"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 08:38

Jos nevl. synovi pediatricka psala pri kazdem kasli kodein a on to platicko poctive vybral. pritom matka je psychiatricky pacient se zavislosti. to nepochopis..

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:06

Prosím vás, kde nechávate tisknout fotky a kalendare? Já se kazdej rok vztekam u empikfoto, ale letos na to už proste nemám, v mobilu neotevru ani app, ani přes web, porad je to zasekly, fotky nenahrany...

Online continuity
43172 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:13

viktorka_od splavu

Codein dětem? To je úplně na palici.

měla jsem kolegyni, která si občas zobla codein na spaní. Prý ji to píšou na kašel a má přebytky. 

Codein jsem měla napsaný v životě 2x a z poslední varky tady pořád většinu opatřuji. Teď si ho muž chtěl vzít na kašel, tak jsem mu dost jednoznačně řekla, že až když mu nezabere levopront. 

Offline Pinot Noir
29912 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:18

Potrefenáhusa už léta v Cewe

Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:25

continuity byla jsem kdysi na velký akci, sešlo se nás tam hodně tlumočnic, a skoro každá měla codein v kabelce - prý kvůli pěknému hlasu... no já to viděla poprvý, nikdy jsem to nepoužívala

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:26

Potrefenáhusa já zase už léta u www.24print.eu

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:34

Potrefenáhusa 

Loni jsem nechala dělat to knižní album u Škody ve Vodičkově, a super. Servis i provedení. Určitě dělaj všechno, i kalendáře atd.

Online continuity
43172 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:38

RoSa a to měly fakt hezčí hlas nebo se jim to tak jeví v tom zfetovanem stavu?

Mě teda hlas v telefonu kdysi i aktivně pochválila šéfová, takže je si nekriticky myslím, že nic takového nepotřebuji, když přednáším.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:41
Reakce na Zu:

jsem chtěla jen říct, že ti lidé, které jsem potkala, byli opravdu spokojení a ne odložení senioři, kteří by vyhlíželi svůj konec.

​No tak to je dobře, pro ně... já bych svůj konec vyhlížela zcela určitě a rozhodně hned v tom momentě, kdy by mi pustili pohádku

Mně totiž připadá, že z těch lidí dělaj chovance mateřský školky a nesamostatnej, leč jinak perfektně příčetnej člověk by tam zešílel. 

A ty domy s pečovatelskou službou... jsem slyšela že vyžadujou to "zápisný" a nejsou moc levný, takže ne pro každýho (kromě toho že jich je jak šafránu). Ale nehádám se

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:45

Potrefenáhusa taky cewe. 

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 09:48

Potrefenáhusa Kalendáře necháváme dělat tady https://www.losfotos.cz/

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:05
Reakce na RoSa:

continuity byla jsem kdysi na velký akci, sešlo se nás tam hodně tlumočnic, a skoro každá měla codein v kabelce - prý kvůli pěknému hlasu... no já to viděla poprvý, nikdy jsem to nepoužívala

​Já kodein dostala předepsaný od obvodního poprvé v životě až letos, kdy jsem měla po splasknutí mandlí při angíně a dobrání prvních ATB záchvaty suchého dráždivého kašle hlavně večer, abych mohla usnout a fakt to utišil, ALE nevyléčil. Rozpustit ty hleny pomohl až Mucosolvan Sirup a Stoptussin. Levopront mi vůbec nefungoval.

Stejně tak zde dříve zmíněné benzodiazepiny. Letos taky poprvé jsem párkrát musela sáhnout po tabletce Neurolu k utišení záchvatu úzkosti a nekontrolovaného pláče a párkrát jsem ho zkusila na radu doktorky na usnutí, no jako pohodový bych ten stav nepopsala.

Uklidnil, to jo, ale že bych si ten "apatický" stav toužila navozovat uměle, to říct nemůžu.

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:13

wendulka asi tak...prostě velmi výjimečně je to berlička, kterou sem tam někdo v určitý situaci prostě potřebuje. V téhlech případech bych to nedémonizovala.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:13

Mne tyhle oblbovaky a vselijaky tisici leky vyvolavaji zaludecni nevolnost, az ke zvraceni. Erdomed nemuzu vubec. Kdysi mi po operaci slepaku napsali na doma neco proti bolesti a vzala jsem si to jednou, myslela jsem, ze omdlim. Leky na kasel na me nefungujou, leda na noc stoptussin, ze to trochu utisi, ale rano kaslu zas. Nejlepsi je bylinkovy caj michany v jedne lekarne na venkove a sirup Stodal. Ted kaslu uz 2 mesice, vcera me pri preventivce doktor poslouchal a pry v poradku. Tak nevim. Jediny trochu silnejsi, co mam doma, je ten Modafen, jinak se toho u nas moc nenajde. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:16

barbucha To zápisné je nějaký sponzorský dar?  Já si o těch ústavech nedělám žádnou iluzi. V koncentráku máme strom přání od Hit rádia, vybereš si obdarovaného, nakoupíš, zabalíš a doneseš do práce. Doteď to byl požadavek na kredit, sluchátka, kosmetiku, poukázky do hm nebo ca. A letos? Peřiny a  povlečení, tohle by měl přece pořizovat ten ústav, ne?

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:19

Dekuju všem, já potrebuju vyvolat ještě milion fotek, dáváme oběma babickam ještě alba s vyvolanejma a nám taky nechavam dělat, u Škody je to sice super, ale nedoplatila bych se, to si schovavam na velký fotky k zaramování barbucha 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:23

Kan 

Jo, sponzorský dary, pokud tam chceš získat místo Peřiny

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:24

Kan to je smutný a děsný teda, peřiny

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:28

stes 

Právě se domnívám, že takhle výjimečně by to hned jako oblbovák fungovat nemělo až na velmi ojedinělé výjimky. Ale že při dlouhodobějším užívání se tam závislost může vytvořit, to jsem viděla u maminky, když dostávala předepsaný na epilepsii diazepam pár let a pak jí převedli na clonazepam. To byla chvíli docela rozhozená, než si odvykla.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:30

barbuchatak starecka demence si nevybira, jeste budem stastny za pohadku a vystoupeni pionyru

pro pricetnyho cloveka kterymu nefunguje telo ale hlava jo je myslim akorat eutanazie:-/