"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 21:06

No já každopádně VŠEM děkuji za komentáře a sdílené zkušenosti. Po pravdě už se mi na kondice moc nechce, minule celou instruktor dobu mlčel a pak mi jen řekl, ze jsem moc nervózní a mám jet na pohodu, rada jak prase, no... A jednou mě důrazně upozornil ať okamžitě sundam tu nohu ze spojky. No, nějak mi to nic nepřináší...Tak asi nezbývá než to zkoušet po kouskach sama. Ale fakt to potrebuju umět.  Nejezdila jsem 13 let, predtim jsem se tak moc nebala, asi fakt je to tou představou, ze vezu děti...

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 21:11
Reakce na Potrefenáhusa:

To me mrzi, no mas pravdu, strasna akce. Nase mami do auta taky nenastoupila, uz byla nemohouci a ti blbci posilali jednoho chlapa, kterej mel problemy se zady a nemel ani tu zidli, nic...proste tragedie, nehlede na to, ze se muselo nekdy cekat treba ctyri, pet hodin na odvoz zpatky. Takze vzhledem k tomu, ze se muselo asistovat i sanitakovi to nakonec vyslo lepsi, kdyz si to vsechno udelali sami. A neslo si ani nikde sehnat jinou sanitku, ani kdybysme to komplet zaplatili, cely me to dost zaskocilo. No a ten doprovod, no comment. 

A navic se pokazdy potrebovala nova zadanka, takze navrch jeste segra musela pokazdy litat k obvodacce, ac bylo nad slunce jasnejsi, ze to bude potreba v urcitych pravidelnych intervalech.  Fakt doufam, ze se to v budoucnu zlepsi! 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 21:14
Reakce na Luna:

To das, pokud je instruktor na nic (coz vypada, ze je), tak se na to vybodni a fakt treba k veceru, az bude manzel doma, jed jenom na nakup nebo tak. Drzim palce, moje segra taky zacala jezdit po patnacti letech a ze zacatku na tom byla jako ty (i ty deti) a ted uplne v pohode. 

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 22:48

Taky se na to chystám, taky asi po patnácti letech. Pamatuji se, že nejvíc mi dělala problém přednost zprava, která je v naší čtvrti na každé odbočce. A taky vše stíhat sledovat - zrcátka, čáry na zemi, značky.. Značky jsem nestíhala. Ach jo.

Takže jsem nejdřív začala s kolem, jenže se bojím jezdit z kopce, je mi to velmi nepříjemné. Problém je v tom, že bydlím na kopci. 

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 22:52
Reakce na Luna:

Ja jsem se strasne bala, kdyz jsem zacala jezdit po 20 letech nerizeni, pricemz predtim jsem sama jela jen parkrat. Prvni ukol byl dovezt auto od prace domu, vecer, uz potme, jelo se pres par vetsich krizovatek, uzkym mistem po tramvajovych kolejich.... samozrejme mi to cestou na semaforu chciplo a nemohla jsem si v tom stresu vzpomenout, co tam bylo zarazeny a jak preradit zpatky na jednicku  Ale dojela jsem, jen kdyz jsem vypnula u domu motor, cvakaly mi zuby a noha jak jsem ji sundavala z pedalu mi uplne nekontrolovane vibrovala. Ale musela jsem jezdit, tak jsem to nejak prekousala. Ze jsem sivybirala trasy, abych nemusela odbocovat vlevo, to uz jsem tu psala, kdyz jsem nejela v aute sama, nesmel na me nikdo mluvit, dokonce ani mezi sebou, aspon nez se vyjelo z Prahy.

Je to o zvyku, bohuzel se neda praxe a jistota ziskat jinak nez nepovolit a jezdit.

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 22:55
Reakce na Ronna:

Haha, do kopce jezdim tempem, ze na me sedaj mouchy, a z kopce se taky bojim. Jednou nas jelo vic a vsichni uz si v hospode objednavali druhy pivo, kdyz jsem dojela  Ale co mam od jara novy lepsi kolo, jde mi to lip aspon do toho kopce. A zatim to neni elektrokolo!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 08:37

ja jse asi 10 let nejezdila - byla jsem na VS a bez auta a porad me vozil pritel. Navic otec neni dobry ridic - zacal po asi 25 letech a dodnes je dost opatrny (az moc) a matka tomu nepridava - podobne ustrasena.

