"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline ankou
258 příspěvků moje polička 22. března 2025 21:06

711990 dekuji za tip! Tady se vi opravdu vsechno

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 22. března 2025 22:18

bublifukByl na klasické operaci s celkovou narkózou. 2-3 dny hospitalizace bajoko vychází, manželovi to vyšlo na 2, neděle + pondělí, protože nenastaly žádné nenadálé komplikace ( zvýšená teplota ap. ). A rádo se stalo.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 22. března 2025 22:40

bublifuk teta byla v centru jednodenní chirurgie na Hvězdě, ale hned odpoledne šla domů, tak to byl asi jiný způsob .  Vše bez výhrad.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 23. března 2025 00:22

Prosím, čo je to ten Revolut? Potrebujem to?

Offline Samara
příspěvků moje polička 23. března 2025 06:21

Jestli cestujes do zahranici, tak ano. Na Revolut uctu si muzes jednim kliknutim na telefonu prevest ceske koruny na dolary nebo eura nebo jeny, podle toho kde jsi a pak platis kartou vsude v obchodech v te zemi v te jejich mene. Je to levne a jednoduche.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 23. března 2025 08:46

Poéma to zní dobře, počítala jsem minimálně dvě noci.

JankaM podívala jsem se, dělají i klasickou.Díky.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 23. března 2025 10:07

slniecko

Upřesním: v tvém případě, pokud hodně cestuješ do NEeuroveho zahraničí. Je to bezpečné, akorát ne úplně bezplatné, platíš za doruceni karty, je dost omezen výběr hotovosti - pak platíš. Kurz je jiný v obchodních hodinách a mimo nich (právě teď mám lepší kurz v bance o 11 centů na euro). Musí si to člověk spočítat. 

společnost je Britská, bankovní licence Litevská, ale zakladatel ruský Nikolaj Storonskij, syn ruského oligarchy a obcanstvi se zbavil konečně loni. 

Alternativa je multimenovy účet v bance, pokud už vás něco takového existuje. Tam jsem schopna dostat kurz podobný Revolutu viz výše a je to pro mě jednodušší.  

Online stes
9319 příspěvků moje polička 23. března 2025 10:26

Friga dekuju, nejsem si jistá,už jsem to trochu obrecela.. Všude mají tu tvrdou kůži, značka sem,značka sem, tohle byla taková mekkotina a ještě jsem k ní měla fakt citovou vazbu.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 23. března 2025 13:13

continuity rozmýšľam, kedy som bola naposledy v neeurovom zahraničí (okrem Českej republiky).

Ale minulý týždeň sme mali celkom pernú chvilku, keď sme potrebovali zaplatiť parkovné v hotovosti. Ale tam bol myslím problém skôr v tom, že sme nevedeli nájsť slušný bankomat, iný, než tie zlodejské turistické, to mi to asi nevyrieši.

Takže pokiaľ nerobím nejaké veľké transakcie, kde si potrebujem strážiť kurz, je mi to asi nanič?

Aha, vlastne ako čítam, tak pri väčších transakciách je to aj tak drahé (niežeby som nejaké veľké robila...)

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 23. března 2025 13:37

continuity tak ty asi mas eurovy ucet, ale ja ne a moje banka ma extra nevyhodnej kurz, mne se Revolut hodne vyplati teda i na euro. A jinejch kurz mam jen o vikendu. Pouzivam ho na veskery platby na internetu v jakykoliv mene. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 23. března 2025 13:40

stes snad to jeste pusti! Naprosto te chapu, taky mivam k oblibenym vecem citovou vazbu. 

Online stes
9319 příspěvků moje polička 23. března 2025 14:28
Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 23. března 2025 15:09

711990 je to výhodnejšie ako paypal?

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 23. března 2025 16:12

711990

ptala se slniecko, reaguji na ni, ona eurovy účet určitě má. 

Kdo má jinou situaci, musí si to o vyhodnotit podle sebe. Připište si tam disclaimer, něco jako tohle není finanční poradenství a svoji specifickou situaci si musí každý posoudit sám. Jen je dobré vědět, že ani Revolut není výhodný úplně pro každýho a v každé situaci. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 23. března 2025 16:15

slniecko

Na velké transakce jsou jiné služby. Až podedis ty dolary, tak se zeptej a poradíme.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 23. března 2025 17:33

slniecko jj o hodne. Ted jsem musela posila pres Paypal nekomu penize a ten eurovej kurz tam byl fakt prisernej. Vyhodnejsi pro me bylo zaplatit tu castku na paypalu Revolutkou. (bavim se o castce 100 eur, kde byl rozdil skoro 200Kc)

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 23. března 2025 17:39
Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 23. března 2025 17:47

711990 čiže k paypalu máš pripojenú Revolut kartu a platíš z nej tak, že si nastavíš danú menu, aby si ju už nenastavovala va paypali, tak? 

Ako zdá sa mi, že keďže na Čechy mám fio, a z mimo EU sa mi aj tak nechce sa kašlať s colnicou, takže to nakupujem minimálne, tak sa mi to fakt asi neoplatí. Rozumiem, že naopak niekomu asi hej.

Len som bola zvedavá, lebo to na mňa permanentne vyskakuje na FB.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 23. března 2025 18:01

slniecko ja jsem paypal pouzivala poprve, ale presne tak - nevyuzila jsem konverzi u paypalu, ale platila jsem Revolutem rovnou v ty mene. Jinak za nej nejsou zadny poplatky, ja jsem neplatila ani za zaslani karty, ale mela jsem to na zvaci kod od kamarada, tak mozna to bylo tim. Mam ho uz od r 2018 a je to fakt super, mimo jine ho pouzivam k platbe vsech predplatnych, a nedrzim tam penize, posilam tam jen tolik, kolik zrovna potrebuju na konkretni platbu. A majini jednorazovou virtualni kartu, kdyz si chces byt jista ze to bude extra bezpecny.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 23. března 2025 18:06

slnieckoPayPal je hrozně nevýhodný, nechce se mi to ani počítat. Už si ani nepamatuji, kdy jsem ho naposled použila, ač účet tam mám. 

Ale to se asi stane s každou populárnější službou, kdysi byl i ten Revolut fakt bezkonkurenční, no dnes už to není až taková pravda.