Lenka22 už jsem i slyšela termín "stařecká kapka", když o tom tak přemýšlím, mamka taky pořád chtěla mít kapesník u ruky. Ale nijak výrazné to u ní nebylo, spíš asi pocit.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Kokoska máma má kapku furt ..s tou chladovou alergií ještě zapátrám, co a jak. Mámě je zima, jako asi hodne seniorum, i když je vedro,sedí na slunci, je 30 stupňů, a je jí tak akorát :-)
Kokoska jo mrknu I na tu stařeckou kapku,třeba něco poradí.
Lenka22 ja mam uz roky prave tu chladovou alergii. Staci, aby bylo venku min jak nejakych 15 stupnu, ani mi nemusi byt zima, vetsinou ani neni, mam treba jen svetr a je mi fajn, a nonstop mi tece z nosu. Takze to mam od rijna do dubna. Vzdy jen venku, to si nos porad utiram a smrkam, vevnitr v budove nic.
Lenka22 jeste jsem ted cetla teorii, ze by to mohlo byt prilis intenzivnim dychanim, netykalo se to teda primo senioru, ale obecne toho "kapani z nosu" treba pri namaze (coz mam ja, ale mam to i jako Zuzuli v chladu), tak jestli treba maminka nedycha nejak namahave, hodne intenzivne i v klidu?
Lenka22moja mama má to isté, zima jej nebýva, ani keď mrzne. Má to celoročne, často jej aj oči slzia. A ani namáhavo nedýcha.
Zuzuli no ajeste v kombinaci s pohybem -na lyzich spotrebuju baliky kapesniku, je to silenej vopruz
viktorka_od splavu občas se jí špatně dýchá,to je fakt, a spíš dýchá tak povrchně..
Zuzuli a jak to řešíš? Máš antihistaminika na to?
Tak jsem nic moc kolem toho nenašla, minimálně je to běh na dlouhou trať. Vzhledem k mámině věku a pobytu v domově seniorů a hromadou léků, který už teď bere ráno v poledne večer....no budu nad tím dumat.
Lenka22 Moji senioři to měli, bez kapesníku ani ránu. Vím, že jsem to konzultovala s praktickou a ta mávla rukou, prý to tak mají.
Lenka22 co ORL? já na to trpěla při přechodech ze zimy do tepla nebo opačně, doktorka mi potvrdila, že je to normální a hodně lidí to tak má... dostala jsem spray do nosu Mommox a dost to tu zdivočelou sliznici uklidnilo... stačilo nějakou dobu používat, teď už nemusím
Lenka22 ja nie som senior a mam to tiez, tak isto mama a v mensej miere aj starsi syn. Mam to uplne celorocne, vnutri menej, v chlade vonku by som si mohla uviazat vreckovku pod nos
. Alergia na chlad sa mi nepotvrdila (narozdiel od pelovej).
RoSa to ORL ještě zkusíme, půjde tam stejně kvůli sluchu.
Kan no jo, mají to tak, ale proč ještě navíc mít tak otravnou věc, že jo.
Já se s tím setkávam, prý je to vazomotoricka rýma, nic se s tím nedá dělat (prý).
Mrakoplas tak to vás lituju všech , je to únavný děsně.
Mha aha aha, díky.
Lenka22 A ještě když mají dvě francouzské berle, tak se 100m po poliklinice šourali i půl hodiny. Jo a o neoblíbenosti papírovejch kapesníků mlčím, ročník 1925 jedině hadrovej a káro, jednobarevný jsou kostelový. Teď už se tomu směju.
Lenka22 už jsem i slyšela termín "stařecká kapka", když o tom tak přemýšlím, mamka taky pořád chtěla mít kapesník u ruky. Ale nijak výrazné to u ní nebylo, spíš asi pocit.
Hm, já už dvě hodiny přemýšlím,jak se tomu říká, když člověku není ani padesát. Jsem se s tím smířila, blbý je, když si vezmu všechny hadry na procházku čisté a nikde v kapse není zapomenutý kapesník. To je normální vodovod.
Ale vzhledem k tomu že v Černém dole měli u vleku erární reklamné kapesníčky, hádám, že tak výjimečné to není.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.