Nakonec mají stejně ne/snesitelnost bydlení na svědomí sousedi. Můžete najít ten nejkrásnějších byt na nejlepším místě, když bude soused debil, bude to tam stát stejně za ho...houby ;)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
viktorka_od splavu ale prosim te, nebo OK, najem bejva vyssi, beru![]()
Mutziputzi úplně odtrženě od předchozí debaty - nájem sice může být stejný jak hypotéka, ale celkové náklady na bydlení v domě jsou zpravidla mnohem vyšší než u bydlení v bytě. teď ani nemyslím energie (i když v domě by měly být logicky větší, protože je většinou větší než byt). ale tuhle je třeba plůtek vyrobit, tamhle je třeba něco opravit. je-li to barabizna se zahradou, včetně těch "zahrad" = 3mm tráva a jeden keř, potřebuješ sekačku, zastřihovač lemů trávníku a takové blbiny, na které hodně často lidem z bytu ani nepřijde na mysl, že existují a že je budou potřebovat (nebo platit zahradníka). hromada nářadí na práce kolem domu.
v bytě platíš nájem, energie, případně nějaké ty příspěvky na úklidy apod.....a už nic. zplatíš si vnitřní vybavení a nazdar.
prosím pomoc.
ráda bych koupila na dvůr zahradní nábytek - stůl a šest židlí.
nevím, kam se ideálně obrátit, jestli je lepší kovový nebo dřevěný
určitě hlavně pohodlný. mám obavy, že kov studí, ale zas dřevo je třeba ošetřovat.
cenová hladina nějak střední.
zjistili jsme, že bychom to využili na nedělní obědy.
Prosím o typ na cukrárnu, kde pečou úžasné dorty. Potřebuji takovou spíše klasiku (k narozeninám, takže na přání oslavence), "Kubánský dort" a Sachr, případně nějaký ovocný (ovšem s převahou ovoce a krému, žádný "dusák"). Nejlépe v lokalitě Praha 6, 1, 2. A dobré dorty myslím hlavně ve smyslu ingrediencí, bez nastavování margarínem atp. Díky.
Než to zapadnev Kladně, Erhartova cukrárna na Letné je fajn. Mně tedy chutnají i dorty ze Světozoru, na Dejvické je jeden, nevím jestli Ovocný Světozor nebo Hájek Hájková.
A hrozně moc dobrý dort mají v cukrárne Bruno na jugoslávských partyzánů, Madagaskar. Ultra čokoládový, čoko korpus, čoko krem, čoko poleva.
Jiná Realita Srovnani je bytu, s domem lze souhlasit I nesouhlasit, zalezi jak ten venek vyuzivas. Pokud tam mas fakt jen travnik a kere a dlabes na to, tak mimo sekacky a tech nuzek na kere nic jinyho nepotrebujes (zakladni naradi je drobnej jednorazovej vydaj a zastrihovac lemu bych brala fakt jako blbinu).V byte se prece taky plati za udrzbu ,,venku,, ci spolecnych prostor. Nehlede, ze proste zahrada je proste urcita plocha komfortu navic, takze nejde srovnavat 100 m byt a 100 m barak, kdyz je k nemu jeste kus zahrady, kde proste muzes mit ten zahradni nabytek s vikendovou jidelnou;-).
Mutziputzi Souhlasim s tebou ohledne financi hypoXnajem, ted ty najmy znacne vzrostly, vyhoda najmu mi neprijde z dlouhodobyho hlediska teda jako financni vubec, spis bezzavazkova, nejsem vazana bance, nejsem vazana mistu, muzu se kdykoliv prestehovat ( o nevyhodach nemluvim).
Jiná Realita Tak či tak, pokud jsem někde v nájmu, ať v bytě nebo v domě, ty náklady zaplatím já. BTW když máš terasu, ty náklady máš i u bytu, recepce, ostraha, údržba společného okolí, to zas obvykle neplatí majitel průměrného domu.
Karja Se nedá nesouhlasit, to tak prostě je
Že si bydlením v nájmu vylepším měsíční cashflow je teda zajímavá iluze.
Karja Ještě bych dodala, že v bytě ty poplatky za údržbu trávníku, úklid atd. PLATIT MUSÍŠ. A nemusejí to být zanedbatelné částky. Zatímco v domě když na to nemáš čas/peníze, tak prostě necháš být, nikdo tě kvůli tomu z něj nevyhodí, ani ti nevznikají dluhy.
Stará Stanová Kůže tak. a to dokonce i v byte ktery mas na hypoteku:-) takze to neni hypo vs najem, ale cast ceny hotove +splatky hypo (nutno prokazat dostatecne prijmy)+platby za bydleni vc. prispevku do fondu oprav vs. najem (v byte kde neresis jestli je na kladne ci v praze pac se kdyztak kdykoliv prestehujes) + poplatky a slus. rict smahem co je ”levnejsi” je blbost. tech faktoru je mnohem vic. me docela prekvapuje to skalopevny presvedceni, ze by kazdy kdo vyletne z rodicovskeho hnizda mel mit automaticky na to poridit si vlastni nemovitost...
Stará Stanová Kůže Ano, a nemusi to byt zadny hogofogo byt s recepci a fontankou. My mame u maleho starsiho bytoveho domu dvorek, taky se musi natirat plot, spravovat chodnicek, mame sekacku,vysazuje se, zaleva se, jak jinak nez vodou z vodovodu a nejaka drobna pro souseda, co to dela. A jako uzitna hodnota nula nula nic pro me - povesim si tam pradlo a vim, ze mi ho neukradnou a konec, negriluju tam sousedum pod oknem, neopaluju se, nic nepestuju, deti tam nahy taky litat nenecham, jen je to pekny pro oko a jedny dvirka se zamkem navic:-D.
Karja My bydleli v nájmu v městkém domě, v přízemí uzpůsobeném hedikepovaným, kteří žili z hodně mála peněz. Takže člověk by čekal, že tam budou i nějaké sociální ceny za toto... Už si to číslo nepamatuju, ale ta částka byla docela šokující i pro mě... sepisovaly se tenkrát i nějaký petice, ale výsledek žádný. :(
viktorka_od splavu Jsem ti napsala, že nájem a splátka hypotéky jsou stejný, tys odpověděla, že ani náhodou, takže ty něco tvrdíš šmahem. Já teda tvrdim, že ekonomicky uvažující pronajímatel nájem jednoznačně musí nastavit tak, aby všechny poplatky platil nájemce, plus na tom něco vydělal, často navíc pronajímaný byt hypotékou splácí, myslíš, že rozumnej člověk by nájemce bytu dotoval?
Jinak já jsem přesvědčená, že investice do nemovitosti je jednou z nejjistějších, takže ano, myslím, že osoba po vylétnutí z hnízda by měla podobnou investivci realizovat, je-li co investovat, případně lze-li si zdroje výhodně půjčit.
žluťásek Děkuju, zapsáno
. Cukrárnu Bruno neznám ani podle názvu, tak se tam mrknu. Díky.
whiskas A co Alchymista?
Sweet Potato Neznám
, evidentně mám mezery.
whiskas tak to je ale velká mezera!
Tadyto je skvělé, jen si nejsem jistá, že tam mají i tu klasiku, zas tak moc to prozkoumané nemám.
Stará Stanová Kůže To teď promoval Mareš na Instagramu, chodím denně okolo, ale sladký naštěstí nejim![]()
Stará Stanová Kůže tam maj moc dobrý věci, i když za poněkud brutální ceny
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí