zelene.oko určitě jo
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ako dieťa som poznala len slovo lekvar, až ako dospela som začala rozlišovať slivkovy lekvar a roznoovocne džemy. A raz som ten lekvar tuhý D (moje meno) uvarila vďaka nedorozumeniu ohľadom doby miešania a varenia. Ale zas dlho vydržal!
zelene.oko Podle mě jsou vhodné.
Sice se zpozdenim, ale taky potvrzuju vhodnost. Jednoznacne - strihem i barvou.
jerry Děkuji. Střih je hodně lichotivý a pohodlný. Hlavně ta pohodlnost se bude v ten den určitě hodit.
zelene.oko a celkom by ma zaujímalo, odkiaľ ich máš
A troufnu si prorokovat, že nakonec budeš jedna z nejvhodněji oblečených.
zelene.okoďakujem
K té povidlové debatě jen takové odlehčení
Policajti zastaví náklaďák a ptají se řidiče:
"Co to vezete?"
"Džem." odpoví řidič.
Policajt chce, aby mu řidič ukázal papíry. Ten mu je podá. Pak policajt potichu říká kolegovi: "To je nějaký podezřelý. Říká, že veze džem, v papírech má napsáno jam a auto má plný marmelády."
barbucha lekvar ako zavaraninu?
. Lekvár je proste povidla, nie sú v ňom žiadne kúsky. Zaváranina je zavarené ovocie (kompót).
Tak to my používali to slovo úplně jinak (kompot je kompot!). Pro nás byla zavařenina ta marmeláda, obecně... ale ono je asi víc slov, který - ve stejným znění - mají trochu jinej význam v češtině a jinej ve slovenštině ![]()
Ale zavařený maso jako zavařeninu Pinot Noir , to jsem v životě neslyšela...
Ted mi jeden novej kolega řekl, že mám mezeru ve vzdělání, protože neznám scénky/hlášky Loriota. To je takový národní dědictví.
znáš sérii Ein Herz und eine Seele? to je taky klasika... zkus, pobavíš se
Do marmeladove statistiky: u nas doma se dela ze svestek a merunek klevela
continuity a ostatní zde ![]()
Prosím, je praktické mít pouze virtuální kartu? Kartu v mobilu mám, ale kartu mám i fyzickou a občas ji vytáhnu, když mi to mobilem nejde (tak 2x do roka
).
Lamickajá bych do toho nešla. Občas to mobilem nejde vůbec zaplatit nebo to alespoň pozlobi, hlavně v zahraničí, jednou mi to nešlo třeba v new Yorkeru.
continuity dekuji za radu
moora klevelu znám taky - je to - u nás - marmeláda ze švestek, narozdíl od povidel řidší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY