"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 29. prosince 2023 21:13

Lamickazmiňovala jsem tu Nydu. Ale naposled měli v lékárně jediný přípravek, Paranit tuším a ten vykoupil muž. 

Čeká mě druhé kolo až se vrátíme domů.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2023 22:30

Myrtila Tak on zánět dutin není jen ucpané dutiny s bolestí hlavy. Mě třeba nikdy u dutin hlava nebolela, ale smrkala jsem třeba 4 nebo 6 týdnů. Sestra na středisku mi říkala, že dutiny se čistí i 3 měsíce . Pro mě nejhorší nemoc, protože já mám blbou přepážku a s musím pak dělat psí kusy. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 29. prosince 2023 23:19

stes Za sebe můžu doporučit kapky Desodrop, koupila jsem je na doporučení lékařky a zafungovaly skvěle. V mém případě to byl asi neinfekční problém, ale má být dobrý i na infekční záněty. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 00:06

continuity tlapkám! U nás ve škole teď taky řádí a vedle taky. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 00:31

Lamicka u nás a vedle, není to náhodou naše?!

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 05:41

Renusatko Mne FB ponúkol video nejakého jogina s cvikom na uvoľnenie dutín, už to aj cvičím. A to mám prepazky aj zoperovane

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 07:17

děkuji Dupali a Len

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 07:32

Renusatko A měla jsi na to atb? Mně právě CRP vyšlo skoro nula, tak jsem dostala jenom pochvalu za sinupret a konvičku, k tomu teda recept na něco jako silnější olynth, ale ani jsem to nakonec nepotřebovala, protože se mi dýchalo dobře, nepotřebovala jsem ty sliznice splasknout. 
Ale skoro se to bojím napsat, abych to nezakřikla, už dva dny jsem skoro bez rýmy, tak snad to není zase jenom pauza před další vlnou. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 09:26

žluťásek jj, ono se to objeví třeba jen v jedné třídě. To by vám dali vědět. Vši se tu objeví každý rok, ale děti je domů nikdy nepřinesly (klepu na dřevo). Dávala jsem jim do vlasů pár kapek tea tree, tak zkus. 

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 09:36

Ja mám nejlepší zkušenost s šamponem na vši od Dr. Max - Losinit. Pak mam ten všiváček se spirálkama

a vyčesávám, nejdřív pořadně rozčešu, pak dám kondicioner a systematicky projedu celou hlavu, bere to doopravdy i ty hnidy. Dcera má vlasy skoro do pasu a fakt to s tím kondicionérem docela jde. Pročešu, utřu do papírové utěrky a znovu a znovu.

edit: myslím, že jsem ten spirálkový všiváček viděla i v DM

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 10:20

stes Co tu ještě myslím nepadlo, tak obklady s heřmánkem, buď uvařit čaj (samozřejmě nechat zchládnout), anebo se dá koupit v lékárně i koncentrovaný roztok na ředění.

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 10:29

Estara já měla kdysi na heřmánek a vůbec byliny alergii,takže tohle odložit,až když nepomůže chemie

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 12:57

Myrtila já jsem neměla vysoké ani CRP ani nic ve výtěrech, ale cítila jsem se na umření. Dýchat jsem nemohla 3 týdny, spala jsem maximálně hodinu. Jak jsem nadužívala kapky do nosa, to ani psát nebudu. Na ty otoky mi nepomáha žádná z asi 150 rad. Sinupred jsem si nasadila hned a stejné k níčemu, taky Clarinase a Erdomed. Prostě pro mě je to strašná nemoc. Měla jsem to 2x za život a strašně doufám, že zas budu tak 10 let zdravá.

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 13:25

stes Tak pokud je alergie, tak určitě ne, to je jasné.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 17:13

Ja mam pri zapale dutin aj vysoke CRP, aj bezne uzivam antihistaminika,  Sinupret , spreje kortikoidne, aj tak to mavam často,  ORL doktor ma polutoval a povedal, ze mozem dobehnúť na vytery, ked budem chcieť .

Tento kalendárny rok som to mala 6-x, s antibiotikami 

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 18:18

Renusatko No, to zní fakt strašně, zvlášť jestli ti nic vlastně nepomohlo. Na mě působí ty všechny léky na ředění hlenů naopak strašně moc, takže je obvykle beru v menších dávkách, než se doporučuje. Ale tentokrát mi moc nepomohly ani ty normální dávky. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 18:25

letfenixa Já jsem to 2x měla dlouhotrvající, virové a pomohlo mi až moře. Tak příště odlétám hned při prvním problému.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. prosince 2023 19:05

stes problémy s očima, lámavé nehty a padající vlasy můžou značit i problémy se štítnou žlázou, tak tu si na krvi určitě nech nabrat

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 19:55

Renusatko v lete v Chorvátsku som sa v kuse mácala a preplachovala nos, pomohlo na 3 mesiace 

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 22:27

Mermaid ok