Pak jsem musela jezdit do prace a vozit dceru s sebou - takze rovnou 80 km po dalnici (uplne poprve) a od te doby jezdim uz asi 6 let. Opatrne ale myslim, ze dobre. Ani automat nemam.

Parkovani je dobre trenovat v klidu - ja neumim moc dobre zajet predem a kolmo - pokud to neni presne uprostred parkovaciho mista, tak porad opravuju.

Ja mam naopak problem, ze porad cekam (v posledni dobe obzvlast), kdy se mi stane nehoda. Obcas radsi popojdu pesky, ale jakmile sednu do auta, zapomenu na strach. Az na konci cesty si oddychnu, ze dnes jsem to zvladla.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 11:01
Reakce na Luna:

No já každopádně VŠEM děkuji za komentáře a sdílené zkušenosti. Po pravdě už se mi na kondice moc nechce, minule celou instruktor dobu mlčel a pak mi jen řekl, ze jsem moc nervózní a mám jet na pohodu, rada jak prase, no... A jednou mě důrazně upozornil ať okamžitě sundam tu nohu ze spojky. No, nějak mi to nic nepřináší...Tak asi nezbývá než to zkoušet po kouskach sama. Ale fakt to potrebuju umět.  Nejezdila jsem 13 let, predtim jsem se tak moc nebala, asi fakt je to tou představou, ze vezu děti...

Prvý rok-dva som deti nevozila, to som sa bála.

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 11:02

prosim vás, potřebuju poslat zásilku do zahraničí, aby byla sledovatelná. Stačí na to doporučená zásilka do zahraničí přes Českou poštu?

Offline coralline
2310 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 17:49

Prosím poradíte někdo zubní pastu bez fluoru běžně dostupnou v supermarketu/drogerii/lékárně? Ta, kterou jsem kupovala doteď, má "nyní vylepšenou recepturu s fluoridem". Já mám po něm ekzém takže mi udělali fakt radost.

Krucinálhimlhergot, nemůže bejt v tom regálu s padesáti pastama JEDNA jediná bez fluoru? Čuměla jsem tam snad půl hodiny a nenašla.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 18:20
Reakce na coralline:

Profimed není dostupný? V drogerce nevím, ale tam maj Gum a ty sou některý bez fluoru (měla sem ten na paradontozu a nenašla sem ho ve složení, ale pro jistotu se kdyžtak zeptat)

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 18:23
Reakce na coralline:

Curaprox enzycal zero.

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 18:27
Reakce na coralline:

Himalaya Herbals majú niekoľko druhov bez fluóru. Zo supermarketov Tesco a Albert, ešte som túto značku videla v drogérkach Rossmann... 

Offline coralline
2310 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 19:21
Reakce na Ounz:

Gum jsem v DM neviděla, ale ještě to příště zkontroluju. Dík za tip. V tom Profimedu jako takovým jsem nikdy nebyla vevnitř, asi je načase tam vlízt a zjistit, co mají.

zelene.oko a Wanda von Dunajew Díky, píšu si.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 19:24
Reakce na coralline:

V Profimedu by ten pozadavek bez fluoru mohly splnovat i pasty Marvis.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 19:26
Reakce na coralline:

Gum v dmku určitě nemaj. Znám ji jen z profimedu..

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 19:28
Reakce na coralline:

Majú v Profimed ale aj v DM. 

Offline coralline
2310 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 19:28
Reakce na Tulipe:

Optám se, až tam budu, díky.

Ounz Jo, já tu větu blbě pochopila, že ji mají mít v drogerkach. Už to vidím.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 19:30
Reakce na coralline:

A ešte najhnusnejšia pasta ever(ale časom si človek zvykne) dostupná aj v DM

Offline coralline
2310 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 19:34
Reakce na paktofonika:

Jestli tam leželo něco s červeným nápisem "bez fluoridu", tak už jsem fakt marná Skenovala jsem ten regál fakt strašně dlouho. Každopádně díky a příště se podívám znova.