"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43196 příspěvků moje polička 19. února 2018 21:55

Jiná Realita jsou i kryte grily, takove valce, nebo se da pujcit a postavit mensi party stan a pak je to bez problemu. 

jinak kdyby nebylo sele, tak v Makru maji takove ty kolena, co se griluji na Staromaku jako staroceska sunka, do toho grilu se vejdou dve, neni to nic extra draheho (jak by si clovek myslel, kdyz plati diteti zadonicimu na tom Staromaku) a flakota moc dobreho masa.

pokud se ti lidi alespon trosku znaji, tak bych se na jakykoliv program vykaslala, spis me to otravuje, protoze si chceme povidat. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 19. února 2018 23:18

Jiná Realita Kromě jídla a pití, my se občas bavíme tím, že uděláme prezentaci ze starých fotek (různé žánrovky, stoleté akce, tad.). Ae nás je teda do třiceti, kolektiv se příliš neobměňuje, jsme všichni zhruba stejně staří.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. února 2018 00:17

Mám dotaz k PayPalu. Právě jsem si objednala z jednoho polského e-shopu (lulua.pl). Peníze mi PayPal na kartě bloknul, ale místo, aby mi přišel obvyklý účet, mi do schránky přistála zpráva Your Payment to ... is pending.

Že prý platba možná není v souladu s jejich podmínkami užití, proto ji pozastavili a prošetří ji a během 72 hodin mi dají vědět, k čemu dospěli.

To jako myslí z mojí strany nebo ze strany obchodníka?

Stalo se vám to už někdy někomu?

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 20. února 2018 01:56

Ahoj, mam taky dotaz - mate nekdo v Praze zkusenosti s akupunkturou? Tatinek by chtel vyzkouset, ale nezna nikoho, kdo by mel osobni zkusenost, a jen tak naslepo googlovat se mu nechce. Ja jsem mu slibila, ze se tady zeptam, protoze tady se vi vsechno 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 20. února 2018 06:52

Jiná Realita k programu lidi celkem bavi ta fotobudka a/nebo karikaturista, oboji stoji par penez

dobra hudba je dulezita

dalsi program (vystoupeni) byva vetsinou vetsi ci nensi traparna a vyhozene penize

jinak do mailu mi porad chodi nabidky od Royal Party Servis cateringu, tak je kdyztak zkuste oslovit

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 20. února 2018 08:55

MP Marge Já jsem byla spokojená v ambulanci Pain. Doktor byl klidnej, všechno mi vysvětlil, bylo to příjemný.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. února 2018 09:42

mysmat Mám postovni sporitelnu.

Cože podpora terorismu? Pockej jak transakční poplatky, to si jako PayPal nauctuje za to pozastavení a následně uvolnění zpet na mou kartu? Vzdyt refundacni poplatky by měl nést obchodník, ne? Navíc jestli teda prověřují jeho. Hergot, zatracený Poláci

Offline macko.pu banned
62 příspěvků moje polička 20. února 2018 09:53
Reakce na wendulka:

Mám dotaz k PayPalu. Právě jsem si objednala z jednoho polského e-shopu (lulua.pl). Peníze mi PayPal na kartě bloknul, ale místo, aby mi přišel obvyklý účet, mi do schránky přistála zpráva Your Payment to ... is pending.

Že prý platba možná není v souladu s jejich podmínkami užití, proto ji pozastavili a prošetří ji a během 72 hodin mi dají vědět, k čemu dospěli.

To jako myslí z mojí strany nebo ze strany obchodníka?

Stalo se vám to už někdy někomu?

​wendulka, nemusíš sa báť, mne sa to stalo asi pred mesiacom, pred vianocami, u anglického predajcu... a presne toto isté mi vypísalo... že je podozrenie, že tá transakcia nie je v súlade s ich obchodnými podmienkami.... a že to bude trvať 72 hodín to "vyšetrovanie" ... u predajcu som mal stav - nezaplatený... trvalo to dva dni a transakcia prebehla v poriadku (ale bez nejakej omluvy), bol som nahnevaný, bolo to pred vianocami a čo mi má kto zadržiavať peniaze, navyše teda paypal... (aj mne z toho vyplynulo, že je to nejaká kontrola, lebo u toho predajcu som predtým platil cez paypal veľa krát a v pohode, žiaden problém)... odteraz platím u známych obchodníkov priamo kartou, paypal len výnimočne, leda ak platím niekde po prvý krát

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. února 2018 09:54

mysmat Já teda nevím, co jsem řekla tak ohromně vtipnýho, ale refundované platby už jsem obdržela několikrát a ještě nikdy mi za to nikdo nenaúčtoval ani korunu a to jak z PayPalu, tak z banky, proto ta otázka.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. února 2018 09:57

wendulka ten terorizmus je "mírná" zkratka paní kolegyně, je to podle AML zákona - Anti Money Laundering, čili zejména výnosy z trestný činnosti

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. února 2018 09:58

wendulka A poplatky samozřejmě nemaj právo účtovat na tvůj vrub

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. února 2018 09:59

macko.pu Jo už se mi to konečně povedlo najít v zákaznické podpoře PayPalu, že to může znamenat i jenom to, že platbu jakoby prodejce dostal, ale čeká se na jeho odsouhlasení, až ji potvrdí a přijme. Tak snad je to ono.

No já právě na lulua.pl objednávala teď poprvé, tak jsem si netroufla hned kartou.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. února 2018 10:02

wendulka Ja vôbec netuším o akých poplatkoch Mysmat píše. Payment pending som mala raz a po pár dňoch peniaze normálne pustili ďalej. Na PayPal stránke píše ze ak sa stav do 30 dní nezmení tak ti peniaze vrátia. Žiadne extra poplatky tam uvedené niesú. Počkaj deň dva. Deje sa to v prípade nových predajcov, len preveria jeho PayPal. 

Offline macko.pu banned
62 příspěvků moje polička 20. února 2018 10:03
Reakce na wendulka:

macko.pu Jo už se mi to konečně povedlo najít v zákaznické podpoře PayPalu, že to může znamenat i jenom to, že platbu jakoby prodejce dostal, ale čeká se na jeho odsouhlasení, až ji potvrdí a přijme. Tak snad je to ono.

No já právě na lulua.pl objednávala teď poprvé, tak jsem si netroufla hned kartou.

​...neviem, tomu prvému neverím, to budú len nejaké báchorky, (to vieš, ja konšpirátor , niečo v pozadí sa tam deje)

veď cez paypal automaticky nabehnú platby, ešte sa mi nikdy nestalo čakať na nejaké odsúhlasenie a tak... ale zase polský obchod má možno iné zvyky, neviem

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. února 2018 10:07

Mutziputzi Aha, díky.

No já si myslím, že by to právo mít neměli.

Já si teď matně uvědomuju, že už jsem se s tím asi vlastně kdysi před lety setkala. Akorát to nebylo u internetového e-shopu, ale u soukromého prodejce na e-bay, že jsem musela čekat na odsouhlasení platby z jeho strany, až pak se mi status změnil na zaplaceno. Ale už si nevzpomínám, že by mi PayPal něco takového poslal, proto jsem si to honem nespojila dohromady.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 20. února 2018 10:17

wendulka Banky musí dodržovat určité předpisy, které se bohužel neustále zpřísňují (různé mezinárodní sankce na určité země, právnické osoby). Běžní klienti o tom nemají ponětí. Ale za nedoržování pravidel hrozí bankám obrovské postihy. Tohle ještě nemusí znamenat nic špatného. Jen se chrání.  

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 20. února 2018 10:24
Reakce na wendulka:

Cože podpora terorismu?

​Videli tvoju parfémovú policu