Dadoo Jo a ten oooh tak typický krb! No to je další věc. Buď jsme měli nějaký studený plamen nebo ta věc prostě nehřeje!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Sweet Potato ja bydlela v okresnem meste do svych 18 narozenin. a musim rict, ze co se dopravy tyce, jsem si postupnym stehovanim do vetsiho a vetsiho mesta vzdy jenom pohorsila.
na stredni na druhem konci mesta jsem to mela 40 minut, kdyz jsem sla teda pesky, kdyz autobusem tak jsem vyrazela z domu 7,20 a stihala jsem to na osmou s tezkym prehledem i s pripadnim dopisovanim ukolu. mama ma ted v dochazkove vzdalenosti tri nakupaky.
Stará Stanová Kůže Já jsem to topit ani neviděla. V kuchyni a koupelnách mají podlahové a v pokojích se ještě netopilo. Ale krby jsou krásné, mramorové.V propojeném obýváku mají dva a pak v dalších pokojích. A každý má vlastní komín. Tak to vypadá na střeše jak kus varhan ![]()
Dadoo Díky moc, něco takovýho jsem potřebovala slyšet
To, co nás zaujalo, je kousek od zastávky Pražská, takže dost zeleně okolo a na Veleslavín půl hodiny cesty, což mi přijde úplně v poho. Uvidíme, jak bude výběr postupovat, když tak se ještě zeptám ![]()
Dadoo Oni to tenkrát roztopili jen jednou, vysloveně na moje přání. Jinak v jiných domech jsem to také v provozu nikdy neviděla, používali namísto toho vytápění stejné jako u nás.
Dadoo Oni to tenkrát roztopili jen jednou, vysloveně na moje přání. Jinak v jiných domech jsem to také v provozu nikdy neviděla, používali namísto toho vytápění stejné jako u nás.
Lucia Salvatore
Mám byt na Kladně v Kročehlavech a tam jsem vyrostla a taky žila, takže místo znám dost dobře. Navíc na Kladno stále průběžně jezdím, mám tam úřady, lékaře, všechno.
Já to tedy nijak černě nevidím. Ovšem moje dcery, původem Pražačky, Kladno nenávidí. Tu nechuť ale chápu spíš jako protest, že jsem je odstěhovala kdysi z Prahy.
Kročehlavy nejsou pár ulic, takže je důležité, kde přesně byt je. Staré sídliště, okrsek mi přijdou naprosto v pohodě. Slušné, i dost čisté sídliště se starousedlíky, spoustou zeleně a kvalitní infrastrukturou. Školy, školky v hezkém prostředí. Kolem sídliště lesy, spousta sportovišť, cyklostezek. Obchody také slušné. Všechno je blízko.
Dojíždění je trochu vopruz, ale pokud pracujete na západní části Prahy, budete v práci dřív, než lidi třeba z Proseka nebo Bráníka apod. Dojíždí se dobře vlakem, busů jezdí hodně, min každých 15 minut, ale je fakt, že bývají dost nacpané. Záleží kde se nastupuje. Autem se dojíždí v pohodě, prostě je provoz a není do Prahy jen jedna cesta. V Praze je doprava zasekaná mnohem víc.
Vzhledem k dojíždění do Prahy bych asi nejradši bydlela někde poblíž nádraží - snad ta rychlodráha jednou bude. ;-)
Rozhodně bych nechtěla bydlet na sídliště u Mety. Tam je to moc betonové a nahuštěné.
Pokud budeš potřebovat nějaké info, klidně se ptej, napiš třeba o které ulice ti jde, co tě zajímá. Kladno znám dost dobře
Hele já fakt nesouhlasim, ale je to možná daný životním stylem, na Kladně prostě nejsou restaurace, ani jedna dobrá. Neříkám, že tam nejsou hezký místa ve starší zástavbě, ale ty jsou i na Proseku a na Jižáku, tam máš ale metro, nejsi odkázaná na dopravní situaci.Nikam se tam nedá chodit, leda do lesa![]()
Z Kladna mám pocit, že naopak kdo může, prchne. Pokud někdo čeká "městský" styl života, doporučila bych mu se zajet podívat jak to večer v Kladně "žije".
