moora ja do dalky vidim relativne dobre (uz to taky neni co byvalo:-/ a ano zkousela jsem, ale mne to menici se zorny pole hrozne vadi. zavada je prave v tom, ze mam zvetseni nejvic na te nejblizsi vzdalenosti. opacne, u vas s tou proti-vadou to neni problem
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
viktorka_od splavu jo, to je na stary kolena vyhoda kratkozrakosti.
na ty multifokaly se prej da zvyknout, ze se naucis casem jak pres ne koukat. Prej to teda chvili trva, neni to hned. Taky se mi do nich zatim nechce
@Potrefenáhusa no to jo, ale ty cylindry pri chuzi vadily mne, Pavlena v nich nechodi, naopak ji vadej pri pohybu hlavou, proto rikam ze v tom nevidim rozdil jestli jsou to cylindry na cteni nebo na neco jinyho, kdyz se ji z nich dela zle uz pri tak drobnym pohybu. Ja si potom na to zvykla, ale hlavou hejbat bude asi i u cteni no.
baltik cist s brylemi na dalku mi naopak lekarka doporucovala.
baltik cist s brylemi na dalku mi naopak lekarka doporucovala.
Od určitého věku už to ale přestává být možné. ![]()
Jos je videt, zes jeste mlada :)))
Pinot Noir haha svata pravda, u mna presne uderom 40 :D
Pinot Noir
. Tak ja progresivne porad pridavam na dalku a naivne verim ocarce, ze se mi to bude jednou hodit a budu dele videt na blizko.
Jos moc bych na to nespoléhala. Krátkozrakost je na můj stav slabé slovo a stejně začínám na čtení hůř zaostřovat. Blbé je, že nosím čočky a do brýlí se mi vůbec nechce. Asi si začnu dávat brýle na čtení přes čočky, nebo nevím.
Jos no nablizko videt budes dobre. Ale ne pres ty brejle
Pinot Noir s cockama me to vubec nenapadlo! Asi fakt pak ty brejle na cteni....
S okuliarmi do diaľky normálne čítam, ale keď chcem robiť niečo drobnejsie (šitie,...), musím si dať so slabšími dioptriami, ale na diaľku. A mám rozdiel medzi očami asi 3 dioptrie.
moora proč nechceš multifokály? Já se toho bála, ale fakt už to něšlo(brejle na dálku a pořád sundavat, nemožnost si číst) a jsem teď nadšená, jako zvykala jsem si na ně chvilku, ale fakt se mi zvedla kvalita života :) mám teda cylindry taky - brýle byly pekelné drahý, to je snad jediná nevýhoda, takhle zpětně
Pinot Noirčočky se taky vyráběj multifokální. Mám je na sport - bez toho cylindru, pač ty se nedělají jednodenní, ale sou fajn, a vůbec je v oku necítím, tam je ten pokrok fakt neskutečnej (já čočky nikdy moc nenosila, protože mi v tom oku vadily)
Pavlenamám bryle s cylindry, nosim je furt a nikdy jsem žádné houpání nezažila. Chvíli mám rozostřený svět, když v průběhu dne vyměním brýle za čočky. Opačně mi to nic nedělá.
Pavlena nemohli ti je udělat špatně? Ségře jednou prohodili dioptrie v jednotlivých očích.
EvaevaDám tomu ještě pár dní a poběžím tam, oni říkali, že cokoliv blbě mám hned přijít a budou řešit..
Ounz bojim se kombinace cylindry + pekelne drahy
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí