Lenka22Do 100ks bez poplatku. Není to takto? Obecně nevím. Moje přímá zkušenost je s KB, tržby jsou pravidelně vkládány včetně mincí. Někdo má tržby dokonce jen v mincích. Jsou tam většinou za tyto vklady poplatky. Ale u někoho taky ne, podle smlouvy o účtu. Ale to jsou individuální záležitosti, které nebudou platit na soukroumé osoby, které přijdou vložit něco jednorázově. Nicméně běžně se vkládají větší obnosy v mincích.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Lenka22 ty jo, jak se vám to povedlo nasbírat?
Ja se drobných vždycky zbavuju nejdřív, až pak hrabu papírovky, takže mě to úplně fascinuje.
Kde ze to bydlíte? Bych se stavila a pomohla vám, abyste to nemuseli táhnout k popelnici. ![]()
Tabea jednoduše tak, že manžel sbírá mince - v tom smyslu, že si ji prohlídne, jestli má tu kterou z toho kterého roku, u eura i podle země vydání...no a jeho neteř, jejíž manžel lítá po světě, prostě (asi za léta, to nevím), mu přitáhla dvě krabice drobásků, že to nechtějí...no tak si z toho jich pár vybral, ale co se zbytkem? A syn, který pracuje v Německu, měl taky hromadu drobných, tak jsem mu sebevědomě řekla, že mu to tady vložím na svůj eurový účet a pak přepošlu. No nejde to nijak.
Karja jak se to čte? chujo? já se teda přiznám, že některý věci, i kdyby se mi nakrásně líbily, si prostě kvůli názvu značky nekoupim nebo s velkym sebezapřenim: Closet (to mi připadá jak záchod), Tamaris (blbá Tamara), Fossil (stará fosílie), Kazar (Kazane, trhej!), Usha (znám jednu krávu Uschi), Aldo (obchod Aldi), myMo (seš mimo) atd. atd. ![]()
to by me vubec nenapadlo, ze nekdo resi
notna do 100 ks bez poplatku...asi to tak udělám. Já jsem nějak v mysli spoléhala na mincomaty, který ale prej už snad nejsou.
A jak píšeš, že jsou tržby pravidelně vkládány, tak to znamená, že je v obchodě roztřídí podle nominálu a někdo s tím denně dochází do banky na pokladnu? A jak teď, když hodně poboček má pokladny zrušený?
Já jsem se hnala v týdnu do Raiffky u Anděla, kde vím, že mají pokladnu, že to tam zkusím uplatnit, načež pobočka zavřená. Nejbližší s pokladnou na Národní. To už mám pro nějaký pravidelnější, i když občasný vkládání, z ruky.
Ve spořce u Anděla mi řekli, že mincomaty dávno zrušený, eura nelze vložit...
Prostě chci tím celým říct, že jsem vůbec netušila, jakej je to u nás pro občana opruz s mincema.
hodne blby dotaz, ale jak to ten Palach myslel? vzdyt naopak na to zlo nestacil, proto se upalil, ne?
"Člověk musí bojovat proti tomu zlu, na který právě stačí".
RoSa to chujo mě taky odrazuje. Naštěstí jsem tam pro mě nikdy nic nenašla, takže vnitřní boj se zatím nekonal. ![]()
Fossil se mi taky nelíbí.
Lenka22 mam pocit, ze mincomat byl na hlavni poste, ale jak je to aktualne, to nevim.
A jeste:
Protože ČSOB s Českou poštou kamarádí, můžete jako klient ČSOB a Poštovní spořitelny s mincemi i tam. Mince je potřeba mít roztříděné a za vklad hotovosti kartou (včetně mincí) zaplatíte poplatek 10 Kč. Stejně tak vám mince vymění za bankovky, a to zdarma, pokud máte od každé max. 100 kusů.
Lenka22 Asi by ti spíš pomohl někdo, kdo dělá v bance. Třeba se tu nějaká dobrá duše najde a odpoví.
Já to znám jen od těch firmem, na které jsi se ptala, ale to neřeší tvůj problém. Tržbu počítají, mají to rozdělené, vede se eviden/soupiska a pak to do té banky nesou už takto roztříděné. A nemůžou to vkládat kdekoliv. Mají k tomu určenou pobočku. To jsou drobní podnikatelé. A pak jsou velké objemy mincí, třeba z automatů, tam pro to jezdí ochranka, to už se na pobočku nenosí osobně, ale banka mince normálně přijímá.
Kokoska díky, já se zkrátka na eura vykašlu a ty český pěkně roztřídím, spočítám a půjdu s nimi několik dní za sebou na pokladnu :-) Jiná cesta není. Ty český mince se nahromadily taky u syna, nevím, jak ostatní muži, ale on používá na placení jen bankovky a mince vysype doma na hromádku, ať už eura nebo kč, s tím je mu líno se zabývat a tahat po kapsách.
notna jo, díky, ty firmy už jsou mi jasné. Nějak se s tím popasuju, no. Eura zůstanou v krabici a budem je posunovat sem tam napořád asi
. Vyhodit je nevyhodím, ale fakt nevím, jsou to ty nejdrobnější eurocenty.
Lenka22 Ty eura zkusit směnit na bankovky v některé z bank při pobytu v zahraničí?
Karja Khujo vypadají dobře, ale nelíbí se mi ty jejich barevný provedení, takový ponurý barvy všechny...
Lenka22 a dát postupně je do takových těch pokladniček? U nás jsou třeba na vodící psy a tak.
RoSa Já čtu věci zásadně tak, jak se píšou, než mě někdo poučí:-D.-D Kolegyně taky kdysi nedávala Lasocki, to neřeším vůbec
Lenka22 ja na cestach vzdycky ty nejdrobnejsi eura nasypu do pokladnicky v kostele, ktery se mi libi. Ale nejsou toho kila, jen hrst. To pocitani neznamych drobaku mi nejde, nekdy to na dlani nabidnu u pokladny v obchode, ale mam dojem, ze ani oni si nevyberou ty jednocenty.
Kokoskamě ty eurodrobný taky moc nejdou počítat a taky jsem si všimla, že v obchodě v Mnichově, kde jsme nejčastěji, se do nich moc nehrnou jsem měla ten dojem, ale zas tam mám jazykovou bariéru, tak nevím určitě.
na cestach vzdycky ty nejdrobnejsi eura nasypu do pokladnicky v kostele, ktery se mi libi.
Dělám to taky tak.
Já si eurocenty v hodnotě 1,2,5 vůbec neberu, když je vydávají Tady to taky zaokrouhlujeme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.