![]()
Ale soucítím! Já mám prádlo zasmrádlé ze sušičky, asi si do ní budu muset pořídit nějaké vonné papírky nebo něco. Z pračky ne. Většinu běžného oblečení peru na 40 °, na třicet jen džíny a funkční oblečení.
![]()
Ale soucítím! Já mám prádlo zasmrádlé ze sušičky, asi si do ní budu muset pořídit nějaké vonné papírky nebo něco. Z pračky ne. Většinu běžného oblečení peru na 40 °, na třicet jen džíny a funkční oblečení.
MP Meri já peru na 40 nebo na 60, na 30 jen sportovní věci. Oblečení mi sem tam sráží (spíš zkracuje sušička). Používám normální sypký prášek z dm.
MP Meri Peru všechno dohromady (jenom dělím na bílé/barevné) na 40. Ty čáry na džínách jsou vydřené, pomůže nepřeplňovat pračku, prát v gelu a naruby. Ale podle mě záleží i na konkrétním kousku, jak je stálobarevný. A některé věci, hlavně tmavé, z pračky smrdí, u mě to jsou pořád ty stejné kusy. Nevím, jestli je to barvou, nebo něčím z výroby, nebo čím. Docela mi na to pomáhá prát s tekutou dezinfekcí sanytol. A taky se to dost zlepšilo, co peru jenom v sypkém prášku.
Peru vsechno bezne pradlo na 40 s kapslema Persil, jen rucniky a lozni na 90 s praskem Persil a kasmirove svetry na 20 v Perwolu. Dziny naruby. Susim na susaku a nic nesmrdi, naopak ten perwoll voni az moc.
MP Meri 30 nepoužívám, veškeré oblečení peru na 40, spodní prádlo, ponožky, ručníky, ložní na 60. Moje pračka by mohla mít 2 programy. ![]()
A vždycky jen prášek, žadné gely, žádné aviváže. Nic nesmrdí, ale ani nijak nevoní, to nesnáším.
MP Meri na tmavych nohaviciach sa mi tiez kedysi robili ciary, prestalo to odkedy menej naplním pracku, pouzivam gel na tmave pradlo a naopak ako ostatni, neobraciam ich naruby. Ale pomohlo hlavne nepreplnit pracku.
MP Meri 30 nepouzivam, jen 40 a 60. bezny svrchni veci - trika, rifle.. na 40 a ty rifle je potreba pred pranim otocit naruby, aby se tam prave neopraly ty cary. pouzivam jen prasek ne gely, a vzdy machani navic.
rucniky, uterky, ponozky... na 60. pracku tak jednou za 1-2 mesice proplachnout pul lahvi octa na program na 90, pokud nema vestaveny cistici.
zkusila bych nejdriv to cisteni, pak par pracek na 60 a pak uz by to melo byt ok.
jo to nepreplnovani je dulezity, protoze ty dnesni dementni pracky perou v hrozne malym mnozstvi vody, to kdyby se dalo pridat!![]()
viktorka_od splavu nasi meli predem plnenou pracku a obcas bylo potreba vycisti tu manzetu. Ja mam plnenou vrchem, nijak zvlast ji necistim a dobry, ale prave obcas peru na 90, tak to mozna pomaha.
MP Meri Co nová pračka, ta by to nevyřešila? ;o) Já peru všechno na 40 nezávisle na cedulkách (60/90 ložní prádlo a ručníky), snažím se nepřeplňovat pračku, nenechávat v ní prádlo dlouho ležet a ke každému praní přidávám máchání navíc. Jinak možná by trochu pomohlo pračku vyčistit, třeba tam máš něco zaneseného?
viktorka_od splavu já mám nějaké tlačítko water plus, tak používám to. Ale z toho vágního popisu nejsem schopná říct, jestli to používá víc vody po celou dobu nebo jen víc máchá.
MP Meri když ti věci jednou chytnou smrad, špatně to z toho pak dostaneš, ten prací smrad. Mně takhle nevoněly věci, když jsme bydleli docela ve vlhkém bytě, ono to pak jako schlo dlouho a tak...Jinak 40 a kromě vlny se mi nic nesrazilo, per 20 jen vlnu.
Kokoska Ony to mají pračky i v návodech, že pokud nepereš na 90, tak máš vždycky jednou za čas tu pračku pustit na 90 alepOň naprázdno.
MP Meri Já peru všechno na 40 a naruby. Nepřehánět to s práškem a nepřeplňovat. Nesmrdí mi nic, jen nová pračka, když peru na 60.
Přijde mi, jako by se tam rozpadala ta těsnící guma a jsem dost naprdnutá, protože předchozí pračka byla daleko lepší.
Jo a teď v Japonsku peru ve studené vodě (teda už jsem ztratila nervy a přilívám tam kýbl s teplou, jak za první republiky!
) a jen 30 minut, protože se mi ani za pomocí návodu nepodařilo nastavit delší program. No, kupodivu s tím takhle žiju už dva roky, co smrdí, vyperu podruhé.
Ložní vozím do veřejné prádelny.
Ptala jsem se ve vláknu o knížkách, ale zeptám se i tady, jestli to tam zapadlo - vytřídila jsem dost knížek pro děti - malé děti - leporela, knížky pro dvou, tříleťáky - jsou v hodně dobrém stavu. Dala bych je za poštovné (zásilkovné) - nechci je vyhazovat, nemám to ráda, vyhazovat knížky. Než je nabídnu jinde, ptám se tady.
Pokud byste měla některá zájem, napište, dám přehled a fotky do SZ, ať tu neplevelím.
Jen bych nerada posílala po jedné knížce...
Moc díky, beru si z toho prát na 40 (což dělám), obracet kalhoty naruby (to nedělám), častěji čistit pračku. Já měla pocit, že mi to sráží sušička, ale dělá to už pračka, myslím, že jsem to psala i tady - testovala jsem to na sadě bodýček a hned po jednom vyprání se to jedno znatelně zkrátilo a to to nebyl šunt z Pepca, ale Marks and Spencer. A prádlo smrdí přesně ty samé kousky dokola, některá mužova trička. On už mě právě několikrát konfrotnoval s tím, že něcím některý věci, který bych jako "správná" ženská měla umět, jako třeba proč mu některý trička smrděj, proč mu nezebírá mastička na vyrážku ve vlasech nebo čím si má vyčistit boty
Jako bych chodila do nějaký uzavřený školy pro ženy, kde nás všechny tyhle utajený znalosti učili ![]()
MP Meri proč mu nezabírá mastička ![]()
MP Meri já se bojím, že pokud "zasmrádly" jen některé kusy, tak už se toho člověk těžko zbaví. Mě se to teď stalo u tepláků syna, vše peru pořád stejně, jen mi dýl usychaly (jsou funkční, takže nešly do sušičky) a kolem gumy u pasu to smrdí. I když už jsem je několikrát prala, uschnuté nesmrděly, tak jakmile je dá na sebe a asi zahřeje, tak se ten smrad uvolňuje. Syn to neřeší, ale já mám velmi citlivý nos a vadí mi to.
Ale radu nemám, také s tím bojuji.
MP Meri Když dostanu krabice s dlouho skladovaným textilem a je cítít "zatuchlinou", pomáhá delší namočení do vody s přídavkem octa. Poté vyprat klasicky a dobře usušit. Ocet přidávám k praní běžně, změkčovače nepoužívám.
dupali ono ani z te susicky neni vsechno na 100%. Ja ji teda nemam, ale vyndavala jsem nedavno pradlo u dcery a presne ty detske teplaky jsem davala doschnout na topeni, byly kolem gumy vlhke. Ale nesmrdely teda.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.