"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 16:29

RoSa Taky jsme slepá ulice.

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 16:53
Reakce na barbucha:

Kokoska 

Mně je jedno jestli přijedou autem nebo na žebřiňáku. Ale ať parkujou na místech k tomu určených (a tím nemyslím obytnou zónu, kde kvůli nim těžko hledají místo rezidenti). Jo, má to drobnou chybu - to parkování se musí, ó hrůzo, zaplatit! 

Jitka77 

Jestli si ti dobří lidé nevydělají ani na parking v Praze, tak proč sem vůbec jezdí? A ne, nemyslím si že by se bez nich Praha zhroutila - na rozdíl od těch, kdo žijí v roztomilých představách, kterak línej Pražák doma točí mlejnek, přičemž nebohý dojíždějící vesničan na něj otročí. Proč to dělá? Že by si v tý zlý Praze víc vydělal? A z těch životních nákladů, který má menší než ten pražskej lempl, neb v Praze je draze (a proto taky dotyčnej jen  dojíždí), nehodlá jakkoliv podporovat městskej rozpočet/utratit tu ani korunu - on ho chce jen využívat, dotovanou MHD incl. Ty tomu říkáš mentální blok, já zas obyčejná vychcanost

​Vychcanost to u některých být může, ale jsou i jiné důvody. Osobně mi připadá zajímavé uvažovat o lidských motivacích z více stran. Prakticky vzato lidé dělají, co je dovoleno a není zakázáno.

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 16:56
Reakce na Evaeva:

Jitka77proto bych uvítala všude zóny. Že na to musí navazovat kvalitní síť veřejné dopravy, parkoviště a podobně je jasné. Ale argument, že jsou po práci unavení nebo neumí zaplatit fakt neberu jako omluvu pro prasácké parkování "vidláků" ani domorodců.

​Postupné rozšiřování zón problém přesouvá do různých míst, časem nejspíš opravdu budou všude. O boj s prasáckým parkováním by se měla zasadit místní část, pokud nebudou vyznačená místa a pokuty za parkování mimo ně, lidé nemají důvod svoje chování měnit. Proč by měl vidlák chápat, že chceš mít před domem prostor? Tebe netankují jeho životní starosti, jeho zase ty tvoje. Jste si rovni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2024 17:00

Jitka77 no jasně, proto bych tu kromě zón uvítala i místě pro krátkodobé stání třeba na tu vykládku. A důsledné pokutování.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 17:31

Já bych teda uvítala, kdyby všichni seděli doma na zadku a  nejezdili nikam. Zlatej covid! Dálnice prázdný, ulice prázný, všude ticho a klid a žádný ječení. :D 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 17:35

Do Prahy chodim vlakom, prisahám že autom by som nešla. 

A obdivujem všetkých čo sú ochotní vobec autom po Prahe jazdiť. 

My na dedine máme každý pred domom spevnene parkovacie miesta, minimálne pre tri autá. A takmer každý víkend zistíme ze nám na našom pozemku zaparkuje niekto z mesta, kto ide na výlet po okolí. 

Hlavne v zime to vie naštvať, ked idem z prace, mam odhadzane parkovisko a niekto mi tam parkuje. Lebo sa ide bezkovat. Sto chuti mu to auto tresnut lopatou. 

Inak som milá osoba

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 17:36

Kan a huby, huby zákryte handrou

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 17:39
Reakce na Janulik03:

Kan a huby, huby zákryte handrou

​Přesně tak. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 17:43

Bývam v úplnom centre nášho okresného malomesta, a skoro vždy dokážeme mať pod oknami paneláku zaparkované 2 autá. Je to vďaka tomu, že väčšina obyvateľov nášho paneláku sú seniori a osamelé ženy a nemajú autá. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 19:02

Pinot Noir No, u našich ve vesnici už přišli s obecní vyhláškou, že parkovat jedině na vlastním pozemku - nebo na asi 12 nově vyasfaltovaných místech (je to malinká vesnice). Plno lidí má v garáži krámy, auta na silnici a autobus nebo traktor aby se vznášely.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 19:03

Děkuji tady veřejně jerry , která mi donesla kilo prací sody na sraz!! Někdo si tam vyměňuje parfémy a někdo...

Offline jerry
11264 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 19:07

Aranel 

Rado se stalo.

