Ona se ta architektura zesměšňuje už sama tím, že její jedinou kvalitou jsou peníze. Peníze, co za ten návrh s jediným nápadem Penta vysolila; peníze, které jí má vydělat. Revitalizace prostředí je nulová a navíc je chybné ponechat tak velký kus území v centru města bez jediného vkladu do tzv. veřejného prostoru; to, že nyní je to tam hnusné, není dostatečný argument, proč tam postavit něco, co klidně můžeš vyměnit za office park na Chodově a nikdo si toho nevšimne. Resp. všechny v posledních pár letech postavené a zamýšlené stavby můžeš mezi sebou libovolně prohazovat, a nikdo si toho nevšimne. Jediné, čím se zapíšou do svého okolí, je jeho devalvace a vytěžení do poslední mrtě.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mutziputzi Pořád přemýšlím, co myslíš tím monstrem na Staromáku, vždyť tam se moderní architektura nedostala...
Teď mě napadlo, Husův pomník od Šalouna? Ta hmota je strašně velká, ta úprava, když už nevyrůstá z náměstí tomu taky nepomohla... A jestli se někdy uskuteční ta dostavba radnice, tak se ten prostor totálně uzavře, a pak to teprve bude nářez :-).
dzizisketa S tímhle názorem, by centrum zůstalo dalších 100 let tak hnusný jak je, akorát by to jednou někomu spadlo na palici, jako čekáš, že se podobný projekty budou stavět z veřejnejch prostředků nebo že to zafinancuje nějakej filantrop? Takhle to nikdy přeci nefungovalo, vždycky jde o peníze, investici a výnos, jde jen o to, aby to mělo estetickou úroveň a přidanou hodnotu, podle mě konkrétně tohle má. Mimochodem kousek od baráku mám Waltrovku, taky projekt Penty a dle mého opět záslužnej nejen pro jejích zisky, ale pro celý okolí.
999 Husův pomník no, ten se mi fakt nelíbí, na takový místo podle mě nepatří.
Ne, že stopadesátý ze třetiny obsazený kancelářský komplex zafinancuje filantrop, to fakt nečekám ![]()
Jo, ten Milunič je dostatečně bizarní
Na Husův pomník jsme si tak nějak zvykli, sám o sobě přece není špatnej (podle mě). Kam s ním jinam - před Betlémskou kapli by se nevešel
a šoupnout tam nějakou repliku morovýho sloupu nemá cenu...
Ale chtěla jsem si ještě zaskuhrat, že už nikdo neumí nebo nechce stavět normálně z cihel a s omítkou?! Já prostě ten věčnej železobeton nesnášim ( Sweet Potato včetně Emauz, nemyslím tím tu dostavbu kostela)! Jak jinak přece vypadá ten Tančící dům, než ty prosklený krabice všude... ta "revitalizace" od ZH mě taky právě proto nenadchla.
dzizisketa Víš co, zajeď si vomrknout Waltrovku a pak poudej
Filantrop nezafinancuje na tom místě o kterym mluvíme vůbec nic, nedoplatil by se a filantrop nerovná se finanční negramot.
barbucha Já myslela samozřejmě kostel, takže ![]()
Chybný předpoklad. Pro centrum jsou rozsáhlé komplexy špatně. Zmenšení měřítek by všemu a všem jen prospělo.
Z cihel ne a omítky z pytle, ale většinou na malých akcích. Učni a studenti ze stavebních škol už cihlu neměli v ruce desetiletí.
Ne, ten mě ani nenapad a doufám, že ani Mutziputzi, když o Emauzích mluvila.
No nebo z panelů, to je mi jedno, ale hlavně ať to připomíná prostě barák, s oknama... ne věčný výkladní skříně. Ale je to holt pracnější a asi i dražší, takže nic pro rychlej výdělek.
dzizisketa Nebavíme se o historickém jádru, ale o širším centru, BTW co bys radila architektům Londýna, New Yorku? Ne, oni nezastaví ani Hyde ani Central park, ale třípatrový zděný budovy v centru fakt neprojektujou.
barbucha No...

barbucha Tak třeba budova ČSOB v Radlicích, stará i nová co bude, pěkný, starou navrhoval Pleskot.
Pleskota prosím nevytahovat, nebo mi praskne cévka...
Potrefenáhusa To je Palmovka či co?
Mutziputzi jo ![]()
strašný a teď nemyslim jen to, jak to vypadá
(a teď čtu, že v tom nakonec bude sídlit ředitelství pražský záchranky...
- jako to je nakonec dobrý, že ten barák najde nějaký využití, ale od začátku je to total průser, proti kterýmu si člověk může tak maximálně jít stěžovat na hlavní nádraží, naddimenzovanej obludnej prostor - slyšela jsem Pleskota to monstrum obhajovat a říkala si, že se asi pomátnul na rozumu, tyhle mega prostory okolo, podivný schodiště a temný zákoutí, co lákaj akorát bezdomovce a feťáky, ohromný prostory, co se nedaj obejít...to jsem myslela, že se neosvědčilo už na Jižáku před 40 lety...)
Hele ta přístavba věží je celkem stará, v tehdejší době se nedalo čekat nic lepšího bych řekla. Dodělat tam znova jakože gotiku by byla jen vopičárna... Mě to neuráží
Navíc mě překvapuje, že ty, která bys modernu vrzla i ke svatýmu Vítu, jsi najednou proti
Když ti nevadí ta potvornost u Masaryčky... dostavba Pařížský... to jsou Emauzy eště zlatý!
Z tohohle pohledu to vypadá líp:
Muhehe! Krásná ukázka plánu - a skutečnosti.
Potrefenáhusa Nevim, tohle jsem nijak nesledovala, tak víš jak já a Palmovka, Vysočany, Libeň...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí