"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Fiction
1630 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 16:39

Myrtila Stalo se mi to, co Kitsune , petici už jsem podepsala dříve a zapomněla na to (a marně jsem teď čekala na ověřovací mail). Vzhledem k tomu, že jsem při podpisu povolila zveřejňování jména, tak se lze snadno dohledat, je tam vyhledavač, kde je kromě jména i bydliště a profese, takže jsem to opravdu já. A teď jsem našla v mailu, že jsem potvrzovala podpis už 4.12. 

Torrah není možné, že jsi při podpisu použila jiný ověřovací mail?

Offline Myrtila
5129 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 17:24

Fiction Já tam pořád nejsem, asi už to nechám, ať tam kdyžtak nakonec nejsem víckrát. Přišlo mi potvrzení, které jsem odklikla, a ještě další informační mail, takže někde v té databázi evidentně už jsem. 

Offline rasaNori
8773 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 18:30

Malenge pokud mas do 164 cm, klidne bych vzala detskou reima, delaji lyzarske perovky, nepromokave, se sneznym pasem a super plnivosti. Ja treba lyzuju v tenke perovce Ocun, a pres ni mam lyzarskou goracovku Spyder. Kari traa mam tlustou perovku do pasu a kabat, kabat super (teplem a plnivosti), v bunde je mi zima, hlavne v oblasti loktu. Menila jsem ji tenkrat za Sir Joseph, a dost si to vycitam (ale uz byla v desnem stavu).

Offline Malenge
4787 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 19:32

rasaNori díky, na Sir Joseph jsem už taky koukala. Ta ti vyhovovala? Měřím přesně těch zmiňovaných 164 cm, koukat do dětských mě teda nenapadlo, ale možná by to šlo. Jdu mrknout.

Offline Torrah
3229 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 19:41

Fiction já mám jen jeden mail...  teď jsem dohledala, že první podpis jsem potvrdila 2.12.2025 a druhý teď 27.1.2026. Z jednoho mailu, fakt. 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 31. ledna 2026 13:38

Vosina https://archiv.hn.cz/c7-67836840-mprg0-924a9c0a3f89d59

​Díky! (přihlásila jsem se až dnes, máme doma chřipkový lazaret)

Offline Vosina
příspěvků moje polička 31. ledna 2026 13:51
Reakce na Karja:

​A chodí ti do e-mailu? Mně pořád chodí poštou, třeba co tři měsíce. Teda pokud mluvíš o tom, že někdo nabízí odkup tvého spoluvlastněného pozemku. (článek mi nejde otevřít, takže jen odvozuju;))

​Chodí mi to taky poštou. Ale zjevně spousta těch otravů má překoupenou starou databázi, protože pozemek je teď pod zástavou a zákazem zcizení, půlku má navíc relativně nově muž (jemu toho zdaleka nechodí tolik). Typicky se ale přednostně zajímají především o to, co by šlo obratem výhodně zpeněžit. Tátu takhle pořád uháněli o kus pole úplně na konci světa. No a pak zjistil, že se tam v blízkosti uvažovalo o větrných elektrárnách (ošlapovali ti exoti z V****mu, to jsou vůbec šoumeni, prodávali lesní pozemek, který spíš než les připomínal louku náhodně zarostlou náletem, přitom rok předtím tady strašili letáky do schránek, že máme povinnost svoje pozemky udržovat v ažúru a pokud to nezvládáme, rádi nás toho břemene zbaví, prostě demence).

Offline Lenka22
2562 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 16:39

Garfie vracím se ještě ke kufrům - proč jezdí Číňané s tolika kufry? To jako i na dovolenou?

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 01. února 2026 07:05

Lenka22 To vůbec netuším, jen jsem to zaznamenala v debatě přímo od Číňanů. Často teda vidím Asiaty (ale to spíš Filipínky) jak ve velkém nakupují na Duty free, třeba kosmetiku po padesáti baleních a tak...tak možná i Číňani něco vozí zpátky? 

Anebo....ale to je spíš taková vtipná historka, tento týden Čínská vláda opět varovala před návštěvou Japonska, protože se tady rozmohla kriminalita zaměřená proti čínským občanům a není tu bezpečno. Tento týden totiž někdo v centru Tokya přepadl čínského občana a ukradl mu kufry, ve kterém byla hotovost 400 milionů jenů...(to je necelých 60 milionů korun), no smála jsem se tomu asi dva dny.

