsat všechny náležité papíry k překladu na LDN. Dříve nemohl, má dovolenou . Jako kontaktní osoba jsem uvedena já, ale táta má v peněžence mezi kontaktními osobami uloženou i mámu. Tak doufám, že jí volat nebudou. Článek si přečtu, díky.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:20

RoSaMá, ale s minimem lůžek, která jsou přednostně přidělována válečným veteránům a jejich vdovám (jak mi bylo řečeno). Kdyby se tak uvolnilo zázrakem místo tam (a žádný veterán ve frontě), byla bych fakt ráda. Ale v to nedoufám.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:20
Reakce na continuity:

RoSa

Má Chittussiho 

​Plná.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:21

jerry Táta má číslo na mámu i na papírku, v peněžence. Ale jako kontaktní osoba pro nemocnici jsem uvedena já.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:23

whiskas 

To bohužel vážně nejsou schopni říct. Když si žádá rodinný příslušník o umístění na LDN, trvá to déle. Trochu lepší to je, když podává žádost praktický lékař pacienta, ale vůbec nejlepší je, když to zařizuje staniční sestra z oddělení, kde je pacient hospitalizovaný. Jen se jí musí chtít.

Hele ta neempatická staniční na interně, jak mi nejprve vyčetla, že si nechci maminku vzít domů, když byla v ten den schopná se pouze postavit, tak mi taky vyhrožovala, že LDN jsou plné a že si to budu muset obvolat sama a že ať počítám s tím, že budu muset za maminkou jezdit třeba až do Mariánských Lázní, pokud nikde blíž nebude místo. Tak určitě. No a za dva dny už pro ni měla lůžko. Dojezdová vzdálenost sice hodinu s přestupem v sousedním okresním městě, ale měla. No a zase naproti tomu staniční z neurologie pro ni měla lůžko na LDN v místě bydliště už po týdnu hospitalizace a o týden dřív, než měli oficiálně zase začít přijít pacienty po malování. Pak to tedy bohužel dopadlo jinak, ale na mém příkladu krásně vidíš, že je to hlavně v těch lidech v té nemocnici.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:30

Nevím, jestli se nevměšuju do tématu poněkud nevhodně, ale nekupovaly jste poslední dobou v Praze černou ředkev, že byste mě nasměrovaly, kam pro ni...?

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:32

Ještě zítra zkusím tu  Pentu 

Dnes už tam sociální pracovnice nebyla. Na Paze 6 zavírají, ale příští týden se otvírá pobočka v Bohnicích.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:34

euridike Prosím tě, promiň. To je moje vina, že jsem si tady tak obsadila toto vlákno. Omlouvám se. 

Děkuji všem! za cenné rady, odkazy a držení palců. Nezlobte se, prosím, že jsme si tady z toho udělala soukromou poradnu a zpovědnici. Moc jste mi pomohly.

Děkuju.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:36

wendulka Jako všude, vše je o lidech a vůli pomoci a jasně, o štěstí. Moc děkuju.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:47

stes No ty kráso! Mě nepřestává fascinovat, kolik toho to lidské tělo vydrží, fakt. A s těma lékama na spaní, moje babi s demencí to měla úplně obrácené, po zapití byla plná života několik hodin, zahodila berle, odcházela z domu, lezla po žebříku, přerovnávala skříně klidně ve dvě v noci.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 16:56

whiskas hlavne na dotazy v nemocnici vubec nepripoustej, ze byste si vzali tatinka hned domu. Ono se to v cloveku pere - na jedne strane vis, ze to nejde zvladnout bez obeti z tve strany, na druhe svedomi a vychova a reci chytrych o odlozeni do ustavu. Ale aspon na prvni cas po ukonceni lecby v nemocnici tu LDN urcite chtej. Uvidis, jak na tom otec realne je, treba tam s nim budou tochu cvicit, aby lip chodil. 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 17:00

whiskas 

No to jsem vůbec nemyslela tak, že by se měl kdokoli omlouvat za to, jaké téma nastolil /podobný problém jsem řešila taky, vím, jak je to náročné/, přišlo mi právě z mé strany trochu nevhodné vpadnout do té diskuse s nějakou banalitou... 

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 17:01

Kokoska my chodili za tchýni a cvičili s ní tam jako doplněk. A je to furt jednodušší,aby tam denně někdo zajel a chvili se s ním prošel nebo cvičil než mít ležícího člověka doma celodenně.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 17:02

continuity to je bez debat.

Offline stes
9267 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 17:17

Lamicka aha, já ho měla na spaní a naštěstí půlka fungovala v nalehavejch pripadech dostatecne, proto mi to prostě rozum nebere.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 17:21

euridike Ne, ne, neberu to osobně, nevyznělo to od tebe zle. Jen jsem si uvědomila, že už fakt plevelím dost :-D.