"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Raduza
příspěvků moje polička 16. února 2024 20:20
Reakce na 999:

Gatita Je to na prd, snad se i do Čech vrátí zimy se sněhem. 

​já zimu a sníh miluju, ale obávám se  že v Čechách už to lepší nebude.

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 16. února 2024 20:48

999 Viděla jsem fotky ze Schladmingu a Saalbachu, sníh jen na sjezdovkách, teplota prý až 16 stupňů, prostě jarní lyžovačka. My máme prázdniny až za 14 dnů a taky Alpy pomalu odpískávám. Aspoň kluci si letos zalyžovali, jezdí každou neděli s kurzem na Praděd a starší má ještě lyžák.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 16. února 2024 21:26

Evaeva me taky lyže hrozně bavily. Ale po tom úrazu, který byl taky vlastně způsoben blbými podmínkami, už jsem taková rezervovanější . 

Offline Kokoska
35018 příspěvků moje polička 16. února 2024 21:46

continuity a jak to vypada s lyzovanim na Slovensku? Muj prvni sef kdysi rad jezdil na Chopok.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 16. února 2024 21:53

Kokoska

Já tam naposled byla 5-6 let zpět? Ani nevím. 

Na Chopku bylo milion lidí a relativně úzké sjezdovky vždy. 

Vysoké Tatry jsou jižní svahy a navíc to má stejný spolek jako Špindl (TMR)

Takže než se tam doplacam, jsem až v Itálii a ceny podobné. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 16. února 2024 22:30

Náš známý si koupil před par lety apartmán v Rumunsku někde u skiareálu. Prý je to populární. No, nevím, od nikoho jiného ksem o tom neslysela. A prý ještě se lítá do Gruzie. To jsem myslím někde četla. Ale jestli nebude sníh tady nebo v Alpách, tak já si už asi nezalyžuju. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 17. února 2024 07:20

999 Evaeva Já vás nechci strašit, ale jestli občas zachytíte, co říkám o počasí v Jokohamě...tady zima prakticky vůbec není, nechávám i kytky přes zimu venku, jestli klesne za celou zimu teplota v noci k nule, tak to se stane možná 2x. Jinak za "zimu" považuju, když je venku 10. Sníh loni nebyl vůbec, letos napadlo jednou lehce a hned roztál. Moje místní kamarádka (věk cca 40) říkala, že když byla malá, sníh býval v Jokohamě úplně běžně každou zimu, že chodívali sáňkovat v parku kousek od našeho a cestopisy staré zhruba 100 let popisují, že v Jokohamě bývá v zimě běžně kolem půl metru sněhu. Myslím, že to hezky ukazuje směr...

A letenky do Švédska jsou levné, možná to nakonec bude dobrý nápad!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. února 2024 07:25

brrr my teď v Alpách jsme, dnes akorát pojedeme domů...Není to taková hrůza, jak to vypadá. Ale chce to jezdit minimálně od 1500 metrů výš, jezdili jsme do Leogangu. V noci bylo každý den pod nulou, i běžkařské tratě v 1000 metrech (kde bydlíme) měly včera dopoledne zmrzlou stopu. Dnes tu ovšem má pršet, po dvou dnech tepla (16 teda nebylo, i když to hlásili, ale 12 jo) to bude hřebíček do rakve u těch níže položených. Velká střediska, kde lze lanovkou vyjet výš, provoz udrží. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. února 2024 07:31

Předevčírem, zhruba 1800 metrů.

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 17. února 2024 07:32

Mohučanka Dík za info, přemýšlím nad Nassfeldem nebo Schladmingem. Pojedem až začákem března, takže mám ještě čas něco vybrat. Ale pokud mě praští přes nos nějaké pevné letenky, tak letošní lyžařskou sezonu odpískáme. Nebo zůstaneme doma a kluci budou moct celý týden hrát basket. To budou taky spokojeni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2024 07:32

Garfieznáš to, naděje umírá poslední. Ten posun je vidět, já si nepamatuju, že bysme v Čechách někdy měli problém se sněhem, když jsem byla malá...no a teď 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 17. února 2024 08:01

Mohučankauž z fotky se mi to zda měkký.

Předloni tam sníh také byl, ale půlka sjezdovky po kolena rozpadly křišťálový cukr. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. února 2024 08:02

notna V Gruzii je to jedno stredisko ve Svanetii ale ta dostupnost je dost problematicka. A je to typ sjezdovek na tech siiiiirokych kavkazskych svazich, nizky sklon. Ale nevim, videla jsem areal jen v lete a pred lety. A uz tak v Mestii postavili par alpskych komplexu, coz je u tech vezi z 12.stoleti hrich. 
Kamarad byl myslim v Kazachstanu, je tam pry velke stredosko a fantasticke lyzovani. Ale je to daleko

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 17. února 2024 08:03

Evaeva

Kazda zima nebyla posvícení už za mého dětství a to jsem z podhůří, ale takto strašné to nebývalo. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 17. února 2024 08:37

Garfie No to jsou vyhlídky :-).

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 17. února 2024 08:41

Mohučanka Já jsem na takové podmínky v Alpách zvyklá na Velikonoce, když jsou pozdě. Lyžovat se sice dá, ale není to ideální. Zato se dá v tričku sedět na terásce a užit si to jinak :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. února 2024 08:53

continuity posvícení asi ne, ale že by vůbec nebyl sníh...to možná, když jsme měli jarňáky poslední 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 17. února 2024 09:02

Evaevajá jsem byla dítě v dobách, kdy umělé zasněžování nebylo úplně běžné, takže jsme byli bez sněhu nejednou. a to jarňáky na Slovensku trvali tři týdny a ne měsíc a půl. 

Akorát jak jsem z hor, tak jsme jezdivali ha otočku a to jsi v čase flexibilnější. Prostě jsme jeli, když byl sníh a ne když byly prázdniny. 

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 17. února 2024 09:14

Evaeva no tak ja jsem 50+, kazdy rok jsme jezdili do Jeseniku a mame z toho fotky, nektere roky proste snih nebyl vubec, chodili jsme na vylety a pred chatou opikali burty:-) 

a nebylo to zpusobene pozdnim terminem, jezdili jsme vzdy prelom leden/unor ne na jarnaky

Offline Kokoska
35018 příspěvků moje polička 17. února 2024 09:15

continuity tak dik :)