barbucha Ty Emauzy nevim no, mně se to strašně nelíbí, já bych to zrekonstruovala v původním duchu, žádnou pseudogotiku, a nebo to nějak zakonzervovala a dodělala sklem, moderně, vzdušně, až teď, ne tehdejší brutalizmus, fakt nevim, tohle je v mých očích nehezké.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
barbucha no ale von i ten plán byl právě strašnej, bylo to strašně velký, jakože nová radnice Prahy 8 a za obecní prachy i obchoďák, bez výběrovýho řízení přiklepnutý metrostavu, žádný architektonický řízení, nic, prostě jeden velkej průser, taky to dost katastroficky skončilo, barák je 4 nebo kolik let rozestavěnej a ze střechy pomalu rostou břízky.
Přitom ta Palmovka by si fakt ale zasloužila právě nějaký rozumný plánování s nějakou vizí a konceptem, ale tak teda asi až zas někdy příště
Mutziputzi si vygoogli novou radnici Prahy 8, smrdí to už několik let a dost
Potrefenáhusa Mně to úplně špatný nepřijde, ovšem investorem byla městská část, předpokládám za socanů, kde se kradlo snad už od vrátnýho...ne hoch stylem jako za Béma![]()

Mutziputzi sem na emauzy zvyklá, líbí se mi, tak jasně, že dneska by se to zase udělalo nějak jinak
už jsem to sem taky někam psala, že se mi líbilo, jak k brutalismu přistoupili v Rize, maj tam jednu věc přímo na hlavním náměstí vedle renesanční radnice a renesančních domů (který byly ale za války taky naprosto zničený, ale zrekonstruovali je ve stejným duchu) - z brutalistní kostky (jinak prej byli v odstraňování sovětské architektury dost důslední) si udělali muzeum okupace.
(Ještě tam mají Lotyšskou akademii věd ve stylu Stalinových sedmi sester a přezdívá se tomu domu Stalinův dort prej :-) (ala International v Dejvicích)

.jpg)
Mutziputzi je to strašně předimenzovaný, obchoďák za obecní peníze atd.
barbucha No...
b) se mi líbí víc , ale asi to bude tím zvykem
Jestli jsem dobře pochopila, tak studuješ nějakou "stavařinu". A to jsou tam všichni takto nestolerantní ohledně čekoholi?
Cvakni sem když tak pár fotek z Prahy, která současná místa nebo stavby bys byla ochotna pardonovat
Samantha Stavařinu ne, to by bylo asi legrační)) Já jsem naopak změnám a novejm stavbám velmi tolerantní, řekla bych, dala jsem pár příkladů toho co se mi líbí.
Promin, já to ted nestíhám projíždět.
No a tančící dům se ti třeba líbí? A co Nová scéna?
A s tou plochou na Pankráci máš pravdu, to je taková slátanina tam, prosím tě, třeba o tom něco víš - to jako neexistuje v územním plánu něco jako hlavní architekt? Nebo jich je tam víc a kdo komu dá víc po čuni, tak ten vyhrává?
Samantha Tančící dům se mi líbí, na Novou scénu jsem asi zvyklá jako ty na Emauzy, ta mi nevadí![]()
Tak autorem plánu je jeden subjekt, jestli je to architektonická kancelář nebo někdo a kolektiv, to já nevim, konzultuje se napříč obory a připomínkovat ho může i laik našinec prosťáček, pak se schvaluje. Nicméně i to je spíš vize, ne tady postavíme tohle a támhle tamto, spíš kam nikdy nepostavíme nic a kam maximálně něco.
Nemyslím, že je to v rukou diletantů jak se tady párkrát naznačilo.
No to naznačím klidně i já
.
Nebo i bez naznačování :
Já jsem ten prosťáček, kterému se jednotlivé stavby na Pankráckém "manhattanu" líbí, ale myslím, že takto pohromadě to stojí za prd. Je to jak když kočička a pejsek vařili dort.
Každá ta zajímavá stavba by si zasloužila být zasazena do prostředí, kde se to vzájemně nepomlátí.
Ale jak říkám, to je jen názor prosťáčka.
Mám jeden celkem výživnej dotaz -
co nosíte, dámy 40+, v létě, když je fakt teplo.?
(i když nevážíte moc, na nohou JSOU hrbolky a zadek už není pevnej jako u náctiletých...)
((prosím, nepište - kuloty...
))
Aby to nepůsobilo infantilně a nebo naopak usedle...![]()
Miru šaty
...tak nějak mě to napadlo. Děkuji!
Miru To samý co dámy 25+ hergot! Hrbolky nejsou a zadek drží![]()
Já teda maxišaty a od loňska overaly, 7/8 džíny a kalhoty například.
Mutziputzi Skanzen je něco, kde není reálný život, jen se předvádí, jaký by tam mohl býtnebo jaký býval. Víc než absence nových staveb na nemožných místech by bývalo pomohlo, kdyby se ve Starém městě nezlikvidovaly spousty bytů, ze kterých jsou teď kanceláře.
(..no, já v overalech, těch, s kratkými/kraťasovými nohavicemi si připadám jak idiot)
7/8 kalhoty by šly...
Džíny v horku nedávám, to bych chcípla. To jednak. A druhak - když v těch vedrech vidím holky, dámy napasované v džínách, tak si pak říkám, jestli se někde svlečou...(pokud to nebude před nějakou sprchou...)![]()
Ted ve mne ovsem hloda, co nosej damy pred ctyrictkou?
No, asi se lépe snese, když jsou krátký kraťasy a na nohách - při zmáčknutí - ďolíky...![]()
Miru Krátký nohavice u overalu to né, to bych si připadala, že je mi 7 a máma mi ušila pumpky, abych nenosila to samý co 9z10 děvčátek ve třídě, šatovku![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí