"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 12. února 2024 10:03

Jos no já si myslím, že ta podkorekce zas oku uleví při koukání blíž než do dálky. Hlavně mě štve, že starší s nima i kolikrát čte.

Já nám celoživotně jedno oko hodně pidkorigovane, ale tu vadu od nějakých 18 let úplně stabilní. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. února 2024 10:06

continuity To mi rikala taky, at si na cteni bryle nesundavam. Docela me prekvapila (a pocitove sundavam vetsinou dal). Ale je to vyborna lekarka, sikovna operaterka, nesla jsem (a ted to nemyslim hanlive ale rozumime si) k doktorovi s rokem praxe

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 12. února 2024 10:24

Celej život čtu v brýlích/čočkách, které mám na dálku, nikdy mě nenapadlo, že je to špatně. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 12. února 2024 10:30

Jos já jsem si vždycky myslela, jaká není operace oka výhra. Ale sestra je po laseru cca šest leta a začaly jí (kromě prudkého zhoršení zraku) i další nepříjemnosti, časté záněty rohovky a tak. A kolegyně je po šedém zákalu, nejdřív že super, ale teď má také celkem problémy. Tak nevim.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 10:31

Pinot Noir taky brýle nesundávám. Ale táta má zhruba takovou vadu, co ty, a ten brýle sundavá na malá písmenka.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 12. února 2024 10:31

continuity mne teda v puberte, kdyz jsem zacala nosit bryle celodenne, ocarka kladla na srdce, at si hlavne bryle na cteni nesundavam. Ze si je muzu zacit sundavat, az zacnu videt na blizko spatne okolo ctyricitky. Duvod si uz nepamatuju. 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 12. února 2024 10:33

andulka01 u šedého zákalu hlavně není na výběr a je to technicky úplně jiný typ operace. Ale to zbroušení rohovky se mi zdá brutus tak jako tak. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 12. února 2024 10:39

continuity to vím, brala jsem to prostě jako zásah do oka. Ale u těch dioptrií bych nečekala, že to začne zlobit po takové době, jako nějakou degradaci jasně, ale že to odejde takhle šmahem...

Online Janulik03
20300 příspěvků moje polička 12. února 2024 10:39

Ja mam urobenu korekciu na oboch očiach pred 9 rokmi. 

Mala som 6,5 na jednom a 4 na druhom plus astigmatizmus. 

Upozornili ma iba, ze vekom môžem horšie vidieť do blízka.

Som maximálne spokojná, nepotrebujem okuliare na von a na čítanie mam asi 0,5 dioptrie, čo vlastne nič nie je s čítam knihy bez okuliarov. Ale mam ich prw tie uplne malinké písmenká večer. 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 12. února 2024 10:45

Pinot Noir ja si je sundavam, protoze pres ne do blizka nevidim

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. února 2024 11:00

Pinot Noir Mne to bylo vzdycky spis pocitove neprijemne, plus jsem rada, ze je muzu po celem dni odlozit. Mam to i u cocek, vecer jsem proste vyndala a teprve si cetla. Ale ja si na cocky nikdy moc dobre nezvykla. 
Janulik0

Ja nerikam, jaky to neni risk. A spousta lidi to chvali a zmeniˇo jim to zivot. Ale proste...beru to ze sveho uhlu pozice, ze mam jen maly hendikep, zanedbatelny. 4 dioptrie. A ten risk u me prevazuje benefit, nejsem ochotna akceptovat zadne riziko. A zbrouseni rohovky je vec celkem definitivni. 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 12. února 2024 11:05

Pinot Noir ja hlavně nablízko vždy viděla a brýle mě obtěžovaly, tak jsem si vzala ten názor, který mi byl blízký. 

Nějak to souviselo s tím, že na dálku jsou ty ostřicí svaliky uvolněné, ztažené jsou při koukání na blízko a když musí "preostrit" ještě ty dioptrie není to úplně výhra. Ale jak píšu prd tomu rozumím, já jsem si na brýle nikdy úplně nezvykla, nenosim moc ani sluneční.  

Tak jako tak, u mě to dopadlo dobře. Vada se mi už dlouho nezhoršuje a v téměř padesáti zvládám i čtení bez brýlí. 

Online Kokoska
35018 příspěvků moje polička 12. února 2024 11:07

Nevím proč, ale zrovna dneska přes ty brýle, co chci vyměnit, vidím úplně skvěle.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 12. února 2024 11:36

Jos Na dálku, jako ony ty moje jsou funkční, ale jsou prostě šejdrem

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. února 2024 11:54
Reakce na Pinot Noir:

Celej život čtu v brýlích/čočkách, které mám na dálku, nikdy mě nenapadlo, že je to špatně. 

​ja som tiez citala, ale po prekroceni styridsiatky jak na povel v nich prestavam vidiet do blizka (resp.citat). Takze davam dole. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 12:09

Kokoska nechtějí vyměnit , tak se snaží

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. února 2024 12:10
Reakce na Pinot Noir:

​jeste te nedohnala starecka vetchozrakost, co?

ono pak pres ne na blizko prestanes videt. Ja mam aktualne jedny na dalku (s tema cist uz nemuzu), jedny na PC (s tema cist muzu, ale na delsi dobu je to nepohodlny) a ctu bez brejli. A abych furt nemusela cvicit brejle nahorudolu, nosim vsude ty na PC. Vysledek je, ze vidim trochu blbe na dalku i na blizko :))

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 12. února 2024 12:14

moora ale já pochopila z diskuze, že v nich nemáš číst, asi jako preventivně? To je jasný, že časem už nemůžeš.

Reagovala jsem na tohle:

Jos no já si myslím, že ta podkorekce zas oku uleví při koukání blíž než do dálky. Hlavně mě štve, že starší s nima i kolikrát čte.

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:19

Kokoska Jestli ty sis je nevyčistila

Online Janulik03
20300 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:41
Reakce na Aranel:

Kokoska Jestli ty sis je nevyčistila