Kdybys tak vedela, co vsechno se na srazech vymenuje

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. dubna 2024 19:33

Evaeva U nas na periferii se taky casto parkuje po obou stranach, nastesti i vetsi auto projede. Ono spousta lidi vcetne nas ma vjezd a garaz, ale koncipovane na starou skodovku. Ja se Superbeu uz neprojedu, o tatove aute nemluve (nema SUV). Kamaradka bydli na Hanspaulce a to je uplny masakr. Tam se sotva projede jednim autem. Ale co a tim? Lidi co tam bydli podle me nwbudou mit problem si zaplatit vic, ale stejne, dyt neni kde parkovat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. dubna 2024 19:39

Evaeva Uplne stejny problem je v Liberci. U nemocnice neni skoro zadne misto pro personal, natoz pro pacienty. Pokud nemas parkovaci kartu (na ni se ceka, je vyberova), parkujes kde to jde. Ja parkuju treba u univerzity, takze tim zase "zabiram" misto studentum. Ale co jako? Vlak ani autobus k nam nezajizdi. Po osme najit misto kdekolik je skoro nemozne. Takze se samozrejme parkuje ve vsech ulicich, pomalu az na kraj mesta.

V Praze to nepocitam, tam parkuju pred svym vlastnim domem a mam tam trvale bydliste. A klidne tam stojim s prestavkami ten tyden. I kdyz to podle me pulka lidi z ulice nevi a jsem pro ne taky ten vidlak, co blokuje ulici. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 22:44

Potrefenáhusa Aranel bohuzel, od zavedeni modry zony se u nas stani ve 2.rade pokutuje. A laskou vzpominam, jak jsem tehotna odsouvala SUVcka, abych mohla vyjet

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 23:05

U nas v ulici je tu a tam vydlazdene podelne stani, jedno dokonce pro invalidy, za 16 let tam nestal nikdy nikdo. Z tech ostatnich jsou 3 pred nasim a sousedovym domem. Dve zabira soused sikmo pres ulici, ktery ma v dome garaz na 1 auto, ale vlastni 3. Zije sam. To treti stani zabira soused odnaproti, ktery ma sice garaz na 2 auta, ale stoji v ni auto manzelky a zbytek zabiraji kramy. Takze kdyz k nam nekdo prijede, bud je poustime do dvora nebo stoji pred nasi branou. Coz bylo vtipny, kdyz nam remeslnici pracovali cely den na baraku a my stridave potrebovali na chvili odjet, to nastalo skatule hejbejte se.

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 23:06

Aranel prací sodu má Rossmann běžně, mají teď v nabídce víc produktů od Allnature - bílej ocet, peroxid, kyselinu citronovou apod. Neplést s Alnatura bio jídlem

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 03. dubna 2024 23:20

žluťásek 

Akorát bílý ocet je jen předražený hype, úplně stejně funguje obyčejný ocet za zlomek ceny

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 04. dubna 2024 06:48

Já se teda pustila do hloubky a zjistila, jak přesně je to v Japonsku. Pokud chcete koupit auto, musíte prokázat, že máte parkovací místo (buď vlastní nebo pronajaté) do 2 km od domova (nebo firmy, pokud jde o služební auta). Pokud se stěhujete, musíte to prokázat znovu. 

V noci platí absolutní zákaz stání na ulicích a silnicích, ve dne prakticky taky, jen na pár místech jsou parkovací místa s hodinami, maximálně na 60 minut (ale fakt raritně, vůbec si nevybavuju takové místo někde v okolí). Zákon platí už od 60. let....Je tu hodně parkovacích domů a pak malá parkoviště mezi domy, třeba jen pro pár aut. A hodně tu fungují taková ta podzemní, pro tři auta, jako "výtah". 

Žádný stání před domem jako u nás!!! :-) 

Aranel Vidím, že vaše vesnice jde japonskou cestou!

No a co se garáží týká...tak tady chodím kolem domu, který má garáž na tři auta a pochybuju, že se tam nějaké vleze, myslím, že už já bych musela sklonit hlavu a to nemám ani 160 cm. Taky jsme tady kupovali auto podle toho, jestli se nám vejde na parkovací místo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. dubna 2024 08:32

dzizisketa A vtipne je, ze bily ocet jsem v polsku koupila za cenu toho naseho normalniho. I stejna lahev. U nas je to pekny byznys. A presne, funguje i ten normalni. Rozdil jsem nezaznamenala