"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 08:49
Reakce na žluťásek:

prací sodu má Rossmann běžně, mají teď v nabídce víc produktů od Allnature - bílej ocet, peroxid, kyselinu citronovou apod.

​Akorát ty ceny - prací soda Tierra Verde v DM 100,- Kč, zatímco AVA v PEMI 30,- Kč.  

Člověk musí být furt ve střehu

Offline Raduza
příspěvků moje polička 04. dubna 2024 08:50

Garfie a když teda Japonci vyjedou z toho svého prokazaneho parkovacího místa někam, tak parkuji kde? 

Chápu,  že asi po městě používají hromadnou dopravu, kam jezdí autem, na nákup,  na dovolenou?

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 08:55

jerry ale pemi je jen jedna

pamatuju ten šok, když ji zrusili u nás na Palmovce a já tam vlezla a divila se, kam zmizelo 9/10 sortimentu a ona z toho byla Teta

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 08:55

Prací sodu mívají i v menších smíšených zbožích, v těch neřetězcových. A nebo případně v bezobalových obchodech, to budou pro změnu spíš větší města. V nich bývá i kyselina citronová, bílý ocet, perkarbonát a tak. 
edit: a ještě se tenhle sortiment prý dá objednat na Eva drogerie, ale neověřovala jsem. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 08:57

Eee, co je bílý ocet?

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:00

andulka01 Trochu koncentrovanější ocet (10%), který není dobarvený a používá se na úklid. 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:01

Raduza No na přece na parkovištích, většinou placených.

Řekla bych, že překvapivě auta používají asi jako u nás, to třeba před deseti lety fakt nebývalo. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:02

žluťásek

dzizisketa No, normální ocet smrdí, ne? To může někomu asi vadit, když třeba uklízíš malou koupelnu.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:03

Myrtila Bezobalový obchod u nás zanikl to jsem byla dost smutná, jednak jsem měla "crush" na prodavače a jednak tam měli kromě mnoha i záhadných luštěnin různé takovéhle věci.

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:07

Aranel bílý ocet smrdí úplně stejně. Já podlehla tomu instatrendu a je to hroznej smrad na koupelnu, kde se nedá vyvětrat, používám pořád malinovej Frosch, ten je nej

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:29
Reakce na Garfie:

....Je tu hodně parkovacích domů a pak malá parkoviště mezi domy, třeba jen pro pár aut. A hodně tu fungují taková ta podzemní, pro tři auta, jako "výtah". 

Žádný stání před domem jako u nás!!! :-) 

Ano, to je přesné. Pokud tady bude hodně pakovacích domů a jiných stání, bude možné auto "uklidit". 

S ohledem na to, že povinnost dodat stání pro auto je jen pro nově stavěné domy (což je jasné, již postavené domy těžko budeme podhrabávat) , tak si ještě ve městech chvilku počkáme. 

Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:51

Potrefenáhusa 

Já právě taky chodila na Palmovku. Ale jedna z variant cesty z práce je i Olšanské náměstí, takže mám vystaráno. A protože mají obří e-shop, tak jsem si zvykla nakoupit v něm a pak jen bez nutnosti hledat v obchodě jen vyzvednout (ale stejně vždycky kouknu, co mají novédo).

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:51

Samantha Já myslím, že by se developerská výstavba měla trochu zaměřit i na ty parkovací domy, mslím, že z toho taky může být slušný zisk. Jinak teda musím říct, že ty ulice bez zaparkovaných aut jsou opravdu super. I když je to jeden z důvodů, proč tu neřídím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. dubna 2024 09:58

Garfie jenže to musí někdo aspoň pokutovat to blbé parkování. U nás místa v garážích i volná vzdálenější parkoviště jsou, ale stejně parkují čtyři auta v zatáčce.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 10:04

Evaeva Víš co, proto jsem psala, že ten zákon platí od 60. let, to jsou léta praxe a odříkání!

U nás něco takového jen tak ze dne na den asi nezavedeš....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. dubna 2024 10:05

Garfie je mi to sympatické!

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 10:50

Myrtila děkuji :-) takže zůstávám u klasiky

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 11:12

No ja myslim, ze situace je v Praze dlouhodobe neudrzitelna a nejaky razantni krok bude muset driv nebo pozdeji prijit. Mame auto jedno, ale zname rodiny, ktere maji 4, protoze 4 clenove ridi, protoze mhd proste nepouzivaji a financne je to nijak netrapi. Parkovaci domy chybi pro dojizdejici do prace, stejne tak parkovaci domy u vlaku jedoucich do centra. Vzdyt i kolem domu nasich, ve meste na Praze-vychod, parkuji lidi z okolnich vesnic, co tam presednou na PID autobus. Vypada to tam rano silene. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 11:39

Jak doslo k te zamene pacientek na Bulovce. Pochopila jsem, ze jedna sla na kyretaz. To se nedela tesne pred timhle zakrokem nejaky kontrolni ultrazvuk? To clovek proste prijde a hned dojde k zakroku?