"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 17:57

Lucia Salvatore My teď organizujeme s 2 dětma denně školu, kroužky, zaměstnání, kulturu atd. na zanedbatelné vzdálenosti, převážně Kbely - Prosek (dojezd autem tak 15 minut, dopravní situace většinou ok), případně centrum. Nikdo kromě rodičů jiných dětí nám nepomáhá s dovozama. Kdybychom neměli 2 auta a hlavně já prakticky naprosto volnou pracovní dobu, tak to nebude realizovatelné.

Ale Vy ten byt očividně chcete koupit a nechcete slyšet argumenty proti.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:13

Prosím o typ na cukrárnu, kde pečou úžasné dorty. Potřebuji takovou spíše klasiku (k narozeninám, takže na přání oslavence), "Kubánský dort" a Sachr, případně nějaký ovocný (ovšem s převahou ovoce a krému, žádný "dusák"). Nejlépe v lokalitě Praha 6, 1, 2. A dobré dorty myslím hlavně ve smyslu ingrediencí, bez nastavování margarínem atp. Díky. 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:28

Mutziputzi Stará Stanová Kůže Co to proboha, děláte z Kladna?? Jak kdyby pro vás civilizace končila cedulí na silnici za Prahou.

To jsou naprosté nesmysly, co píšete. Myslíte, že kroužky a podobné věci jinde kromě Prahy neexistují?? Představte si že ano. A dokonce je tam rodiče nemusí děti vozit autem, protože je to v docházkové vzdálenosti, nebo ve škole, a nebo je to jednoduchá cesta busem na pár minut.

Všechno podstatné pro život s dětmi ve městě je v docházkové vzdálenosti, nebo pár minut autem. Dokonce tam existují i obchody, restaurace, kina a, světe div se, dokonce tam mají i divadla! A hraje se v nich!

A cesta do divadla do Prahy je rychlejší, než cesta z periferií Prahy do centra.

Jasně.. nejsou tu módní kavárny a fine dinningové restaurace apod. Jenže ty ke kvalitnímu životu nepotřebuje každý. A kdo je potřebuje, má Prahu za humny. A dobré podniky tu jsou. Jistě, že ne tolik jako v Praze, ale jsou.

Zato je tu opravdu spoustu sportovišť, lesy kolem dokola, čistý vzduch a poměrně klid.

Pro člověka zvyklého v Praze tu může opravdu být trochu nuda. Jenže ono s malými dětmi je to opravdu o něčem jiném. Taky záleží na věku a samostatnosti dětí.

A to pako na radnici.. no je to šmejd, to je pravda. Ale Krnda tedy rozhodně lepší není a přesto lidi v Praze žijí spokojeně. Ted tam navíc ještě na Růžovém poli (bohužel tedy) postaví i nový Globus. Krnda ale zaprasila Prahu daleko hůř. Ti, co byli před ní nevyjímaje.

Všechno je otázka priorit. Dát dohromady všechny plusy i mínusy. Spočítat co nám to přinese i vezme. Co všechno z velkoměsta skutečně potřebuji ke spokojenému životu.

Osobně si myslím, že život s dětmi na Kladně je dost pohodlný, všechno je na dosah a všechno je blízko. Je tu mnohem klidněji a doprava snad i lepší, než z kdejaké pražské periferie.

Zrovna ta část kolem Pražské je klidná i čistá, znam to tam hodně dobře, mám tam byt. Je to staré, zabydlené sídliště, jedno vůbec z prvních. Není to jen beton a protější megabarák na vdálenost paže.
Jen ty busy na Prahu tam bývají už dost nacpané, takže si člověk většinou nesedne.  Blízkost Prahy je pro Kladno výhodou i nevýhodou.

Byt je ve staré zástavbě, nebo jde o novostavbu?? To bych i přesně věděla, kde to je.

vážně se tam zajeďte podívat. Odmítám považovat Kladno za nějakou zaostalou díru, ani ho nebudu pomlouvat. Vždycky jde o lokalitu. Na Kladně jako v Praze.

1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:35

Dadoo Hele klííííd, já Kladno vůbec nedémonizuju, život na okresním městě může být naprosto ok, vůbec nerozporuju to, co píšeš. Klidně bych také v okresním městě žila, je to v mnohém pohodlnější, než  ty přejezdy přes Prahu.

Jenže nevím, jestli jsi nepřehlédla, proč se o to Lucia Salvatore zajímá - ona to chce koupit, protože chce denně dojíždět kamsi do Prahy, kde má ona i partner skvělé zaměstnání, nechce v tom Kladně žít. Takže nevím nevím, jak by do toho zapasovala kroužky a vůbec život s dětmi na Kladně.

Online Luna
10868 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:37

Dadoo To je tak pěkně napsané! Já Kladno neznám vůbec, nikdy jsem tam nebyla, takže nemůžu posuzovat, ale ty reakce tady byly opravdu takové, jako by tazatelka chtěla žít v poslední vesnici v rumuských horách...

