"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 11:20

whiskas 

Když se ti bude chtít, proč ne. 

Online brrr
12366 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 11:54

Samantha Klasický lihový centropen. Popisujeme jím plastové kartičky, vydrží to normalně déšť, hlínu, ošahávání. Umýt to moc nejde.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 17:39

žluťásek  whiskas  brrr 

díky za tipy,  koupím lihové  

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 10:23

Čím se dá vyčistit těsnění/závity na láhvi. Jde mi o ten černý bordel co se dělá v závitech a normálně to nejde dolů - v něčem povařit, odmáčet?

Offline RoSa
10181 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 10:36

bublifuk já to dělám drátěnkou a když to nejde, tak přistříknu čistič grilu/trouby (louh)

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 10:51

bublifuk ja to povazuju za plisen a vyhazuju komplet

Offline RoSa
10181 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 11:06

viktorka_od splavu já to považuju za rez

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 11:12

RoSa je to plíseň, ale nechci kvůli tomu vyhazovat termosku. Kdyby ten závit byl normálně černej, tak o tom ani nevím

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 11:15

bublifuk na některé termosky lze dokoupit náhradní závit. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 11:24

continuity to bohužel nebude tento případ. Je taková maličká akorát na zbytek snídaňového čaje. Už ani nevím odkud a jinde jsem ji nepotkala..

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 11:59

bublifuk zkusila bych to postříkat octema zasypat jedlou sondou

Offline vanilka vanilková
92 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 13:58

bublifuk Já to namáčím do vody se savem

Online Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 20:52

Muslik ja si kupuju vlnene zimni ponozky v obchudku na Letne

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:07

Muslik mam Smartwool, mivali je v kazdem rockpointu. Ted jsem kupovala detem tluste ponozky s vysokym podilem vlny v campingAZ, konkretne v Cerne ruzi, nejaka znacka Lasting. Srazily se v pracce, chce to kdyztak vetsi velikost. Mela jsem je ale vytipovane pres eshop. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:24

Můžu úplně blbej dotaz? Jsem pěstováním úplně nedotčená, kytkám nevěnuju žádnou péči kromě nepravidelného zalití. Mám malou monsteru (asi monkey maska), která nekontrolovatelně bláznivě roste, různě ji obtáčím kolem květináče, ale asi bych s ní něco měla provést. Co, jak a kdy? Ušmiknout ty dlouhý šlahouny, nechat zakořenit ve vodě a zasadit k té původní kytce? Na jaře? Nebo to můžu provést i teď? Totéž teda potos, to je taky šílenec.

Chtěla jsem označit @mp meri, ale nefunguje mi zas zmiňování. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:55

žluťásek kdykoliv ušmiknout a buď vyhodit, nebo ty ufiklé dát do vody a až budou mít pořádné kořeny, zasadit. K původní ne, jako nové kytky. Potosy sázím tak tři ty řízky do jednoho květináče, monsteru spíš po jednom. Stříhám i sázím kdykoliv.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:01

Pinot Noir dík. Já jsem se chystala tak dlouho přesadit kytku co měla malej květináč, až mi během toho kořenění ve vodě chcípla jsem v péči o rostliny úplně nemožná, moje maximum jsou lopatkovce a potosy a jiný nezmaři

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:09

žluťásekjá ti nevim od čeho to záleží, mě loni hezky zakořenily i fíkusy, dcera teď dělá nějaké pokusy na biologickou olympiádu a rozstrihala mi na to rymovnik, což je technicky spíš plevel a po měsíci ani ťuk, něco už chcíplo. 

mám trochu podezření, že když do vody, kytky ochotněji koření v neprůhledné nádobě. 

Osobně bych se vším stříháním a řízkováním ještě tak minimálně měsíc počkala. Monkey mnsteru můžeš ostříhat, aby to mělo šanci, potřebuje mít řízek kolínko. Určitě jich můžeš dát do jednoho květináče víc, já jich mám asi tři a je to tak koupené z obchodu a vypadá dobře. 

Potos přehazuji kolem špalíčku zapichnuteho do o hlíny zas nahoru do květináče, takže mám ty šlahouny dvojité I trojité.  Tam je akorát problém, že pokud konec šlahounu zakoření (a když je blízko u hlíny, tak se mu to většinou povede) tak ten prostředek ve smyčce umře, uschne a musí se vystřihnout. 

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:37

nedávno jsme se tu bavili o divadle, muzikálech. Chtela bych se zeptat co soudíte o muzikálu Troja. já vím, že bude mít teprve premiéru.

No dostala jsem od dcery k vánocům příslib divadla. A dost tápu. Byl tu hodně doporučován Krysař, ale ten je až do června vyprodaný. Já uplně nepreferuju muzikály, ale chtěla bych něco lehčího. Je to každoroční víkend s dcerou v Praze. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 00:25

Tak Betty Ja se ted mrkla na webovky Kalichu a listky na Krysare normalne jsou. Jinak bohuzel neporadim, ja se ted do divadla moc nedostanu. Ve Studiu Dva by te nic nezaujalo?