"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Setare
942 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 19:05

U "nemecky" anglictiny mi vzdycky naskoci tohle 

https://www.youtube.com/watch?v=cNU6uWzLvRk

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 21:01

Doporučite prosim dobré kadeřnictví v Brně? Nemusí to být nic vyhlášeného, stačí obyčejná kadeřnice,která umí ostříhat rovné vlasy na kterých je videt každý zub.

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 21. zaří 2018 22:22

Mám blbý dotaz ohledně aktuálního překopání Lítačky. Byla jsem registrovaná jak na eshopu ddp, tak na webu lítačky. Ani na jedno se mi teď nedaří přihlásit. Je chyba mezi klávesnicí a židlí nebo u nich nebo se po změně systému musím registrovat znova?

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 22. zaří 2018 11:15

Nezkoušel už ste někdo fecc od niodu? Pořád mám cuky to objednat, no recenze sou trochu nejednoznačný (ale tak některý tam nejvíc nadávaj na to, že si to vylily..) zas 15 ml za bratru 51 e bych taky úplně do koše hodin nepotřebovala..nejsem si jistá, jestli iž tu o tom někdo psal..

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 22. zaří 2018 11:22

A druhej dotaz, pro zkušeně asi úplňe blbej, ale - kdysi sem dostala od mamky z tchiba sadu sklenic weck, na krabici se psalo včetně návodu, teď sem vybalila, žádnej tam není..ale prostě naplním, zavřu a musím pak sterilovat, nebo se o utěsnění postará i jen pouhé vychladnuti? Díky..

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. zaří 2018 18:02

Pavlena  https://www.footshop.cz/cs/content/16-postup-vraceni-reklamace-vymeny-zbozi

1) Nepoužité zboží vložte do původní krabice spolu s kopií faktury a nálepkami (pokud byly součástí balení).

2) Krabici vhodně zabalte, aby při přepravě nedošlo k jejímu poškození či poškození jejího obsahu. K tomuto účelu nejlépe poslouží obalová fólie, papír, igelitová taška či větší krabice. (nepřelepujte prosím originální krabici od bot, kterou byste tím znehodnotili!)
3) Zabalené zboží odešlete do našeho skladu na adrese: Footshop Sklad, U tabulky, hala X, 193 00 Praha 20, Česká Republika nebo přineste osobně do našeho obchodu na adrese Vnitroblock, Tusarova 31, Praha 7, 17000. V žádném případě neposílejte zboží na dobírku! V tomto případě nebude převzato! (Doporučujeme proto zboží zaslat doporučeně a pojistit na cenu zboží). Prosíme, nenoste zboží přímo do skladu. 

4) Pokud požadujete výměnu zboží, vytvořte si prosím novou objednávku s platbou na bankovní účet (čímž si model zarezervujete) a do poznámky uveďte, že je to náhrada a číslo Vaší původní objednávky.

Po přijetí bot provedeme kontrolu zboží a budeme Vás informovat e-mailem o očekávaném termínu vyřízení.

O odeslání nové objednávky budete také informováni e-mailem.

V případě, že si budete přát vrátit peníze, uveďte prosím číslo Vašeho bankovního účtu.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 22. zaří 2018 18:28

paktofonika díky, a to sem googlila jako divá..

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 22. zaří 2018 20:51

paktofonika diky diky, ale kdyz jsem na jejich webu patrala hloubeji, tak jsem nasla i jinou adresu. I volala jsem tam a automat na telefonu mi poradil taky tu jinou..! Tak jsem znejistela, precejen vratka za dost penez.. Nakonec mi volali zpet a potvrdili adresu u tabulky. 

No zaslano a snad se dockam penez.. :-)

Offline Potrefenáhusa
38277 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 03:35

paktofonika Ounz no ale stejně mi to není úplně jasný, protože to je popsanej standardní postup zavarovani, ale co u veci, který se normálně nezavarujou, jen naplní horký do sklenicek, třeba marmelády? 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 07:15

Potrefenáhusa no, to sem měla na mysli. Ale já to prostě zkusim. Doufám jen, že to nepoletí z okna pak..

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 07:20

Potrefenáhusa No ja sa priznám, že som nikdy v živote nezavarovala. Netušila som, že sa napríklad marmelády nezaváraju klasicky 

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 08:26

K tomu zavařování, já se letos poprvé setkala se zavřeninami. Ne zavařeninami, ale zavřeninami. Prostě se do vyvařených sklenic natrhá ovoce přímo za stromu (keře). I se stopkami. A uzavře. Nic víc. Žádné zavařování, nic. Dá se to vygooglit. Zatím jsem to nezkoušela. Znáte to někdo, děláte to? 

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:12

Torrah ja teda pote, co Grossularia vysvetlila nektery aspekty zavarovani, bych uz ani nezavarenou marmeladu asi nechtela. Natoz tohle...Ale tak na peceni dobry asi.

Offline Potrefenáhusa
38277 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 09:30

711990 a dyt prave vysvětlila, ze v pohode, ze díky určitému množství cukru v marmeláde vzniká osmóza a nic se nemnozi, ze kvůli listeriim by zavarovala akorát, když chce člověk dat min cukru? 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 10:09

711990 no ale když uděláš marmeládu s gelfixem (nebo něčím na tenhle způsob), tedy když ti nevadí tenhle výrobek, tak už zavařovt nemusíš. Jinak jak píše Potrefenáhusa , grossularia to pospala docela jasně, když je tam dost cukru, tak se taky zavařit nemusí..

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 11:39

Potrefenáhusa Ounz to je pravda, vy asi dost cukru davate, ale mne kazdou chvili nekdo nabizi bajecny vyrobky prakticky bez cukru! A ja jsem v tomhle hrozna citlivka a tu plisen tam zive vidim.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 11:43

711990 no, já sem ‘trošku’ předpojatá vůči temhle výrobkům bez cukru,který správně s cukrem být mají (kdysi sem někde dokonce četla recept na bábovku bez cukru, ale tím způsobem, źe ho slečna prostě vynechala, zdravý mlsání neasi ), speciálně ta marmeláda, kolik jí člověk sní? Dáš si lžíci do jogurtu, nebo na rohlík..a tr eba ani ne denně. A nedivím se ti, že máš tiky z plísně,když to není vyrobený standartně a nevíš jestli se to teda sterilizovalo s odstupem nebo ne..

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 11:55

Ounz no presne! Navic casto je to pripad tchana, kterej si najde na internetu nejakou bajecnou novinku a hned ji vyrobi. Pricemz jsou to zhusta tyhlety postupy, jako marmelada bez cukru zavarovana v mycce apod

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 12:02

711990 Ounz u marmelad bez cukru je problem, ze se to musi dlouho varit, aby se tam ta koncentrace cukru vytvorila, co ma zas jine nutricni nevyhody. to je klasicky recept na vyrobu povidel, vari se to v kotli hodiny. pokud se toto dodrzi tak je zavarenina bez problemu. ale pokud nekdo ovoce jenom rozvari a pak tam nasype pektin, aby si to vubec sedlo, tak to je pruser, to uznavam.

a ten zelirovaci cukr 1:1 nebo co to je, zadne konzervanty neobsahuje, tam je jenom pektin a nekdy kyselina citronova. ty konzervanty se prave davaji do tech 2:1 nebo 3:1.