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 01. února 2026 21:16

Funguje pohledniceonline.cz? Snažím se tam nahrát fotku, zůstane to pokaždé na 90%....

Offline Torrah
3229 příspěvků moje polička 01. února 2026 22:20

Tak už jsem v petici na podporu prezidenta jen jednou. Napsala jsem na mail, co mají uvedený pod peticí pro případ duplicity a už to opravili. Tak jsem spokojená. A podpisy pořád přibývají. Super.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 08. února 2026 23:07

Jdu se vetřít s kosmetickým dotazem. Nemáte někdo zkušenost se sérem pro růst vlasů od The Ordinary? Po X měsících mi dorostly ty oškubané vlasy na jedné straně (ano, vydržela jsem  :-D) a tak jsem sevypravila ke kadeřnici. Požadavek zněl opět jasně. Dodala jsem předchozí story, fotky, jasné požadavky, včetně informace o maximálním zkrácení, ukázala jsme to i vizuálně. No, asi není třeba psát více. Místo mikáda mám opět podivný asymetrický střih a zvláště "pěkně" to vypadá zezadu. Kadeřnici jsem upozornila, že nemám 100% rovné vlasy a že je s tím třeba počítat. Dostalo se mi odpovědi, že to přece uvidí již při mytí ... Bezva. Tak prooooč? Za co? Nebylo to levné kadeřnictví, ale to asi nic neznamená. Proto teď hledám cokoli, co alespoň trochu urychlí růst vlasů. Ale kam půjdu příště, netuším. Návštěva kadeřnictví je fakt horor. Copak tady nikdo neumí stříhat? Varianta 2, možná mám tak nekvalitní vlasy, že lepší výsledek dosáhnout nelze. A NE, opravdu to nebylo patrné, tolik patrné při odchodu z kadeřnictví. Jasně, délka byla kratší, než jsem si přála, ale po zručném vyfoukání nebylo zřejmé, že až vlasy umyju, bude to tak podivné. Bod pro kadeřnici, umí foukat vlasy - pro mě slabá útěcha. Děkuji za případné doporučení i dalších zázraků na růst vlasů.

Offline Mulen
4943 příspěvků moje polička 11. února 2026 18:29

Vinted, resp. zasilkovna prohodila balicky. Pani dosly misto svetru nejaky boty. A ja se marne snazim dopatrat, kde to muzu reklamovat. Protoze nemam ani svetr ani penize za nej..

Offline Raduza
příspěvků moje polička 11. února 2026 18:55

Mulen já bych řekla,  že u té Zasilkovny ne. Nám taky jednou došel plášť Harryho Pottera místo čehosi jiného a odesilajici to vyreklamoval. Vyřešili to překvapivě rychle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2026 18:59

Mulen já myslím, že když je to přes Vinted, tak to musíš řešit s nimi. Ale bohužel jsem četla dost zkušeností, že peníze vrátí kupujícímu, ale prodávající nedostane nic.

Offline Mulen
4943 příspěvků moje polička 11. února 2026 23:18

Raduza me kupujici pozastavil obchod. A vlastne tam zadna takova moznost reklamace neni. Tak jsem napsala na Vinted 

Evaeva no prave, prijde mi, ze prodejce nema moc možností. A zrovna to byl dost drahej svetr

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2026 23:58

Mulen je to blbý a mám pocit, že se to teď děje docela často. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 12. února 2026 07:18

Zavolala bych na zákaznickou linku, reklamace určitě vytvořit jde. Našla jsem i mailovou adresu reklamace@zasilkovna.cz. Je to jejich chyba,  tak ať se snaží.  No každopádně hodně štěstí. 

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 12. února 2026 10:42

whiskas 

Kam na to stříhání proboha furt chodíš? Přece nemůžou mít všechny kadeřnice obě ruce levý! Hele ale... kdykoliv jsem tě viděla, tak jsi měla vlasy dobrý - upravený tj. slušnej střih, pěknou barvu... Tak si to tolik neber

Offline mitford sister
1668 příspěvků moje polička 12. února 2026 13:57

Volám ARCHITEKTKY, případně stavařky, vyvolávám Mini (myslím, že je arch). 

V kontextu soutěží se čemu říká "stanovisko"? A bonus by byl, kdyby to někdo věděl anglicky :)

Jako tady: 

Rok 2025 lze právem považovat za rekordní. Vyhlášeno bylo celkem 72 regulérních architektonických soutěží (z toho čtyři stanoviska).

Předem moc děkuju!