barbucha no ze jo? A v lete nebylo bezne 35, ale 28 uz bylo poradny vedro! ![]()
Jo, to jeste mozna platily i ty pranostiky. Je to strasny, ""mile deti, ja jsem tak stara, ze za meho detstvi byval v zime snih!"
barbucha no ze jo? A v lete nebylo bezne 35, ale 28 uz bylo poradny vedro! ![]()
Jo, to jeste mozna platily i ty pranostiky. Je to strasny, ""mile deti, ja jsem tak stara, ze za meho detstvi byval v zime snih!"
Jasně, 35 jsme - v Čechách - určitě nemívali. A možná ani u moře ne!
No, my pamětníci jsme prostě ještě zažili jaro-léto-podzim-zimu jak podle Boženy Němcový ![]()
barbucha Ted jsem cetla, ze se nejak zastavuje morske proudeni a oslabuje golfsky proud, tak kdovi, co jeste bude. Kdyz se to tak vezme, ta Zeme neni uplne prijemny misto k ziti, to jsou samy uragany, povodne, sucha, zemetreseni, sopecny vybuchy... ![]()
Nejlepší lyžování bylo loni na Pradědu. Pul metru prašanu a cely tyden sluníčko. Letos nam tři dny pršelo, dva foukalo, jeden den sněžilo a jeden den bylo hezky
. Ale sněhu bylo dost.
Zrovna jsem se chtela zeptat, jestli mate tip na chatu v Alpach pro 25 lidi a psa blizko stredne velkeho střediska. Tipy, co jsem tu dostala loni nejak nevysly, delam druhy pokus. Ale jak to tak ctu...
Chtela jsem se na lyzovani vykaslat a jet jinam. Nevim proc ostatni kamaradi na tom tak baziruji..
Hele na Marsu by nám taky nebylo do skoku ![]()
Ale tuhle jsem zaslechla v nějakým pořadu o Grónsku, že jim ročně roztaje tak třetina ledovců - zdají se mi to teda divný počty páč za chvíli teda bude po nich? V každým případě tvrdili že až roztajou všechny, hladina moří stoupne minimálně o 7 metrů
Tak to my v naší kotlince budem ještě doslova za vodou, ale už se tady nehnem - až se sem nastěhujou všichni ostatní... to nastane teprve masakr a možná že nám ten Mars bude ještě dobrej.
Stříbrné příbory mám, ty, které nepoužíváme delší dobu, tak jednou za rok musím vyleštit. Ty, které jsou běžně v provozu, jsou lesklé.
Pozor, do myčky nedávat (vyzkoušeno dětmi, ne osvědčilo se)
barbucha Ona nam to planeta da jeste sezrat. Pocitam, ze vnoucata az dospejou, budou mit trochu jiny svet.
Mha no problém dělají ty nestříbrný části, asi jsem to blbé napsala. Stříbrný části jsou ok, občas vycídit není problem. Ale ta ne-nerez ocel rezne takřka před očima... taky pořádně usušit a vyleštit nůž - to by se taky dalo, i po každým použití, ale ty vidličky jsou členitý a mezi ty trny se blbě dostává.
Jo tak, my totiž máme nestribrny jen části nože, u vidlicek je to jen stříbro. Nebo možná. Zkrátka to nerezne a nože se udržují dobře.
Možná bude někdo poucenejsi?
barbucha jo, na vanoce a jarnaky jsme lyzovali vzdycky, i jsem kazdou zimu sankovala a bruslila v praze, jasne ze ne celou zimu, ale nejaky ten tyden jo. Na vejsce uz ne a moje deti uz taky ne
pamatuju, jak jsem jim vyklucila stran za barakem, aby mohly sankovat doma, a od ty doby v praze nenasnezilo a nezasnezilo :)
Jo, na základce jsme prosáňkovali v Riegráku každou zimu, i jsme tam kolikrát vzali lyže ![]()
moora vv Praze bylo dost snehu v letech 2008/9 a tu dalsi zimu, to jsme se prestehovali do baraku a v jednom kuse jsem odhrabavala dvur pred garazi.
Jos Už Karel Čapek si ve 20.letech stěžoval, že zimy nejsou, co bývaly. (Čímž oteplování také nechci zpochybňovat)
mitford sister uplne v pohode, teda do umyvacky nie, ale pozor na citron! To potom tie nestrieborne cepele musel davat do poriadku restaurator
...
Toto je asi jeden z extra blbúch...ale ako sa správne číta COS? "Cos"? "Kos"? "Síoues"? Alebo úplne inak?
slniecko Já už po tom kdysi pátrala a úplně stoprocentně jsem se nedopátrala, ale lidi na nějakém návrhářském webu se shodovali na "Kos", nebo spíš "koz", takové ztracené "s" na konci. Nějaký chlapík tam říkal "sioues", ale podle mě to je tím, že je to chlap. :-) A tady v Japonsku lidi (nejaponci) říkají taky "koz".
slniecko možná si to blbě pamatuju, ale nějak mám dojem, že COS vzniklo z výrazu Colection of style, takže KOS jako ten ptak. Já sama pro sebe teda vždycky s C na začátku. ![]()
Je to definitivní, ve svým věku neumím prostě prát a už mě to vytaci. Buďto mám ty věci sražený nebo smradlavý, někdy oboje.
Naše pračka je ta pověstná, co nemá 30, ale jen 20 nebo 40. Kdo jste podobně postiženy, na co z toho perete takové to běžné barevne prádlo, na kterém je zhusta napsané "30"?
Jo a z čeho jsou takové ty světlé čáry třeba na tmavých dzinach? Ty jakoze sklady?
Ano, obcanku půjdu vrátit.
MP Meri ja peru na 40 a tmave dziny naruby a tekutym prostredkem na tmave pradlo (ale tady neni moc oblibeny ze pry smrdi)
smradlave pradlo mi pripada, ze to spise byva, kdyz to dlouho schne (ale to asi neni v panelaku tvuj problem)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.