Raduza asi nechodíš do hospody.![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Samantha Jak jsem psala, mě je to jedno, už vůbec mě to ze židle nezvedá, no a hrubky, to se stane snadno, lidi píšou na telefonu a tak... nad tím bych tu mávla rukou. Ale je tu jeden takový jev, že sem občas někdo přijde, na něco se zeptá (jedna uživatelka ohledně rostlin opakovaně) a když jí ostatní odpoví, poradí, doporučí, tak se neobtěžuje ani poděkovat a zase se odmlčí. To je tedy nepochopitelné pro mě. Jako nejsem tu pořád, ale tohoto si všímám. Nedávno jsem dávala doporučení na základě dotazu na Kodaň, no a co myslíte:-)
Nebyla jsem to já?Na rostliny jsem se ptala určitě, na Kodaň myslím ne, ale jaždopádně občas dělám, co popisuješ, a stydím se za to zpětně. Nějaký typ totální sociální debility.
Samantha Jak jsem psala, mě je to jedno, už vůbec mě to ze židle nezvedá, no a hrubky, to se stane snadno, lidi píšou na telefonu a tak... nad tím bych tu mávla rukou. Ale je tu jeden takový jev, že sem občas někdo přijde, na něco se zeptá (jedna uživatelka ohledně rostlin opakovaně) a když jí ostatní odpoví, poradí, doporučí, tak se neobtěžuje ani poděkovat a zase se odmlčí. To je tedy nepochopitelné pro mě. Jako nejsem tu pořád, ale tohoto si všímám. Nedávno jsem dávala doporučení na základě dotazu na Kodaň, no a co myslíte:-)
Nebyla jsem to já?Na rostliny jsem se ptala určitě, na Kodaň myslím ne, ale jaždopádně občas dělám, co popisuješ, a stydím se za to zpětně. Nějaký typ totální sociální debility.
Mně někdo říct, že mám dát maso na mrazák, tak fakt položím na ten pultovej mrazák nahoru. Jinak je to do mrazničky. A do pivovaru chodíme podle toho, co mají naražené. Co mi vadí, tak takové to ,,bratrovo žena"" a podobné. :D Nedostatečně spisovná si přijdu, když přijedou Zlíňaci, ale aspoň mluví česky, pražáci to zase stáčí do Aj a všechno je Best a kůůl.
Kan Mne mraznička přijde takový retro slovo, který jsem asi neslyšela nikdy nikoho naživo vyslovit
(něco jako lednička)
jinak k ty spisovnosti, holt se kdysi vzaly nějaký části nářečí a řeklo se, ze bude spisovny zrovna to...
Co mi vadí, tak takové to ,,bratrovo žena"" a podobné. :D
tak tohle mi taky vadí hodně
Díky všem za názory a postřehy! Nebudu odpovídat už všem jednotlivě, debata je zajímavá. Spoustu slovních spojení máme zažitých, asi ty ulice, něco je osobní zvyk. Pro mě je zajímavé, že se vlastně potvrdil můj dojem, že užívání předložky NA asi opravdu nějak expanduje na úkor jiných předložek, třeba ve spojení s časem (na osmi měsících) jsem to neznala, tak snad se nedočkáme "zemřel na věku osmdesáti let" :-) A že se to projevuje v nových spojeních, kde to ani není logické (proč se nemůže říct "v mlýnku máme dneska etiopii"...), potvrzují ty zkušenosti těch, které žijí v zahraničí a pak přijedou sem.
Isca Ne vůbec, ani v jednom případě. Měla jsem na mysli někoho jiného, hlavně tedy u těch rostlin, tam to udělala opakovaně, vlastně sem chodí velmi zřídka, jen se na něco zeptat. Ale já to tu nesleduji denně, aby to zase nevypadalo, že tady kádruju. Ale trklo mě to do očí, asi proto, že si na to já osobně opravdu dávám v každodenním životě velký pozor.
Potrefenáhusa Tak ten mrazák je ale oficiální název, ne? Mrkla jsem zběžně do eshopu a nikdo nenabízí mražak, nýbrž mrazák či mrazící pult. Zas mražící pult zní jako blbost.
Dřív místo "dnes na čepu" bývala cedulka "dnes točíme". Kamarádi ji jednou ukradli a v práci nebo ve škole pak vyvěšovali, koho zrovna točej.
Sweet Potato To si mi připomněla, že mi jednou kluci z koleje donesli do pokoje o půlnoci ceduli,,kadeřnictví,,. Měly jsme to pak se spolubydlící asi dva týdny přes skříně z jedné strany pokoje na druhou než jsme je přesvědčily, ze by bylo fajn to vrátit.
Na Bratrovo zena jsem zvykla, na koleji se mnou bydlela holka z Budejc. To beru jako nareci. Ale Lucie matka, to me stve. Tak snad bud matka Lucie nebo Luciina matka, ne?
Potrefenáhusa Tak ten mrazák je ale oficiální název, ne? Mrkla jsem zběžně do eshopu a nikdo nenabízí mražak, nýbrž mrazák či mrazící pult. Zas mražící pult zní jako blbost.
mrazák je normální, mraznička a chladnička zní retro.
Mražící pult zní jako mračící pult. ![]()
Kokoska Až půjdu přes most Karla, do divadla Národa...
Tabea Krásný retro!![]()
Sweet Potato Na stěnu čerta ![]()
Karja My jednou ukradli autobusovou zastávku :-D. Doteď nechápu, jak mohla projít dverma dovnitř bez problému, pac pak ji dostat ven bylo hodne hodne složitý :-).
Řvousenka a ztratim manzela vstupenku...
Tabea dobře, ale to není chybné užití předkožky na, to je prostě jiná věta. Na to vídám třeba na ceduli NA ČEPU:.... Že bych se zeptala co je na čepu? to asi ne.
Líbí se mi, jak si nikdo nevšiml té předkožky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí