Jos no já si myslím, že ta podkorekce zas oku uleví při koukání blíž než do dálky. Hlavně mě štve, že starší s nima i kolikrát čte.
Já nám celoživotně jedno oko hodně pidkorigovane, ale tu vadu od nějakých 18 let úplně stabilní.
Jos no já si myslím, že ta podkorekce zas oku uleví při koukání blíž než do dálky. Hlavně mě štve, že starší s nima i kolikrát čte.
Já nám celoživotně jedno oko hodně pidkorigovane, ale tu vadu od nějakých 18 let úplně stabilní.
continuity To mi rikala taky, at si na cteni bryle nesundavam. Docela me prekvapila (a pocitove sundavam vetsinou dal). Ale je to vyborna lekarka, sikovna operaterka, nesla jsem (a ted to nemyslim hanlive ale rozumime si) k doktorovi s rokem praxe
Celej život čtu v brýlích/čočkách, které mám na dálku, nikdy mě nenapadlo, že je to špatně.
Jos já jsem si vždycky myslela, jaká není operace oka výhra. Ale sestra je po laseru cca šest leta a začaly jí (kromě prudkého zhoršení zraku) i další nepříjemnosti, časté záněty rohovky a tak. A kolegyně je po šedém zákalu, nejdřív že super, ale teď má také celkem problémy. Tak nevim.
Pinot Noir taky brýle nesundávám. Ale táta má zhruba takovou vadu, co ty, a ten brýle sundavá na malá písmenka.
continuity mne teda v puberte, kdyz jsem zacala nosit bryle celodenne, ocarka kladla na srdce, at si hlavne bryle na cteni nesundavam. Ze si je muzu zacit sundavat, az zacnu videt na blizko spatne okolo ctyricitky. Duvod si uz nepamatuju.
andulka01 u šedého zákalu hlavně není na výběr a je to technicky úplně jiný typ operace. Ale to zbroušení rohovky se mi zdá brutus tak jako tak.
continuity to vím, brala jsem to prostě jako zásah do oka. Ale u těch dioptrií bych nečekala, že to začne zlobit po takové době, jako nějakou degradaci jasně, ale že to odejde takhle šmahem...
Ja mam urobenu korekciu na oboch očiach pred 9 rokmi.
Mala som 6,5 na jednom a 4 na druhom plus astigmatizmus.
Upozornili ma iba, ze vekom môžem horšie vidieť do blízka.
Som maximálne spokojná, nepotrebujem okuliare na von a na čítanie mam asi 0,5 dioptrie, čo vlastne nič nie je s čítam knihy bez okuliarov. Ale mam ich prw tie uplne malinké písmenká večer.
Pinot Noir ja si je sundavam, protoze pres ne do blizka nevidim
Pinot Noir Mne to bylo vzdycky spis pocitove neprijemne, plus jsem rada, ze je muzu po celem dni odlozit. Mam to i u cocek, vecer jsem proste vyndala a teprve si cetla. Ale ja si na cocky nikdy moc dobre nezvykla.
Janulik0
Ja nerikam, jaky to neni risk. A spousta lidi to chvali a zmeniˇo jim to zivot. Ale proste...beru to ze sveho uhlu pozice, ze mam jen maly hendikep, zanedbatelny. 4 dioptrie. A ten risk u me prevazuje benefit, nejsem ochotna akceptovat zadne riziko. A zbrouseni rohovky je vec celkem definitivni.
Pinot Noir ja hlavně nablízko vždy viděla a brýle mě obtěžovaly, tak jsem si vzala ten názor, který mi byl blízký.
Nějak to souviselo s tím, že na dálku jsou ty ostřicí svaliky uvolněné, ztažené jsou při koukání na blízko a když musí "preostrit" ještě ty dioptrie není to úplně výhra. Ale jak píšu prd tomu rozumím, já jsem si na brýle nikdy úplně nezvykla, nenosim moc ani sluneční.
Tak jako tak, u mě to dopadlo dobře. Vada se mi už dlouho nezhoršuje a v téměř padesáti zvládám i čtení bez brýlí.
Nevím proč, ale zrovna dneska přes ty brýle, co chci vyměnit, vidím úplně skvěle.
Jos Na dálku, jako ony ty moje jsou funkční, ale jsou prostě šejdrem
Celej život čtu v brýlích/čočkách, které mám na dálku, nikdy mě nenapadlo, že je to špatně.
ja som tiez citala, ale po prekroceni styridsiatky jak na povel
v nich prestavam vidiet do blizka (resp.citat). Takze davam dole.
Kokoska nechtějí vyměnit , tak se snaží![]()
jeste te nedohnala starecka vetchozrakost, co? ![]()
ono pak pres ne na blizko prestanes videt. Ja mam aktualne jedny na dalku (s tema cist uz nemuzu), jedny na PC (s tema cist muzu, ale na delsi dobu je to nepohodlny) a ctu bez brejli. A abych furt nemusela cvicit brejle nahorudolu, nosim vsude ty na PC. Vysledek je, ze vidim trochu blbe na dalku i na blizko :))
moora ale já pochopila z diskuze, že v nich nemáš číst, asi jako preventivně? To je jasný, že časem už nemůžeš.
Reagovala jsem na tohle:
Kokoska Jestli ty sis je nevyčistila ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.