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:40

Dadoo Je to v Pařížské ulici. Tento týden máme ještě jednu prohlídku v Praze a když to nevyjde, tak se pojedeme mrknout na to Kladno. Jako vím, že jsou určitě lepší místa k životu, ale pro mě je to volba menšího zla, konkrétně to, že nechci být na 25 let zadlužená hypotékou, tak se holt musím smířit s denním dojížděním. Ještě jednou fakt díky za názor,

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:42

Luna Hele, ale ono Kladno vážně není právě lákavé místo k životu 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:42

Dadoo Já znám Kladno jak svý boty, že tam jsou školy a kroužky beru, ale ty jsou i v hezkých městech Já jsem prostě přesvědčená, že z Prahy do Kladna se odstěhuje jenom blázen. Ani s tou skvělou dopravou není pravda,  po Praze máš X možností jak se dopravovat, metro, tramvaje, autobus, kdekoli po cestě vystoupit, zařídit si, někam zajít, z Kladna máš dvě cesty, autem ztráta min. hodinu denně nebo 2 hodiny ve vlaku no a nebo jak sardinka autobusem. Pak dítě ve škole na Kladně, člověk v práci v Praze, neměla bych moc komfortní pocit.

Ne fakt v životě bych to nikomu nedoporučila, navíc myslím, že to tam bude jenom horší, jak už tady padlo, jsou tam fakt divný lidi.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:52

Dadoo BTW ten dobrej podnik např.?

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:54

Dadoo Tak. A i na Kladně si zapamatují, že fine dining se píše s jedním "n". 

1333 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:54

Mutziputzi Tady nejde už ani o komfort, ale o to, že ono ti to s děckama v Kladně a ty v práci v Praze nevychází časově

- když jsi standardně v práci přinejmenším 8,5 hodiny, k tomu 2x hodina cesty plus dejme tomu 0,5 cesty na MHD, tak to je jen v tom ideálním případě, který asi těžko nastane, 11 hodin. Pokud ti pojede všechno přesně na minutu. Takže děcka hodíš do školy v 7, 00 a v tom nereálném ideálním načasování je můžeš z družiny vyzvednout nejdříve v 18.00... Haha, třeba naše družina je tou dobou už půl hodiny zavřená.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 10. června 2018 18:54

Mutziputzi Tak jedna pozitivní záležitost na Kladně jsou lahůdky Kašša (tedy zkoušela jsem na doporučení pouze dva produkty), ale kvůli tomu bych se tam rozhodně nestěhovala. 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. června 2018 19:09

Mutziputzi Právě proto píšu, že taky záleží na tom, kam se dojíždí v Pze. Pokud ta Práce není na Proseku, nebo na Jižáku, ale např. v Dejvicích, je to v pohodě. Bydlela jsem v Pze asi 18 let, pak se vrátila na Kladno a dojížděla do centra nebo na Břevnov. Pruda je každé dojíždění. Každým ztrácíš čas. Ale Horní Měcholupy-Řepy nejsou lepší než Kladno-Dejvice. Na čas to bude možná ještě horší. taky jedeš busem, pak metrem, třeba ještě tramvají.

Dojížděla jsem řadu let, přežila jsem to. Nejlepší je mít práci za rohem, ale komu se to povede? 

Ano, dojíždění je problém a otrava (to ovšem všude). Ale autem je to z Kladna rychlejší, než z jednoho konce Prahy na druhý.

Lucia Salvatore Pařížská je ok od Vitry po Litevskou. Ta další část, blíž ku Praze už ne, to už je daleko. Bus na Prahu kousek, cestou kolem Alberta a kousíček je moc hezká škola. Nejbližší školka je vedle pošty v ulici.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. června 2018 19:13

jinx Nebuď líná a když už, opravuj mi aspoň všechny překlepy, jo?

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 10. června 2018 19:20

Mutziputzi třeba Letná? Nebo občas chodíme do Divadélka. Ale já podniky na Kladně moc neobrážím, takže detailní přehled nemám.

Offline Potrefenáhusa
38910 příspěvků moje polička 10. června 2018 19:21

Luna no a nejses ty ta, co tu furt nadává na díru po granátu 20 minut od Brna?

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. června 2018 19:24

Dadoo ne.

Online Luna
10868 příspěvků moje polička 10. června 2018 19:43

Potrefenáhusa No u mě je to ještě trochu složitější...Radši to ujasním, ať tady nejsu furt za nějakou skuhralku...Na "díru" asi nadávám proto, že jsem měla žít jinde, s tou představou jsem počítala a přestože to zas taková díra nakonec není, jsem v Brně kdy chci a dřív než kdokoli z okrajové části, mám v sobě to zklamání. Máme pěkné bydlení, super okolí, nacházím si tady známé, ale žít jsem měla jinde. Je to poměrně čerstvá záležitost, tak to nejde jen tak hodit za hlavu.

Offline Potrefenáhusa
38910 příspěvků moje polička 10. června 2018 19:47

Luna to neměla bejt kritika, já to chápu 

Online Luna
10868 příspěvků moje polička 10. června 2018 19:51

Potrefenáhusa  Tak to je fajn...No ale fakt bych nečekala, jak moc může majetek zamávat se vztahy, vždycky jsem myslela, že mě se nic takovýho netýká.