"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mha
příspěvků moje polička 11. února 2024 18:56

moora Ounz

Klevela je u nás takový řidší ovocný rozvar, ale kdybyste varily déle, může z toho být marmeláda :)

A kdybyste to přehnaly až do úplné tuhosti a navíc to byly švestky nebo hrušky, tak by to byla povidla.

Zavareniny jsou u nás jako u Pinotovych, i okurky, papriky, rajčatová šťáva... 

A ovocný rosol, to taky znáte? To je skoro jako džem:))) 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 11. února 2024 22:02

Lamicka Muž říká, ze některé bankomaty vyžadují pro výběr kartu. Pry se mu to stává i u těch, kde by to přes tel neměl byt problém. 

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:01

Evaeva a její patálie s brýlemi mi připomenuly, že potřebuju taky nové, a jelikož ty moje mají asi 20 let, fakt dlouho jsem v optice nebyla. Mám blbý dotaz:

mám 6 dioptrií, vidím jen šmouhy, musím si brýle vybrat s čočkami v očích. Můžu si vybrat obroučky jeden den a druhý den tam přijít na optimetrii? Nebo mají běžně v optice umyvadlo, abych si pak mohla čočky vyndat a zase nasadit?

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:03

Pinot Noir Řekla bych, že mají umyvadlo. Když si někdo přijde zkoušet čočky poprvé v životě, aby měl možnost se umýt.

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:04

eM a jo, vlastně, vždyť oni tam učí nasazovat čočky, to je pravda! Děkuju.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 23:11

Pinot Noir já teda určitě plánuju jít nadvakrát, potřebuju sebou poradce a nechci ho zdržovat kvůli měření. 

Offline Kokoska
35017 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:13

Pinot Noir Evaeva taky potrebuju bryle, takovy s korekci na pocitac, abych videla na papiry i monitor. Pres soucasny uz to neni ono a nejak se porad nemuzu dokopat k akci. Na ocnim jsem byla nedavno, oci jsou v poradku, ale dioptrie mi vzdycky zmerili lip v optice.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:19

Kokoska Evaeva Pinot Noir 

Ooo, to vypadá na kolektivní nákup brýlí! Když je nemusím vybírat sobě, tak mě to baví. ;)

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:24

Pinot Noir zcela určitě tam můžeš přijít na dvakrát. Aktuálně má dcera v optice jedny obroučky, co čekají na návštěvu ocare. Myslela jsem, že paní bude chtít zálohu, nakonec ani to. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 23:32

Kokoska tyhle brýle má mamka a je s nimi hrozně spokojená. Akorát to teda byla pálka.

Já se teď určitě půjdu změřit do optiky, k doktorovi bych se načekala. Ale dám svůj dotaz i sem. Co když si v té dané optice brýle nakonec nevyberu? Dají mi nějaký papír s výsledky?

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 11. února 2024 23:37

Evaeva vybrala bych si nejdřív obroučky, pak bych teprve měřila. Aspoň tak to mám v plánu.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 12. února 2024 02:19

Pinot Noir To ale nejde udělat pokaždé, taky záleží, kolik máš dioptrií. Pokud máš třeba tlustší skla, nejsou vhodná na všechny obroučky. 

Evaeva Tak když hezky poprosíš, tak asi ano. :-) Řekla bych, jak to je, že si chceš přivést poradce a nezdržovat se měřením. Ale obecně bych řekla, že je to takové trochu nefér, jako když jsme tu kdysi řešily, že necháš dítěti změřit nohu ve specializované prodejně a pak mu koupíš boty přes internet, zas pokud si nevybereš, tak je to spíš jejich probém, že nemají dostatečný výběr. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 12. února 2024 02:50

Evaeva tam kde jsem byla, dělali měření za poplatek - pokud bych si tam nevybrala.

Online Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 12. února 2024 06:54

Garfie parfemovana madla na wc pro invalidy!

(jako musim rict ze toto mi delalo ve skole velke, velke potize)

nebo takový to vyberte všechny obrázky, na kterých je semafor ... myslej i ty tyče nebo mikroskopickej kousek strisky na sousedním obrazku? 

Online Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 12. února 2024 07:03

Rozdíl mezi zavareninou a dzemem (v džemu jsou kousky) jsem náhodou googlila v sobotu, netušila jsem, ze existuje rozdíl,  já rikam všemu tadytomu marmeláda (povidlum ne, to jsou povidla)

Klevelu znám až od moora 

Online Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 12. února 2024 07:22

Pinot Noir já jsem brýle kupovala jindy a jinde, ale měření jsem platila. Dostala jsem do ruky papirek s namerenymi údaji 

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 12. února 2024 07:24
Offline Myrtila
5353 příspěvků moje polička 12. února 2024 07:34

Takže za nějaký poplatek by mi změřili oči a pak třeba i jenom vyměnili skla v původních obroučkách? Brýle mám slabé a jenom na řízení, nové si kupovat nechci, ale přeměřit by to po těch letech už chtělo.

(A přemýšlím, jak je mám asi dlouho, že jsem byla na měření u doktorky a v optice mi to ani nenabízeli? Byla jsem tehdy v Brně u Žejdla.)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 07:44

Garfie co jsem se koukala v okolí, tak za měření se platí, takže ve férovosti není problém. Spíš se bojím, že pak řeknou, ale naše paní to měří mnohem líp. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 07:45

Myrtila doktor kontroluje i jiné věci, takže se určitě vyplatí zajít i k němu. Ale dioptrie prý líp změří ten optometrista.