Navíc to co teď sedí na magistrátě![]()
Mutziputzi Tak někdo je zas třeba naopak rád, že večer čtvrť nežije, a dává přednost klidu ![]()
Pinot Noir To já nemyslím, že vyhledávám kravál, ale tam není co dělat, kavárny, vinárny, restaurace, nic, nikdo nikam nechodí, společenský život nula. To není klid, ale společenskej úpladek![]()
Mutziputzi tak zas ne každý touží po společenském životě.
SunEclipse Tak pak jo, pokud mě nezajímá společnost, je mi šumák co se děje ve městě kde žiju, kdo tam žije se mnou, pak super, byt na přespání se koupit dá, já bych ho tam nechtěla ani za půl ceny bytu v Praze.
Mutziputzi ale di ty, o " je mi šumák co se děje ve městě kde žiju, kdo tam žije se mnou" jsem nic nepsala. Psalas "kavárny, vinárny, restaurace, nic, nikdo nikam nechodí, společenský život nula" - tudíž jsem tím myslela to, že ne každý touží večery trávit v restauracích, kavárnách či vinárnách.
SunEclipse ty di
společenský život nula nezahrnuje pouze to že nemohu denně trávit večery v šantánu, Kladno je prostě město bez ducha, tak bych to eufemicky nazvala.
SunEclipse jako to asi neni případ Kladna, ale taky blbý je, když jedinej coop zavírá v 6 a když chce člověk koupit něco nad rámec základních potřeb, musí to dovézt z Prahy. Bydlet ve městě, kde není do čeho píchnout, může bejt pro člověka zvyklýho na ruch velkoměsta fakt trochu náročný, prostě ta nemožnost jít kamkoliv než do vietnamský večerky a zpátky.
Taky nejsem žádná lvice salónů, ale úplný mrtvo, kdy můžete akorát koukat z okna, není si kde koupit zmrzku, pizzu, lidi akorát přijdou z práce a zalezou do vchodu, to taky není úplně vono.
No ale tohle Lucia Salvatore řešit nebude, protože kvůli dojíždění jí na tohle stejně nezbyde čas.
Čirou náhodou s tebou souhlasím
Kladno je ošklivý a mrtvý, s divnejma lidma.
Jako jo, zlatý (nebo zlatá?!) Hostivice proti tomu, ale obávám se, že tam už to bude právě zohledněný v ceně!
Tak jsem si Kročehlavy prohlídla na google maps a je mi z toho úzko. To je tak strašně skličující!
barbucha Nesouhlasim s tim, ale zlatá Hostivice! Tam se dá koupit byt za rozumný peníze pořád a navrch se tam dá žít, zlatej MUDr. Rath![]()
Taky nejsem žádná lvice salónů, ale úplný mrtvo, kdy můžete akorát koukat z okna, není si kde koupit zmrzku, pizzu, lidi akorát přijdou z práce a zalezou do vchodu, to taky není úplně vono.
No ale tohle Lucia Salvatore řešit nebude, protože kvůli dojíždění jí na tohle stejně nezbyde čas.
Tak tohle jsou zase trochu hysterické předsudky, dojížděla jsem přes 2 hodiny denně do různých škol a poté do zaměstnání 13 let a fakt nemám pocit, že bych si tím zkazila mládí a nic si neužila, ani nejsem neandrtálec, co by v životě nebyl v kině, divadlu nebo baru, normálně jsem chodila po práci do jazykovky, sportovala, do knihovny apod., dokonce i nějaké přátele mám
Takže není pravda, že ten, kdo dojíždí, se domů jezdí jen vyspat. A pokud někdo považuje za nevýhodu, že si u baráku nemůže koupit pizzu, tak to je fakt jen o nastavených prioritách
Lucia Salvatore O pizze v tomhle smyslu nikdo nepsal, blbý je, že dojíždět z Prahy do Kladna fakt znamená se jet akorát vyspat, tam neni NIC! Jsem přesvědčená, že koupit byt tam je krajně nevýhodná investice, tuplem s tim pablbem co si ho tamní hornicko-dělnické plémě zvolilo za primátora.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí