Zuzuli hele, ta velká ohrada je fakt extrém, to se jen tak nevidí
Můžeš se tam pak zajít kouknout. Jinak s tebou souhlasím, i když jsem měla pocit, že ta stání se počítají dle metrů. Já osobně bych byla pro mnohem větší tlak, jak na to dlouhodobé odstavování aut mimo ulice, tak obecně na omezení využívání aut ve městě.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
barbucha ty jsi taky se vším hned hotová. Ti hnusní vidláci si dovolí při stavu drah a autobusů dojet na kraj velkoměsta autem, nevyrazit z domova o hodinu dřív a nečekat, jestli spoj přijede včas nebo ne. A po práci hezky nepočkají na spoj domů, dokonce se jim nechce táhnout tašku s nákupem, když obchody na vsích fungujou tak 6-12 a 13-15, jak jsme leckde při cestách na kole zjistili.
a ještě stojí vlevo na eskalátorech a blokují spěchající Pražáky! ![]()
Lamicka ty jsou nejhorší. Samozřejmě hned po matkách s kočárky tamtéž ![]()
Zuzuli přesně tak. Bydlím v celá nové developerske čtvrti a auta tu parkují úplně všude a když vidím ty miniparkoviste ani se nedivím. Už několikrát tu jela kauza na místní FB skupině, kdy na špatné parkujici jsou volání policajti nebo jsou jen sdileny fotky. Já si stání v garazi koupila, i když v době koupě auto neměla a věděla, že to tak ještě nějakou dobu bude.
Evaeva byt o jedne obytne mistnosti ma 0,5 stani, byt do 70m2 1 stani a byt nad 70m2 dve stani. To by melo byt aktualni s cim se ted pocita. Takze kdyz na patre toho bytoveho domu, co jsem zminovala, je 36 bytu, sestnact 2kk,kdy zadne nema nad 70 metru, a dvacet 1kk, pak staci v projektu zajistit 26 mist. A kdyz pak nekdo ma jeste dve auta, tak uz toho na ulici parkuje dost.
Na Ohradu se nekdy mrknu, ja tuhle cast Prahy vubec neznam, tak ji budeme muset nejak prozkoumat ![]()
Malvin my taky koupili parkovaci misto s bytem. Prislo nam uplne nesmyslne vzit byt bez nej, i kdybychom auto aktualne nemeli. V nasem soucasnem bydlisti taky na nedostatek parkovacich mist nejvic nadavaji ti, co prodali garaz patrici k jejich bytu, ze klidne muzou stat na ulici, mista je tu dost... Coz se ale behem let zmenilo a oni tu svou garaz jen tak zpet nedostanou. A taky je to super pro svj, kdyz v dome krom tech s byty figuruji jeste ti, co tam maj jen tu garaz.
Evaeva Já jsem tohle parkování ve 2 řadách viděla na Proseku.
eM to není to samy, ne? Soda na prani je uhličitan sodný a rozhodne bych to nejedla, jedla je jen bicarbona
Aranel tu praci sodu mivaj ty obyčejný drogerie za par korun
Správně. Jsem se někde na něco namotala na IG, vypadalo to jednoduše, ale...!! ![]()
Jednu tu starou drogerii u nás před měsícem zavřeli, ale kdyžtak objednám z T. V.
Aranel zkus tu tetu, jestli máš v dosahu. Tam mívají takové klasické věci.
Zuzuli budete mít objevitelské jarní procházky. Kdybys chtěla nějaký tip, tak se ozvi.
Já jsem ty modrý zóny dokonce urgovala na Magistrátu, nemohli jsme se dočkat. Taky nám v ulici parkovali pendleři z okolí Prahy + navíc vychcánci, co chtěli ušetřit za parkovné na letišti - jezdí kolem linka busu na terminál... Teď je klid, parkujeme tu zas už jen místní a moc nás není.
A teda s prominutím co je komu do toho, kolikrát tejdně to svoje zaparkovaný auto použiju, k čemu mi je a kam s ním jedu? Stojí, protože jezdim po Praze MHD, ne asi? Do centra autem jede jen blázen - pokud si tam teda nejede vyzvednout ledničku nebo tam nebydlí...
... to je tak, když se vesnická hrouda nakýbluje do velkoměsta a začne řešit, že je v něm moc aut... tak nikdo ji nenutí tady bydlet, že...
RoSa ale nemusí ti stát před barákem, ne? My máme garáž 400m, švagrová dokonce dvě zastávky metrem. Jsme rodilý Pražáci, kdyby něco.
Evaeva tak ty kafrat smíš ![]()
... ono na sídlišti je to asi jiný než ve vilový čtvrti, to je fakt... mě např. naštve, když nezaparkuju před brankou, ale o dvacet metrů dál ![]()
Tyjo nevim, jako aktuální vesnicka hrouda rikam, ze jezdit do Prahy autem je fakt za trest, za trest
my bydlíme od Prahy 30 km, v noci je to chvilka, ale ve spicce tvg je i na kraj Prahy hodina málo, stojí dalnice už daleko před Prahou.
Aranel na tom proseku jswm to viděla a úplně jsme z toho doma odpadli, ty nezabrzdeny auta ve dvou radach
ale už to tam myslím zrusili 711990
Evaeva oni si ty domkari totiz mysli, ze na misto pred barakem maji narok zejoRoSa
Ale to je přesný, a platí to i na vesnicích. Tam, kde bydlí moji rodiče, má každý u domu nejmíň tisíc metrů čtverečních zahrady, ale všechny plechovky naskládaný kolem silnice, že se nedá projet.
A řidiči z povolání mají dojem, že je nutné před domem mít zaparkované i traktory a kamiony.
RoSa No ale pokud máš vilku, máš i pozemek, ne? Já teda najedu na dvůr, zavřu a mám klid, akorát mě občas naštve plažák, kterej přijede na zámek a nechce se mu dávat za placený parkovný, tak mi to píchne na vjezd. ![]()
viktorka_od splavu jasněžejo! přece mi tady nebude zabírat místo nějakej -píp-, co si jde prohlídnout Pražskej hrad a je línej k tomu použít vlak! ![]()
Kan hele tady je to tak zvykem, všichni parkujeme na ulici, i ti, kdo mají vrata/bránu: slepá ulice, hodně místa, málo aut, na silnici si kluci čutaj merunou... dokonce kdysi byly od každýho baráku vedený do plotu k ulici trubky s vodou, na mytí aut! to už teda samozřejmě dávno nikdo nedělá a voda z trubek je vypuštěná... prostě teď s těma modrejma čárama zas idylická ulice
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí