Karja Klidně používej druhej, jestli jsi tak zvyklá, zakázaný to není a nemusíš si přidávat stres.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity No samozřejmě mimo mojí hlavu to nikdy nepůjde!:-D
notna tebe jsem nezmínila, promiň. Zkusím to tím srpem.
continuity Jo no, ale je to švýcarská nadnárodní firma, takže prostě když to mluví německy budu tomu říkat němec, at sedí, kde sedí:-D
To víš že jo, vem to šmahem
Já rozlišuju akorát pozdravy, Rakušákovi řeknu Grüss Gott a Němci Guten Tag (nebo Hallo). Jak se to má se Švýcarem ovšem netuším ![]()
Nevite, jak jsou na tom s bezpecnosti takove ty mekke navleky na bezpecnostni pas v aute? Co jsou vetsinou pro deti, aby je netlacil na krku. Ja mam ted celkem problem s pasem kvuli memu centralnimu portu na leve strane hrudniku, mam od nej pod kuzi hadicku okolo klicni kosti a fakt me ted boli na tom mit ten pas. To misto styku kost - hadicka - kuze - pas. Porad si ten pas pri jizde posouvam na hrudniku sem a tam... Tak me napadlo, ze bych to vyresila timhle mekkym navlekem, ale nevim, jestli tim jen nezrusim funkci pasu.
barbucha Švýcarovi se řekne Grüezi ![]()
Používám roky, protože mě pásy při delších jízdách věčně dřely do krku a dělaly mi rudé "čmouhy".
Klidně si to kup, na funkci pásu to nemá vliv (pás samozřejmě musí být umístěn tak, jak má). Naopak mi připadá, že když to teď posouváš, tak by to posunutí pásu na jeho funkci mít mohlo.
barbucha bavorskýmu Němci prosím taky Grüss Gott. Nebo Servus. Hallo je teda taky ok. ![]()
Tabea a ve Vorarlbergu heile :)
Zuzuli zkus se zeptat v prodejne pomucek pro hendikepovane. Kamaradka mela po uraze takovou pevnou vesticku na hrudnik a az pres ni sel ten pas. Zeptala bych se ji, ale uz nejsme vubec v kontaktu.
No jo vlastně ![]()
Vím, já to nechtěla zas tak rozvádět.
To neznám, zvláštní pozdrav teda.
Karja tva duvera me tesi, ale ja umim nemcinu jen ze skoly a od Polek a Turkyn z koleje![]()
barbucha no to je fakt, ve mne vzdycky trochu skubne, kdyz nas tak nekdo pozdravi.
rikam hallo, cimz se okamzite demaskuju. partner rika servus a pletou si ho se svycarem :D
Lilly_Ku já znám jen "Heile, heile Segen..."
Lilly_Ku zeptám se jak hotentot, ale jak se to hallo vyslovuje, a za druhý můžu tak pozdravit neznámou starší nebo naopak mladou sousedku v domě (v Mnichově)? Tj. je to formální /neformální?
Lenka22 je to neformální, ale naprosto běžný, můžeš tak zdravit všude a nikdo ani nemrkne. Výslovnost je Ha krátce, přízvuk na druhý slabice, o je dlouhý a zavřený. V Mnichově klíďo Servus, r je takový tichý, spíš sevus
Tabea mne v Mnichove casto nekdo tykal, treba prodavacka v pekarne a tak. Celkem me to prekvapilo, ta neformalnost![]()
Gatita to se ti myslím stane i jinde, asi hlavně od mladejch prodavaček a prodavačů. Taky mě to poprvý překvapilo, vůbec mi ze začátku nedošlo, že oslovuje mě (mluvila na mě zezadu)
Lilly_Ku já sveřepě jedu gutentag a aufwiedersehen a asi jsem dost za exota ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí