marieu Nejsem znalec, ale citrony nám rostou doma v květináči, vypadají jako citrony ( s hladkou kůrou ) a nejsou vůbec kyselé. Možná je to odrůdou, nebo tím, že je citroník naroubovaný na mandarinkovém kmínku ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Řvousenka hladké méně kyselé citrony s tenčí kůrou jsou odrůda Meyeri. V určitou fázi zimy bývají u nás ke koupi taky. Jsou hodně šťavnaté, taky si z nich dělám ráda dělám ranní citronovou vodu.
marieu Nejsem odborník na citrony, ale četla jsem o nějaké japonské hybridní odrůdě Sanbokan, která se k nám občas dováží. Já vloni řešila něco podobného, jelikož jsem nakoupila pět kilo citronů na bezovou šťávu a ač byly plody jak dělový koule, žádná šťáva z nich a slupka tlustá a tvrdá. Tak jsem se pídila po odrůdách.
Jak je to možný, když mam v nastavení zadanej výchozí Google?!
To mi přesně dělalo, když jsem si loni koupila nový NTB - tak jsem to opakovaně nastavovala zpátky na Google a Yahoo ztratil asi po 4. kole trpělivost
Kan tyhle byly šťavnaté, ale chuť nijaká- ani kyselá, ani sladká...
Mně to dělá už snad od začátku, no rozhodně minimálně už půl roku. To nastavování pořád dokola mi leze na nervy
že to sakra nedrží nafurt!
marieu Díky za dovzdělání, blbý je, že z nich nenastrouhám moc kůry a nemůžu využít výhodu 100% bio. Vlastně ani není tak aromatická jako u těch tlustokožců .
Victoria jo to klidně můžu být já. Ač teda čtu celkem pravidelně, tak ke psaní se dostanu jednou za čas a dohledávat něco pár týdnů zpět je nad moje síly. V živé interakci normálně děkuju.
marieu Bio citrony jsou tlustokožci. Z těch si šťávu nemačkám, ale s klidem si dám plátky do čaje, vody a tak... Ale protože jsou bio, tak se hodně rychle zkazí. A tak mě přijdou strašně draho, protože aby se nezkazily, tak večer mám větší spotřebu martini ![]()
Kan pro nerozhodné je minimálně v Praze a Brně ulice Vinařská :)))
Mini Nebo pro pražské flamendry obecně Večerní - Půlnoční - Jitřní ![]()
Mini a kdo je na mladší, tak v Benátkách n. Jizerou je Burčáková.
Kan pro nerozhodné je minimálně v Praze a Brně ulice Vinařská :)))
To jsem měla teď v kvízu, která městská čtvrť je v Praze i Brně. A věděla jsem!
Dcera si stěžuje, že špatně vidí. Mám dotaz, jít k očaři, nebo rovnou do optiky? Je jí deset. A případně kam v Brně nevíte?
Mulen v optice nic nepořídíte. ŽZe zakona optometristi nemohou měřit děti. Takže očare a přeji štěstí ať seženete brzo.
My řešili to samé v loni a nikde nás nechteli, a pak až za půl roku. Naštěstí je manžel voják tak sehnal hned další den a měla hned 3,5 dioptrie. ![]()
rysamona
tak to jdu shánět
Mulen Určitě na oční. Netuším, jak je těžký se někam dostat... já se loni v říjnu jako nový pacient objednala do Oftalu na Novych sadech, termín jsem dostala do týdne. Ovšem na dětském to muže byt jinak. Tak hodně stesti :).
eM zrovna na ten oftal jsem psala a termíny pro děti mají na září. Zítra zkusím zavolat svojí očařce.
Mulen Oční centrum cesta v Kohoutovicích
Mulen oko-oko na Zahradníkově
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí