"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 19:51
Reakce na barbucha:

Já se ještě utěšuju tím, že to může být výpadek jen v rámci jednoho dodavatele a pohotově se najde další dodavatel a zásobování bude zase pokračovat. Kéž by!!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 20:40

mám fakt divný dotaz: už druhý den se nemůžu dostat v eshopu manga do kategorie trička a topy. nemáte někdo stejný problém? všechno ostatní funguje, nechápu 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 20:43
Reakce na Jiná Realita:

Ted jsem to zkusila a vše ok. Zkus jiný prohlížeč.

Já se takhle vůbec nemohla před čase dostat do COS. Viděla jsem jenom bílo. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 20:46
Reakce na Dadoo:

dík.

kdyby mi nešlo celé mango, chápu, ale proč vidím kalhoty, šaty, svetry, kabáty....jen ne trika? 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 20:55
Reakce na Jiná Realita:

Protože jich máš ve skříni už dost..? 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 21:00
Reakce na Dadoo:

tsssss...

Offline coralline
2310 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 21:30
Reakce na jerry:

Promise s hřebíčkovým olejem - kupujeme ji roky, dcera má tentýž problém jako ty.

K dostání v drogerii (asi tedy ne uplně ve všech, ale TESCO, Globus, myslím i TETA ji mají).

Hehe, teď jsem zjistila, že tuhle pastu kupuje máma. Shoda čistě náhodná, nevěděla, že je bez fluoru. Ovšem taky potvrzuje výpadek v distribuci. Tak jsem ji varovala, ať si nakřečkuje, kdyby ji ještě potkala. A snad něco kápne i pro mě.

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 22:16
Reakce na Ounz:

O našem pruhovaném známém a nejen o něm. (Rozhovor s arachnologem)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 07:43
Reakce na Sweet Potato:

Pěkný, je tam zase zmíněná hrabalka - tu bych, bejt pavoukem, fakt nechtěla potkat!

Online viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 08:53
Reakce na Sweet Potato:

hned mam jeste radeji sykorky!;-)

Offline Contra Check
42 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 09:42
Reakce na jerry:

Vďaka, na to by som zo Slovenska vážne nenatrafila!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 13:42

blbej dotaz.

jak je to s autorskými právy mrtvých malířů? řekněme na internetu je pěkná reprodukce jejich obrazu, který by se mi hodil pro nějaký záměr ve veřejném prostoru (prodejní plocha). konkrétně jde o picassa a nějaké malíře z počátku dvacátého století. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 13:52
Reakce na Jiná Realita:

Majetkova prava autorska trvaji 70 let po smrti autora

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 14:14
Reakce na jinx:

tak to mám smůlu  dík.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 14:20
Reakce na jinx:

a kdybych po tom opravdu neskutečně toužila, kde se vůbec člověk může zajímat o reprodukci picassa? 

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 14:27
Reakce na Jiná Realita:

Takovej ten divnej úřad, co se zabívá autorskými právy. Divnej proto, že i když jsme měli školní akci, tak jsme mu to museli preventivně půl roku dopředu hlásit, aby náhodou nebyl průšvih, že jsme si dovolili veřejně provést parodii na Labutí jezero. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 14:34
Reakce na Jiná Realita:

Jestli na internetu koupíš hotový obraz (plakát, atd.) a povesis ho, neměl by být problém, tam by si autorská práva měl hlídat prodejce. Jestli vezmeš Picassovu predlohu, grafik ti ji nějak zpracuje a poté ji použiješ na zdi nebo jako potisk na ubrousku, taky bych asi neviděla problém.

Problém by mohl nastat, pokud někdo vezme Picassův obraz a vytvoří z něj nové autorské dílo, které ty pak někde použiješ (Př. - dostala jsem antistresove omalovánky, ve kterých byly obrazy van Gogha přetvořeny do omalovánkové podoby. Vzniklo tak nové dílo na které se vztahuje další ochrana. Pokud by bez dalšího bylo toto dílo nějak měněno nebo používáno, mohlo by dojít k porušení autorského práva)

Takže záleží, jaký záměr. 

Ehm, teď mi došlo, že Picasso zemřel celkem nedávno...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 14:39
Reakce na Krehutka:

záměr je, že bych využila mimojiné jeho obraz  k tomu, abych vytvořila tématickou zeď (díla, kde se bude opakovat jistý motiv) na veřejném místě. bohžel všichni, jejichž obrazy se mi hodí, zemřeli celkem nedávno :/ nápad dobrý, provedení by hádám bylo drahé (jako kdyby ta reprodukce stála 1000, nemám problém, ale hádám to bude víc ).

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 14:44
Reakce na Jiná Realita:

A jde o to, že bys ty obrazy pouze v určitém sledu pověsila na zeď nebo je chceš nějak upravovat? 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 18:56

Prosimvás, je normální, že 14.dostanete email, kterej je datován 8.? Jako já si pak takhle inkoherentně dopisuju s tím zatraceným martensem, já jim napíšu, dlouho nic, tak napíšu znova a za pár dní po tom mým druhým dopisu dostanu odpověď na ten první..  jako oni inzerujou, že odpoví do pěti dnů, to se neděje, dokonce mi jednou přišlo, že můj mail nebyl doručen (adresa byla správně) a já teď dostávám pořád dokola odpověd, kterou už nepotřebuju..a odpověď, kterou potřebuju nemám..achjo. Už NIKDY NIKDY NIKDY