Potrefenáhusa Já tam původně ani nechtěla, ale v Krči zrovna malovali :o)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ja docela koukam, me se i pri darovani krve ptaji na krestni jmeno a tusim datum narozeni minimalne dvakrat, urcite jednou pri odberu vzorku a jednou pred samotnym darovanim.
DruI No, mě u toho přesně napadla fabrika, ale v tom nejhorším slova smyslu. Vždyť ta naše fakultka je na počty porodů snad největší porodnice v ČR, má teda 2 pobočky, ale lidský přístup tam praktikovat jde.
Jo, a chodila jsem tam i do rizikové poradny asi 6 týdnů před porodem, dost jsem toho tam řešila, potíže, co s tím, i moje obavy z toho, a i to bylo vždycky v pohodě. Možná to bylo nějaké štěstí na dobré směny, nevím, ale je mi fakt líto, když tu čtu ty příběhy odjinud, co jste zažily.
Myrtila Tak já jsem v celku neměla žádné problémy, takže mě ten přístup nějak zvlášť netrápil. Ale když to porovnám s druhým porodem v Krči, tak tam to byl jednoznačně příjemnější zážitek (a mohla jsem z okna pokoje pozorovat muflony :o).
Myrtila ono tohle ve finale nebylo to nejhorsi. Ty dve kyretaze byly dva tydny po sobe. Po prvni mi v deloze neco zustalo, udelal se velky hematom nad cipkem, z nej zanet. A podle Apolinare vsechno v pohode, muj gynekolog me tam reklamoval snad ob den, kdyz antibiotika porad nezabirala. Po tech cca dvou tydnech, kdy jsem bolesti sotva chodila, tam teda uznali, ze muj gynekolog ma pravdu a ze tam fakt neco zustalo. A pana profesora, tak sedmdesatileho starika, nenapadlo nic lepsiho, nez ze mi to vycisti v ambulanci bez umrtveni... Jeden z nejhorsich zazitku. Kdyz jsem se fakt branila, tak mi napsal do zpravy, ze nespolupracuju a teda mi tu narkozu daji. A sla jsem znovu na sal. Naprosto si jista, ze rodit tam v zadnem pripade nikdy nebudu.
Zuzuli Tvl, došla mi slova ![]()
Zuzuli to je strasny, co píšeš ![]()
Zuzuli To je ale hrozný :o( To je ten tovární přístup non plus ultra.
Varisprávně se mají zeptat na jméno, ne jen: vy jste paní Nováková?
Člověk, kterému není úplně dobře, odkyva leccos ani nemusí být cizinec.
DruIKrč je skvělá a koukala jsem, jak se za těch šest let posunuli ![]()
Zuzuli tvl![]()
Mojí mamce tam zmrvili ten poslední porod, přišla o dělohu a málem umřela, takže já bych tam nikdy nešla.
Evaeva ja teda nechci apolinare nejak ocernovat, porad verim, ze to neni bezny postup a ja jen narazila na blba... Ale trvalo mi pak rok, nez jsem nasla odvahu znovu otehotnet. To se pak rychle a bez komplikaci narodila dcera, takze pribeh ma happy end.
Ale obcas si rikam, ze moje zkusenosti se zdravotniky jsou v nekterych pripadech tak strasne (treba kdyz mi zavadeli do hrudniku centralni port a lokalni anestezie nefungovala. Tak kdyz uz to zacali, nebudou to prerusovat, venku ceka dalsi pacient... Tak to dokoncili a rezali me tam zaziva. Opet nejhorsi zazitek cele me onkolecby), ze kdyby nahodou moje dite nekdy muselo do nemocnice, tak bude presne ta hystericka matka, co neopusti dite ani na minutu, bude muset u vseho byt a klidne bude dite branit vlastnim telem. Protoze ja jim uz v tomhle ohledu neverim.
Ale abych byla spravedliva, tak treba chirurgie na frantisku, kde jsem byla na operaci, byla uplny raj. Vsichni mily, vstricni a profesionalni.
Ja som už pisala, že potom ako mi spravili cisársky, syna vedľa odniesli, umyli, zamotali a doniesli mi ho ukázať a ha im na to, že to nie je moje dieťa. Pozerali na mňa ako na blázna. Dali mu na ruku meno dieťaťa, ktoré malo ísť sekciou po mne.
Z nemocnice v Novém Jičíně nám odvezli nedonošené dítě po císařském řezu do jiné nemocnice na oddělení neonatologie. Muži řekli, že je v Ostravě. Projel všechny nemocnice, nikde nebyla. Nakonec ho poslali ať to zkusí v Opavě. Tam byla. Snad je to opravdu naše dítě ![]()
Catherinne Tak neměnili byste asi, ne? ![]()
Catherinne My jsme takhle jednou sháněli dědu, po převozu po operaci : ... asi nemocnice Kolín nebo Hradec Králové. Nakonec jsme ho našli v Jičíně
.
Ja docela koukam, me se i pri darovani krve ptaji na krestni jmeno a tusim datum narozeni minimalne dvakrat, urcite jednou pri odberu vzorku a jednou pred samotnym darovanim.
Ja tady zase jednou ne koukam, ale cumim jako puk! Tady, at jdes do jakekoliv zdravotnickeho zarizeni, tak ti pri prichodu zkontroluji doklady a pripnou ti na ruku "naramek" s tvym jmenem a datem narozeni. Pred vysetrenim/vykonem si sestra naramek zkontroluje, ale stejne se te vzdycky na osobni udaje jeste jednou zepta.
Ja jsem byvala podrazdena, ze s tim Americani delaji takove cavyky, ale jak to tady ted ctu, tak vidim, ze to ma neco do sebe!
A je-li ve zdravotnickem zarizeni cizinec, tak ma narok na prekladatele, takze se pred kazdym rozhovorem vola na prekladatelskou linku. Neexistuje, aby doktor nebo sestra mluvili s nekym, kdo neumi poradne anglicky, bez prekladatele.
Zuzuli Ty mas strasne zazitky s tim zdravotnictvim ![]()
Zuzuli jo no, ona měla taky smůlu na doktorku. Jako "omluvu" pak dostala nadstandard. Neumřela a měla už tři děti, takže nakonec taky dobrý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí