"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:02

Mutziputzi 

Ale co tam bude? Kancly?

No stejně - ty žebra mě moc neberou (ale to je samozřejmě na vkusu každého soudruha), navíc je to strašlivě vysoký vzhledem k okolí. Vlevo je docela pěknej funkcionalistickej barák, vpravo ta Masaryčka, ty budou utopený... no snad by to mohlo fungovat s těma hotelama naproti aspoň.

Hele pořád mluvíš o skanzenu, vono to bude nakonec naopak - mezi hypermoderní zástavbou bude sem tam občas i starej dům 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:03

dzizisketa Jestli mi chceš tvrdit, že to dělal někdo v jejím studiu, případně že je po smrti, můžeme tomu řikat radši "ani prd"

http://www.designmag.cz/architektura/61848-masarykovo-nadrazi-v-praze-se-zmeni-dle-zahy-hadid.html

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:04
Reakce na continuity:

barbucha hele Kotva je ještě dobra, mne se ten barak nahodou líbí. Zato Paladium naproti, no to je úplný architektonicky skvost.

​Tak já Kotvu nesnáším odjakživa (celej tenhle styl prostě, všude), přičemž Palladium mi nějak moc nevadí 

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:06

barbucha Hele pořád mluvíš o skanzenu, vono to bude nakonec naopak - mezi hypermoderní zástavbou bude sem tam občas i starej dům 

No ale dyk tak to má bejt, neřekla bych hypermoderní, ale současnej, funkční.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:08

Mutziputzi 

Já bych teda eště prosila, aby byl hezkej!

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:11

barbucha Kdo to určí? Barbucha?

(Líbí se mi Emauzy)

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:12

barbucha To je sublektivní, ale to já též.

Hele návrh Miluniče, ani nevím kam by to koncipoval, ale u mě dobrý, minimálně turisty by to přitahovalo jako Tančící dům.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:13

Moderní architektura v Praze: ANO ANO ANO :-). Masaryčka určitě, klidně i stavba u Continentalu, škoda Kaplického knihovny... Dneska nikoho nepobuŕuje Staroměstské náměstí a to je směs slohů :-). Moje milované Malostranské náměstí má od Prolomení U Klíčů na začátku 20. století dokonce kubistický dům! A ruší to někoho? 

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:15

999 Ne, ale jsem si skoro jistá, že tenkrát rušil dost.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:16

Mutziputzi 

Tak i kancelář starchitektky může vyplodit největší skleněné peklo za 25 let.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:17

999 No vidiš, to monstrum na Staromáku bych jako jeden z mála reliktů časů minulých odstranila, tam by volnej prostor smysl měl Neni nic horšího než mrtvý město bez urbanictický vize, to si Praha nezaslouží.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:17

Mutziputzi To je návrh budovy, kterou krátce po Tančícím domě udělal pro Pražskou plynárenskou... Jenže pak se změnil ředitel a šlo do někam. Místo toho má PP nějaký panelák. Mělo to být na Pankráci, pokud si dobře pamatuju.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:18

dzizisketa Otázka vkusu, spíš jsem nepochopila to "ani prd", je to její projekt.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:19

999 Aha, díky, našla jsem to jenom jako fotku bez detailů.

BTW Pankrác teda ekl je, tam to těžce prokaučovali, kdyby to aspoň tvořilo nějaký zajímavý panorama, ale tohle je bez ladu a skladu.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:21

Sweet Potato Jsou samozřejmě místa, kde se rušit nemělo, třeba Mariánské náměstí a jiná, ale zakonzervovat Prahu kvůli těm pár průserům je škoda...

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:22

Mutziputzi 

Ne, není to její projekt. Představa, jak Hadid tráví své dny dumáním nad banálním kancelářským komplexem ve městě bez konceptu, je velmi úsměvná. To byly prostě lacině vydělané peníze.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:23

Mne sa mix architektúry páči a Londýn je pekný príklad kde to funguje. 

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:25

dzizisketa Jasně, myslím, že nevíš o čem mluvíš, je to její studio a její renomé, nelifrujou nějakej low cost pro laciný peníze. A troufám si tvrdit, že by ti bylo vysvětleno, že žádná stavba na podobném místě v centru historickýho města spojená s tak rozsáhlou revitalizací, fakt není banální kancelářský komplex. Mimochodem co je "nebanální" budova?

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:34

Mutziputzi 

S rozsáhlým čím? Výstavba naddimenzovaných obchodních a kancelářských prostor soukromým subjektem revitalizuje prostředí jak? Že si tam lidi za pěkného počasí sednou s obědem do těch miniparčíků? Že budou zalidňovat prostor při kuřáckých pauzách v pracovní dny od devíti do šesti? To tam stejný život kypí už teď.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:39

dzizisketa Jasně, nechápu co se snažíš zesměšňovat...teď je to tam super, krásný, hned bych tam jezdila obden na piknik. Tak zorat a parčík ne, kolem kolejí? Přes magistrálu dřevěnou lávku, ať je to "organický" a máme revitalizováno. A ušetříme páč nebudem platit podvodníkům co dělaj že jsou Zaha Hadid, ale prd, vůbec