S jednim jsem byla v Bergamu, to bylo fakt idealni - dost hrist s ruznyma atrakcema, lanovka, a ve zmrzlinarne dostal krasnej papirovej bryndak
Ale mela jsem kliku na pocasi, kdyby nam prselo, byla bych pekne v loji
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
My máme dobrú skúsenosť s celorodinnými dovolenkami - ja s mužom , syn s rodinou a dcéra s rodinou . Musí sa to samozrejme zorganizovažť v čase , čo nie je celkom jednoduché, ale inak fajn. Zopárkrát sme sa nanominovali všetci k synovi vo Švajčiarsku ( 4-izb. byt ) , raz všetci na chalupe vo Francúzsku, to boli deti ešte menšie . Keď sa stretávame tu, striedame pobyty na Slovensku a na Morave , a kedže deti povyrástli je to turistika, pamiatky, aktívny oddych - ale podmienkou sú samostatné izby, prípadne apartmány s WC a kúpelňou pre každú rodinu .
Janulik03 jo, to si musí sednout, jinak to nemá smysl. My byli párkrát na dovolené s tchány, ale teď už jezdí jen se švagrovou. Máme prostě rozdílné preference a představy.
Gatita 13
Gatita s obomi sama ani náhodou, veľký vekový rozdiel, mladá dáma je rodeny generál. ![]()
S mrňousy byla asi nejpovedenější dovolená v Protugalsku, bylo jim 9 měsíců a 2 3/4. Muž byl na konferenci a my jsme rejdili po Lisabonu,starší pěšky,mladší v golfkách nebo nosítku. To byla doba, kdy byl starší ještě ze všeho nadšený a nevadilo mu celý den chodit. Klidně jsme zvládli dvě hodiny v barokním klášteře, mladší spal a starší jásal. Akorát jsem si samotná neuměla zapnout nosítko, tak jsem vždycky po odchodu z bytu musela poprosit nejbližšího kolemjdoucího.
Jenom cesta tam byla náročnější, nějak se nám podařilo společně letět do Curychu, jenomže potom muž letěl do Lisabonu o dvě hodiny dřív (ale to už jsem tu beztak psala).
My sa teda L prispôsobujeme vo veľa veciach, ale od tých 5-6 rokov robíme dovolenky podľa seba. Je ale pravda, že detské kutiky ho nechávajú chladným, zaujmú ho tak 1 z 10.
Janulik03 No ale to je hezký koťátko! Rovný, souměrný a usmívá se! Gratuluju.
brrr to je pravda, dokud neodporují, je to nejsnazší
Já teda nemám úplně morál na let s malinkými dětmi. S miminem by to možná šlo, ale kluci byli hodně protivní, když přišel čas jejich spánku, nosítko nesnášeli. To bych v letadle ani na letišti řešit nechtěla.
Stejne je to zvláštní, moje mama ma sama 4 deti a kdyz ma syna treba vézt v autem, trasu, kterou jezdí denně uz třicet let, tak vysiluje, ze se boji, ze nevi, jestli to zvládne, co kdyz bude potřebovat čurat/napit/bude mu špatně ... nekdy na ni bejvam fakt nakrknuta, mam pocit, ze mi to snad dela schválně, vetsinou to zakonči jako jestli bych nemohla jet s nima apod. Je ji 57 ty jo a fakt nekdy nechapu. Společnou dovolenou dáváme jen tradiční hory, jinam se neodvažuju.
MP Merito ti řekne hodně lidí, že je to jiné starat se o "cizí" a o svoje děti
MP MeriProsím té, já jdu teď s mámou do divadla a je to pro mě jako ta dovolená:D.
Ale s dětma to teďka rozjela, chodí do práce jen už tak na třetinovy úvazek, má více času, tak je docela hlídá odpoledne po škole. Ale je to sranda, babicka je povídavá, ale upřímně spolu to dáme tak na výměnu 6 vet, tak si povídá s holkama. A teď v pátek jsem je měla od 12 doma, ale normálně jsem potřebovala pracovat, a ony si sedly spolu do kuchyně, vytáhly jogurty a začaly si vypravivat zážitky z toho dne, co bylo ve školce, že tam přijela nějaká paní a ta starší se jí třeba doptavala na detaily a takhle si to všechno řekly a vybavovaly se třeba dobrejch 30 minut. Protoze to je program u babičky, většinou sedí u stolu a vyprávějí si zážitky dne:-D
Evaeva Ja ti nevim, to je podle mě něco v povaze. Protoze moje 80 letá babi mi rekne, ze kdyz bych potřebovala někdy pohlídat, stačí napsat, ona dojde na nádraží, sedne na vlak, dojede ty skoro dvě hodiny do Prahy, pohlídá a pojede zas domu, však o nic nejde (a udělala by to). A ta moje mama (neni to její dcera), ten kontrast uplne bije do očí ...
Podle mě mě to u mámy tak triggeruje kvůli tomu, že v sobě kousek z toho mám taky a nesnáším to ![]()
Edit.vyriesene
MP Meri no původně si psala o řízení. Nicméně vidím to i na mojí mamce, že o moje děti se víc bojí než se bála o nás nebo o malou ségru. Právě vždycky říká, že to je jiné. (Ale nijak zkrátka je taky nedrží)
Evaeva Jj, to byl jen příklad, projevuje se to ve všem, řeší co jim dat k jídlu, jak maj usnout, co jim má udelat za program, každičkej detail, tezko se to popisuje, jako by vubec nevěděla, co si s nima počít.(Přitom mně je jakoby všechno jedno, neřeším nic, ať se klidne cpou hranolkama u televize celej víkend, maximálně si neodpustim následně nějakou poznámku, ale žádný scény kvůli nicemu nikdy nedělám).
Naopak když hlídá babi, tak přecijen vzhledem k jejímu věku mám snahu ji to ulehčit, takže to mám pak monolog typu "tady sem vám připravila svačinu, tady maj tohle, tady tamto ..." A odpověď je vždycky stejná: "Prosimte neřeš to, my si poradíme"
No jak říkám, to srovnání holt bije do očí.
MP Meri jo, teď už to chápu. A jo, je to trochu zvláštní
Karja To je super![]()
Já letos jedu 12. rok bez hlídání a už ho vlastně ani moc nepotřebuju. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí