Kokoska právě vůbec netuším. ani kde je nějaká akvaristika, zítra zapátrám. díky za tip.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jiná Realita ale nevim teda, jestli to nebude uz moc bily.
Vzpomínám si, jak moje tchýně v roce 2013 sháněla byt ke koupi, našla jsem jí pěkný nový 100 m2 v developerském projektu, za 5.000.000 - Prý stráááášně předražený, počkáme, určitě to klesne, zatím zůstane za Prahou.... ![]()
Kokoska v tom případě bych zkusila míchání s klasickým pískem, asi ![]()
Stará Stanová Kůže Kolem 5-6 sezene i ted, pokud netrva na "lepsi" ctvrti
Mutziputzi Ale jo. A za Prahou je to ještě levnější!
baltik tak ptala se, tak ji tu lidi odpovidaj. Ty důvody si kazdej musí zvážit sám, já pokud by mi na kladne něco nespadlo vyloženě do klína, tak bych tam dobrovolně nesla, a to místo je celkem fuk, to každodenní dojizdeni je hrozny a drahy, prijezdový cesty k Praze ucpaný a vo nervy. Třeba psa bych si nemohla bez zahrady dovolit, protože přes 10 hodin doma by nevydržel a podobně.
domenica Nejsem rozhodnutá vůbec, ale partner by tam chtěl, má poblíž Kladna rodinu a cenově je to pro nás zajímavé, naopak já jsem z toho právě trochu nešťastná, tak se na tom snažím hledat nějaká pozitiva, která mi píše Dadoo s tím, že to přece tak hrozný, jak tady některé naznačují, být nemůže. Ale tak zatím nic ještě nekupujeme, zatím dělám průzkum trhu ![]()
Není to v pohodě. Kamarádka bydlí poblíž Kladna, pracuje na letišti, a je nešťastná.
no ale to není pravidlo, to je ryze individuální - ja zas znám lidi, co od Kladna dojíždějí a jsou s tím v pohodě.
Jiná Realita Nebo písek do pískovišť? Ale ten je docela žlutý.
SunEclipse A prestehovali se tam z mista odkud dojizdet nemuseli a koupili tam nemovitost? Je rozdil neco akceptovat kdyz nemam srovnani a jiny moznosti a zvykanim si na neco co jsem neocekaval, viz ta teorie "za 20 min na Veleslavine", ni omylem.
No a proč nezkusíte na čas pronájem na tom Kladně? Stěhování je sice votrava, ale určitě menší, než se pak roky užírat. My jsme měli tu možnost, než jsme se vystěhovali z Prahy, a byla to zkušenost k nezaplacení si ty výhody a nevýhody osahat. A musím říct, že dojezdový čas do kanceláře se za ty roky nenápadně prodlužuje, nejvíc jsem to pocítila po čtvrtroční pauze. Fakt to houstne i v časech, kdy se dříve jezdilo dobře. U nás je dost specifická situace, že jsme rádi mimo Prahu, ale takovou konstelaci asi má málokdo. Plus vím, že se do Prahy můžeme vrátit, když budeme chtít, tak nás to nijak netrápí.
Jiná Realita Písek, co se používá na hřiště na plážový volejbal... Ale asi nejmenší množství, které ti přivezou, je tuna..
.
Jiná Realita Hele dík, fakt to vypadá, že je to housenka štětconoše trnkového. Tady se ví, fakt všechno. ![]()
paktofonika Já taky nejsem s housenek dvakrát odvařená, ale dítko, co se normálně bojí i křečka, si ji chtělo nechta, že si ji ochočí ![]()
Jiná Realita V OBI a pod jemný křemičitý(?) písek na vysypávání spár
Mutziputzi Beroun? Tam bych nešla zase já
Dálnce skoro středem města. Jinak proti němu nic nemám ale lepší než Kladno mi nepřijde. Nicméně z hlediska dojíždění je to prašť jako uhoď. Spíš ale horší než z Kladna.
Když to je strašně těžký. Potřebuješ bydlet. Ceny pražských bytů jsou závratné a pokud nechceš bydlet s rodinou v miniaturním bytě na extra blbém místě, musíš si vzít hypotéku. Nemalou. A zavázat se k vysokým platbám každý měsíc na desítky let. To v případě, že tu hypotéku vůbec dostaneš. Ono taky není sranda si uvázat takový balvan na krk. Pokud patříš ke středněpříjmovým rodinám a nejsi lukrativně vydělávající profese nebo úspěšný podnikatel.
A co pak? Bydlet prostě musíš. Není mnoho možností na výběr. Jít do většího, dobře vybaveného města s krátkou dojezdovou vzdáleností je asi nejlepší řešení. A pokud máš určitým směrem rodinu, nepůjdeš na opačnou stranu Prahy.
Já nechci nikoho přesvědčovat, aby šel bydlet na kladno, ale s tou démonizací naprosto nesouhlasím. Vidím to spíš na problém ve vztahu ke Kladnu jako takovému (viz mé dcery)
Ano, dojíždění je vopruz, ale bydlet a žít se někde musí.
Já mám byt kousek od Pařížské a kdybych na Kladně chtěl koupit byt, kupovala bych ho odtud po nádraží a ev. na Sítné.
A rozmyslela bych se, jestli tam chci žít, nebo jen přespávat. Ale přes děti se člověk asi sžije rychle. Není to vůbec špatné místo pro život. ![]()
jak to tu pozoruju.. z podobneho duvodu jsem kdysi sla taky z mesta (ok brno neni praha, ale prote z mesta a do dojizdeni), nezvykla jsem si, nenavidela to a sla zpet do najemniho bydleni. fakt kazdy nemovitost vlastnit nemusi.
Lucia Salvatore Když se nemůžu rozhodnout, uchýlím se občas k tomu, že si prostě natvrdo sepíšu klady a zápory.
A pak se stejně rozhodnu srdcem![]()
Tady to na mě dělá dojem, že na to jdete hodne rozumem, zmiňuješ tam "menší zlo", což celkem chápu, ale zas na druhou stranu- místo, kde žiješ, je hodně důležité, svým způsobem tě to i formuje, člověk by s tím měl být nějak sžitý a spokojený. Kladno není konec světa, o tom žádná, ale jestli ti nesedí genius locí ...a to denní dojíždění za prací do Prahy bude dost vysilující. Ono kolikrát stačí dojíždění z periferních oblastí Prahy do centra, to je šílené.
viktorka_od splavu Tak to asi uplne nesouvisi s (ne)vlastnenim, naklady na hypoteku a najem jsou stejny
Mutziputzi to ani nahodou nejsou
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí