"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 25. ledna 2026 22:15

Evaeva 

Zámek Chyše, s kamarádkami nás provázel majitel, Vladimír Lažanský, jako naprosto běžnou skupinu, bez předchozí objednávky. 

Prohlídky s majiteli jsou často na objektech, které si koupili nadšenci a postupně je opravují a oživují, u těch majitelů z řad šlechty/dřívějších majitelů to bývá spíš zřídka.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2026 23:19

dzizisketa možná se pletu, ale právě mi připadá, že ten šlechtic tomu dodá to kouzlo, že právě vypráví něco víc nebo něco jiného než je v běžné prohlídce.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. ledna 2026 02:05

Evaeva původní majitelé asi přihodí nějaké vzpomínky.  Noví majitelé zase řeknou proč koupili, jak probíhají opravy.. Kinští určitě prováděli o vánočních prohlídkách.

Jinak doporučuju seriál Modrá krev na ČT.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 26. ledna 2026 04:50

Novodobí majitelé vás provedou i na Nemilkově a v Týnci. Oboje okres Klatovy. Zvlášť Týnec musíte vidět, pokud máte rádi současné výtvarné umění a Josefa Váchala! Jako bonus je v obci chaloupka spisovatele Josefa Haise Týneckého a na hřbitově hrob malířky Vilmy Vrbové Kotrbové a luxusní výhledy do kraje.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 09:43

Zu Tabea Jako tohle mi přijde o dost horší, než bylo kdysi. My jsme tady v takový "vilkový" čtvrti, tak se známe od vidění, jako nečekala jsem, že mě bude nějak zásadně zachraňovat, ale stáhnout okýnko a proforma se zeptat, jestli jsme ok, mohl.
Kamarádka upadla před měsícem, ležela na chodníku a nohama do silnice, pět aut přejelo jakoby nic, pak prý zastavila omlácená škodovka, v ní čtyři starší Romové a šli ji stavět na nohy. Ona je docela xenofob, tak jsem jí to jakoby "přála".

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 12:04
Reakce na Karja:

dávám hlídat mozna tak svoje místo ve fronte;-)

​To miluju! "Pani, stojim za váma!" A jde pryč

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 12:12

barbucha Já jsem dávala hlídat jednou, ve frontě na lanovku, když musely děti na WC;). Jinak já fakt jako nerada toto dělám, nepamatuju si žádný jiný případ, kdy bych něco dávala někomu já ze své iniciativy pohlídat, ani nepočítám, že to někdo dělá nějak automaticky. Al nejsem moc opatrná na žádné svoje věci, myslím, že je to to nastavení z bezpečného venkova:D. 

Bundy se kradly v klubech, když jsem byla mladá, ale ne ty co jsem nosila já:D, ale dnes by to člověk prostě na některých místech nečekal...

Offline brrr
12208 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 12:25

Karja Přemýšlím, jestli tu 711990 bundu někdo nevzal omylem. Po lyžovacce bývá v těch barech docela frmol. 

Ale v čem jsi pak jezdila? 711990 Naštvaná bych byla fest

Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 12:29

Já mám fakt blbý dotaz. V listopadu jsem měnila, resp. uzavírala novou smlouvu na životní a úrazové pojištění s investiční složkou (takové to, co jde odepsat z daní), a teď mi přišly dva podklady pro roční zúčtování daně, jeden k té staré smlouvě a jedn k té nové. Logicky soudím, že uplatním oba, ale mám pravdu?

Daňové přiznání si podávám sama.

Offline notna
9173 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 12:39
Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 13:10

711990 tak to by me teda taky nenapadlo. Ale vytočilo by me to strašně. Doufam, ze si v tý bundě zláme haxny.

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 14:08

brrr ja se tam stavila jeste dalsi den, jestli ji nekdo neprines, ale bohuzel. Mela jsem s sebou nastesti dve, jednu lyzovaci a druhou tu perovku a ukradli zrovna tu perovkua to byla fakt povesena uplne vespod a na ni spousta jinejch bund. Prijde mi ze nekdo to sbalil na znacku.

Tabea presne! A nastesti mela rozbitej zip, tak doufam ze v ni este zmrzne

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 14:14

711990 nebo si do toho zipu něco strašně bolestivě skřípne...

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 14:18

Tabea jeste lip

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 14:54
Reakce na Karja:

Bundy se kradly v klubech, když jsem byla mladá, ale ne ty co jsem nosila já:D, ale dnes by to člověk prostě na některých místech nečekal...

​Hele naopak... teda já to čekám všude. Lidi jsou jak zdivočelí.

A pak mě bavěj ty cedulky jako že se za odložený věci neručí  Což neni pravda. Máš v provozovně věšák? Na pivní flašky snad?

Offline RoSa
10002 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 15:11

711990 hele a nezbyla tam nějaká jiná? jakože záměna?

barbucha proto mizej věšáky... jo a platí to i u zubaře, doktora...

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 15:21

RoSa moje byla zelena, zbyly jen cerny, jako ja to tam prohrabala, spousta tech bund co byla na moji, lezela totiz na zemi. I proto mi prislo ze si nekdo proste vybral a vzal jak v samoobsluze.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 15:25

RoSa 

Platí to všude. Jak máš věšák, to jest místo určený k odkládání kabátů, ručíš za to a hotovo. Nevšimla jsem si že by to mizelo v hospodě to maj... v kadeřnictví taky, i na manikuře. Těžko by to všichni dávali přes židle, ne? Zvlášť teď v zimě.

Akorát teda ve špitále, v čekárnách to neni. Až v ambulancích (kde seš ale sama). Ten špitál je průchoďák, tam by se nedoplatili

Offline Blanka
příspěvků moje polička 26. ledna 2026 15:53

barbucha - A pak mě bavěj ty cedulky jako že se za odložený věci neručí

To ste mi pripomenula jednu  vtipnú starú reklamnú hlášku Kooperatívy :  Parkoviště je hlídané, nikoliv auta na něm stojící !

Offline Sweet Potato
39745 příspěvků moje polička 26. ledna 2026 16:44

dzizisketa Na Chyši nás provázel majitel už před 22roky. Akorát jsme to nikdo vůbec netušili. Byl to jeden z nejzajímavějších výkladů vůbec. Čekala jsem tehdy první dítě.  Výklad byl až tak zajímavý a pán tak sympatický, že i když se mi postupně dělalo čím dál víc divně, chtěla jsem rozhodně zůstat do konce, jen se opřu o parapet..Probudila jsem se, až když mne muž se zámeckým pánem vynesli ven, on se mi strašně omlouval, že se mi z jeho výkladu udělalo špatně a že nevěděl, že jsem v požehnaném stavu!