"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 12. února 2024 08:02

Evaeva Paní v optice si zapsala do počítače, že čočky byly upraveny na základě požadavků zákazníka. Prostě se na ten jinde naměřený počet dioptrií nevztahuje záruka.

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 12. února 2024 08:03

Evaeva já volala asi ke čtyřem doktorum, nevzal mě nikdo, tak jsem to vzdala a šla do optiky v jámě, kde to šlo zaplatit a objednat i s vysetrenim od doktora, šlo o moje prvni brejle na čtení. 

Offline Sweet Potato
40479 příspěvků moje polička 12. února 2024 08:11

Klevela u nás byla švestková s rumem.

Offline Zuzuli
3801 příspěvků moje polička 12. února 2024 08:23

Pinot Noir mne rikali, ze nejde vyndat cocky a pak hned merit. Ze se musi pockat aspon hodina dve, aby se zrak srovnal a merit az pak. Ze s cockama se clovek diva jinak nez s brylema a to by jim pri mereni delalo problem a nepresny vysledek. Takze ja prisla v brylich, zmerili me, a pak jsem nasadila cocky a vybirala obroucky. 

Online Zu
2782 příspěvků moje polička 12. února 2024 08:37

to je zajímavý, já musím chodit na pravidelné roční prohlídky na oční a tam přestali měřit zcela, že jen optometrista.

Offline Kokoska
35017 příspěvků moje polička 12. února 2024 08:57

eM ja moc vybirat nebudu, nosim je jen doma u PC, tak mi staci neco levnejsiho. 

Evaeva nojo, kdyz budu chtit odlehcena skla, bude to jeste drazsi. Ale uz to fakt potrebuju. Ted budu tyden mimo Prahu, tak pak se uz snad dokopu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 09:06

Potrefenáhusa já doktorku mám, i když teď ordinuje v omezeném režimu (chtěla jít do důchodu, akorát že zástup má mateřskou, chtěla jsem výhledově hledat něco jiného). Jenže i když mně objedná, bude to třeba za tři měsíce, tak dlouho s těmi rozbitými brýlemi nevydržím. Spíš mně štve, že kojení ovlivňuje vidění, takže teď dám pár tisíc za skla, abych je za rok dva zase měnila

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. února 2024 09:12

Evaeva Ano, to mi ocni taky rikali. Na vysetreni k nim k jinym vecem a dioptrie lepe zmeri optik. Ale mam ted nove jeden poznatek. Po 20 letech jsem byla u kolgyne na ocnim, udelala mi dukladne vysetreni vseho mozneho a v dioptriich mam opet skoro o dioptrii vic (par let jsem nikde nebyla). Ted 4 na obou ocich. Muj optik mi vzdycky da o neco slabsi skla, ale uz se to pry delat nema a ma se korigovat uplne. 

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 12. února 2024 09:12

Evaeva fakt jo? (To kojení, to slysim prvne)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 09:16

Potrefenáhusamoje doktorka to tvrdila, byla jsem tam v druhém těhotenství. Já si právě myslela, že vliv má porod jako takový, ty tlaky a tak, ale prý ne, prý za tím jsou hormony a to i ty kojící.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 12. února 2024 09:17

Evaeva Ty jo, já jsem nezažila, že bys platila za měření, když si tam koupíš brýle, ale možné je všechno. :-) Ale jasně, pokud se za to platí, asi se ti může stát, že to budou chtít nechat změřit vlastní optometričku, možná i kvůli případným reklamacím. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 09:17

Kokoska ona, myslím, ani odlehčené nemá, má pár dioptrií, ale i tak to bylo snad 25 tis.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 09:19

Garfie tady mají normálně psaný ceník, ale nevylučuju, že to pak třeba odečtou, když koupíš brýle.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 12. února 2024 09:21

Já si kupuji brýle už taky tři roky. Jako vůbec se mi do toho nechce. Takže nosím takové křivé, co mi zničily děti:-D

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 12. února 2024 09:21

Zuzuli já bych se ztrácení času (a peněz) měřením, když si pak třeba nevyberu, radši vyhnula. Raději bych si vybrala obruby a pak teprve měřila. 

Offline Tak Betty
6153 příspěvků moje polička 12. února 2024 09:39

Pinot Noir , myslím  , že to je běžný postup.  Jdeš do optiky  vybírat obroučky, nic se ti nelíbí, jdeš jinam,. Měření vždycky až poté. 

A taky si budu kupovat nové. Ale já si je kupuju jednou za dva tři roky. Nosím je denně,  tak je ráda stridam. 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 12. února 2024 09:54

Josjaký důvod k ty stoprocentní korekci uvedla? Já mám celoživotně korekci slabší, už kvůli tomu rozdílu mezi očima. A dceři teď taky nechávám dělat o malinko slabší brýle.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. února 2024 09:55

Karja Na blizko? Prave na blizko pry nevadi ani z obchodaku (tvrdil kamarad odtalmolog). 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. února 2024 09:57

continuity No konkretni duvod uplne neuvedla, jen ze ten nazor podkorigovavat a nutit oko k akomodaci je prekonany. Taky mam celozivotne o neco min a jedno oko mam jeste o ctvrtku horsi nez druhe. No kazdopadne jsem v optice jeste nebyla a nereknu ti, jestli mi neni soufl z ostrosti . Vzdycky muj optik bral ok ze neprectu spodni radek, ted bych videla asi jak rys

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. února 2024 09:59

continuity A nejvetsi vtip. Pry jsem ten jedinec co slepne az do duchodu. Tak se ptala, jestli neuvazuju o laseru. Tak jsem se zarazila a rikam, "vy taky mate bryle, vlastne je tu na oddeleni mate skoro vsichni". A ona, ze pravda, ze se vsichni boji . No takze tak