"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online nolita
6513 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:52

baltik no jasně, to se tu už psalo, myslím, že to nikdo nezpochybňuje... ale neodpovídá to na to, co psala viktorka - že by vlastnictví nemovitosti nemělo být pro každého (to, že momentálně - a možná na dlouho není pro každého je něco jiného)

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:52

Mutziputzi protoze ti chudaci kdyz si vemou hypo tak se dostanou vcelku pravdepodobne do dost velkyho pruseru. tak samozrejme nezahrnula jsem ciste hypotetickou moznost, ze chudaci zcela vymizi. pak samozrejme kazdemu jeho vlastni dum, byt, letni byt, chatu a prazdninovy dum u more

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:52

No teda já nikoho neznám, kdo by nechtěl vlastní byt/dům a namísto toho radši házel peníze do černé díry, tedy nájmu...

Každej by měl radši i částečně splacenou nemovitost, kterou může prodat a zaplacené peníze se mu vrátí, než....

ale to už se cyklíme.

49375 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:53

Stará Stanová Kůže prave. tady ty nazory ze kdo nema, tak je to proto ze nechce a/nebo je uuuplne blbej jsou hrabeci kecy.

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:54

Mutziputzi uvedu náš příklad, aby mladí dostali hypo, potřebovali určitou částku a tu jsme poskytli my. Bez ní by to bylo pro ně zatím nedostupné a asi by museli pár let sakra šetrit a bydlet v tom nájmu.

Podle mě by nájemní byt mohl být na celý život, pokud by důchody byly dostačující.

Online nolita
6513 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:54

viktorka_od splavu takže to vypadá na záměnu "není" a "nemělo by" ... tak to se pak ale blbě diskutuje 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:55

viktorka_od splavu Tak svuj byt s drahou hypotékou pronajmou někomu, kdo to utáhne za ně a na chvíli si pobydou v pančusu, furt maj možností víc, než ten co má holej zadek a z ničeho nic ani na nájem. Jasně super, neni vázanej, může jít...pod most

20970 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:56

Stará Stanová Kůže prave. tady ty nazory ze kdo nema, tak je to proto ze nechce a/nebo je uuuplne blbej jsou hrabeci kecy.

​Tak ale tohle tady nikdo ani nenaznačil, ty čteš hrozně povrchně, děvče

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:57

Mutziputzi Čo je pančus, Google mi neporadil. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:57

mne by treba zajimalo, proc v tom Nemecku je mnohem vetsi % najemniho bydleni, nemate nekdo informace?

Je to pro ne jeste nedostupnejsi? Neprijde jim to jako hodnota? ...

1333 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:58

viktorka_od splavu ony tyhle dezinformace, třeba o tom Německu, že údajně nechtějí vlastní, ale radši bydlí v nájmu, probíhají i tiskem - možná to platí pro nějaké specifické oblasti s extrémně výhodným dotovaným nájmem (barbucha zmiňovala Švédsko, vím ještě o Vídni), ale jak jsem psala, reální lidé v Německu mi říkají, že prostě ty miliony základu na poskytnutí hypotéky prostě nemají, kdyby měli, tak kupují, samozřejmě, nejsou blázni přece.

Beru to spíš jako hloupost/neinformovanost novinářů nebo masírku developerů, aby lidi kupovali byty jako investici na pronájem.

20970 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:58

paktofonika panelák

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. června 2018 10:59

Mutziputzi já si říkala, jestli to není rovnou třeba pangejt

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. června 2018 11:00

paktofonika paneláček :D

49375 příspěvků moje polička 11. června 2018 11:00

nolita ok, opravuji na “neni pro kazdeho a nemel by se o ne snazit kazdy smahem (a okoli by do toho nemelo kazdeho nutit) a ano je to samozrejme vzdy na konkretnich lidech, jak si to zaridi. akorat neni nutne z tech chudych delat jeste blbe.

20970 příspěvků moje polička 11. června 2018 11:00

Potrefenáhusa ježiš to už tady bylo jednou a zas nevim, jestli je to strouha nebo sloupek nebo obrubník ten pangejt

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. června 2018 11:01

Mutziputzi podle mě ta strouha - sjet do pangejtu

edit:

hele, wiki

Z italštiny přes německé Bankett (krajnice), české banket, následně panket a pankejt.

význam

(v obecném jazyce) krajnice štětované silnice, železnice apod.(přeneseně, v obecném jazyce) příkop u cesty Včera jsem jel vožralej domu a skončil jsem v pangejtu.

20970 příspěvků moje polička 11. června 2018 11:01

viktorka_od splavu no ale to děláš právě jenom ty, z chudých blbé

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 11. června 2018 11:02

Podle společnosti KPMG žije v Česku v nájmu 22 procent obyvatel, v samotné Praze to je zhruba o deset procent více.

V západoevropských zemích je tento údaj výrazně vyšší. V Rakousku bydlí v nájmu 44 procent obyvatel, v Německu 48 procent a ve Švýcarsku dokonce 55 procent. „Nízký podíl obyvatel žijících v nájmu je daný historickým vývojem a silnou preferencí obyvatel vlastnit své bydlení,“ říká Pavel Kliment z KPMG.

Je pravděpodobné, že se podíl lidí v nájemních bytech bude v Česku zvyšovat.

„Za prvé, při současném vývoji cen bytů řada domácností na nový byt, hlavně v Praze, nedosáhne, za druhé bychom měli brát v potaz preference generací,“ tvrdí Petr Kliment s tím, že sice nemá k dispozici data, ale je přesvědčen, že preference vlastnit a připoutat se k jednomu místu bude u mladších generací nižší.

Zdroj: https://byznys.lidovky.cz/byt-porizeny-na-investici-v-praze-se-z-najmu-zaplati-az-za-22-let-pve-/firmy-trhy.aspx?c=A170503_165119_firmy-trhy_pave

1333 příspěvků moje polička 11. června 2018 11:02

Nejsem tak bohatá, abych mohla bydlet v nájmu!