mysmat paperwhite to umí
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Potrefenáhusa my mame obycejne z lekarny, Balneum Hermal myslim, je primo pro atopiky. Ale ted nam dosel, tak jsem vyhrabla nejakej darovanej od Oriflame a taky dobry.
Solathis to vypadá dobře
Solathis já mám ten saloos (granátový jablko
) a ač mě svědí kůže po kdečem, tak ty SLS jsem nějak neodhalila, že by byly příčinou, i když se všude uvádí, že jsou dráždivý.
Vanu teda nesnáším, vůbec mě to nebaví, ale máme celkem malou, tak vždycky nějaká část těla kouká ven a stydne ...
Čo by som ja dala za vaňu, hoci len úplne malinkú ![]()
A ináč sprchovací olej používam Bioderma(zloženie nič moc no) a telový mam najradšej Alverde kokosový a ružový.
mysmat keď ja som to prezerala odpredu odzadu a fakt nemám tušenia, čo od toho očakávať...v podstate jediný dôvod kúpy je, že ťažko zaspávam, a môjho manžela ruší lampička a mobil zvláda, čo sa svetla týka, ale je nervózny z toho, že zbytočne v spálni vydáva žiarenie (no comment, každý máme svoje úzkosti...). A ja nie som ochotná byť na lietadlovom režime - jednak mi nefungujú už prakticky žiadne hry, jednak, keď sa mi tak podarí zaspať, tak ostanem nedostupná a to zas ja nedávam, odkedy nečakane zomrela svokra. Proste potrebujem mať pocit, že keby mama čokoľvek potrebovala, dovolá sa mi.
Takže čítačka, no. Je to pokus, sama som zvedavá, tak som si povedala, že skúsim túto (výber - najpredávanejšia
) a potom pri používaní uvidím, čo a ako, prípadne ďalšiu už kúpim so skúsenosťami. Jediné, čo som vedela že potrebujem je podsvietenie.
slniecko ja si v ni ctu, jinak to taky nedavam. Jo a sprchovy olej mam od Nivea a prijde mi fajn...
ja milujem kúpanie sa vo vani!!! Jasné, že si tam aj čítam, ale kým som nemala deti, tak som tam bola schopná stráviť aj niekoľko hodín. Teraz to už s "mamííííí" v trojminútových intervaloch spoza dverí akosi stráca z atraktivity
.
Ale ona tam nevydrží, proste na jednom mieste neexistuje. To tak rýchla sprcha a ďalej sa hemžiť.
Potrefenáhusa Granátové jablko mám rada, aj Rakytník a od Nobilis Tilia Ružu s Mimózou, ale tú si kvôli cene kupujem len občas, ako také malé rozmaznávanie. Ale teraz ma Emi trochu zneistila tým zložením, popozerám poriadne aj ten Nobilis.
Apropó, ak sa v tom niekto vyznáte, s tými striami, tam sú aj fakt nejaké látky, čo fungujú ako prevencia, alebo len ide o hydratáciu/premastenie pokožky?
mysmat ja som presne taká istá. Dlho predlho som čítačku odmietala s tým, že knihy nič nenahradí, tú vôňu, to listovanie v knihe...
A odkedy mám čítačku, o papierové knihy veľmi nestojím. Čítačka je úplne ľahká, môžem ju mať neustále pri sebe aj v malej kabelke, knihu do čítačky si kúpim hneď, neruší nikoho večer v posteli na rozdiel od lampy a hlavne teraz keď sa idem sťahovať, už teraz sa desím, ako presťahujem to obrovské množstvo papierových kníh a kam ich dám v novom byte
slniecko Obecně dehydrovaná pokožka = křehká pokožka - tedy náchylnější k trhání (a jizvení), vráskám a tak, nemyslím, že by bylo něco, co by mělo speciální složky, které by zabránily tvorbě strií (resp. byl tenhle účinek dokázaný nějakou studií). Na minimalizaci jizev (co jiného strie jsou, že?) jsou pak fajn různé bylinné masti, zvlášť třeba měsíčková nebo rakytníková. Ideálně asi v sádle, ale mně to smrdí, takže mám v lékařské vazelíně a taky to funguje (mažu denně záda Zizince a jizvy viditelně světlají a splaskávají).
slniecko
jasně, jdi do toho
do postele je to úžasný
já jsem velice konzervatiní typ, ale když jsem teda konečně pořídila čtečku, tak jsem z toho komfotu uchvácená
řekla bych, že prostě k tomu musí člověk dozrát, zase to má tu výhodu, že kolegové průkopníci, co to měli jako první, mají dneska takové jaksi "zastaralé" modely proti mému
já jsem byla taky průkopník a už jsem modernizovala :-)
slniecko jen k tomu vydávání světla, podsvíceným čtečkám a nespavosti...LED žárovky brání tvorbě melaninu a to přispívá k nespavosti. Takže pokud máš problémy s usínáním podsvícená čtečka ti to může ještě zhoršovat. Stejně tak lampička s led žárovkama, televice noteb. atd..
ice nevím jestli je nějaká čtečka s touhle funkcí, ale na mobilu používám night shift
Solathis čiže v podstate čokoľvek ju donútim s hydratačným účinkom je v podstate ok?
ice vďaka, ja mám problém so zaspávaním z úplne iných dôvodov, tie samozrejme riešim, toto mi v skutočnosti pomáha vydržať v tej posteli, kým zaspím. Ako veci, ktoré riešim sú tak iný level, než takéto detailíky, že nimi proste nemá zmysel si to komplikovať. Navrch aj môj muž sa musí pri mne nejako vyspať.
slniecko ok, já jen, že v rámci spánkový hygieny tohle lidi dost opomíjí, neví...
slniecko Tak Ronaldo má vlastního spánkovýho manažera a řekli by ti kluci, že jako nejenže žádný mobily, pc a televeize 2 hodiny před usnutím, ale taky máš denně spát v novém čistém povlečení.
Legrace, doufám, že už brzo budeš spát jako dřív;-)
slniecko podle me ano.
slniecko jen k tomu vydávání světla, podsvíceným čtečkám a nespavosti...LED žárovky brání tvorbě melaninu a to přispívá k nespavosti. Takže pokud máš problémy s usínáním podsvícená čtečka ti to může ještě zhoršovat. Stejně tak lampička s led žárovkama, televice noteb. atd..
Takže jediná cesta je klasická žárovka v klasický lampičce a klasická kniha. Když mi upadne na obličej, tak cajk! ![]()
Ale vážně, ty ledky mě teda kapku zaskočily. Zvykla jsem si usínat u huhlajícího noťásku, měla jsem pocit že tak usnu líp
Ale spíš je to o tom (podobně jak píše slniecko), že člověk - když nemůže zabrat - pak nemá pocit zbytečně ztracenýho času...
viktorka_od splavu a vidíš na tom něco? Já ne, tak to mám vypnutý, neumim si představit při tom cokoliv číst
slniecko ok, já jen, že v rámci spánkový hygieny tohle lidi dost opomíjí, neví...
jasné, ja to tak beriem, že ľudia nevedia...u mňa je to proste akurát jeden zo symptómov iného problému a kým sa nevyrieši ten, tak s týmto budem bojovať....
Karja tie čisté obliečky beriem, pokiaľ ich chlapec aj zabezpečí; a áno, ak bude fest dobrý, môže mi miesto tej elektroniky hrať až do zaspatia bábkové divadlo. Ovšem nesmie pritom budiť manžela:)))
Solathis vďaka!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí