Potrefenáhusa Karja Od doby, co mám dítě, jsem na sedačce neseděla v kuse víc než pár vteřin, takže na pohodlnosti vůbec nezáleží
Teď už nežehlím plíny, tak si večer k filmu sednu, ale nepohodlnost se zase hodí jako prostředek proti usínání ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Pinot Noir No ja vlastne na sedacce nesedam, mam takove pohodlne kreslo, pritel na sedacce lezi, ten snad radsi I kleci nez aby nekde sedel o minutu dyl nez co je nutne v praci:-D. Takze to taky trochu zuzi vyber, ale stejne nevim, jestli radsi nepockam.
Karja určitě bych počkala. je to celkem velkej krám na to, aby tě doma štval i kdyby to mělo být rok...
mně třeba strašně vadí takový ty kusy nábytku ze kterých hrozně řve (a smrdí!) dřevotříska a molitan, uplně se toho štítím. to kdyby mi mělo stát uprostřed obyváku a já sedět na štokrleti.. uf. ikea s miminem ideál
viktorka_od splavu no a kor když ti z toho po zásahu kočičky ten molitan už fakt čouhá
A to jsou mýmu krásnýmu karlstadu asi teprv čtyři roky a v Ikee ho přestali chvilku na to prodávat a já nestihla koupit ani náhradní potah (dá se teda nechat ušít, ale barvy nic moc)
Já jsem kupovala křeslo z ikei, myslím ho tu dávala moninika a smrdělo určitě 4 měsíce. A to ho máme v pokoji kde permanentně větrááme. Muž tam sleduje svý sporty.
Potrefenáhusa Když tu letí nábytek, tak půl roku sbírám odvahu se tě zeptat, jestli jsi to ty, kdo měl na fotce komodu Karup, a jestli jo, jak jsi s ní spokojená.
Isca já ne, já mám stoletou z Ikey tady s těma dírama (jestli máš kočku, tak tohle otvírání nedoporučuju, oblíbená zábava něco uvnitř naslepo napíchnout na dráp a snažit se vytáhnout to ven)
Bála bych se z Ikey objednat něco naslepo. V katalogu se mi občas něco líbí a na prodejně třeba materiál nebo barva vypadá dost jinak.
viktorka_od splavu Jo, mne ted v loznici hrozne smrdi drevotriska nebo neco tomu podobnyho. Mame novou skrin cca pul roku, myslim, ze to byla nejlevnejsi skrin v cely Cesky republice, tak asi proto. Nejprv byla v takove slepe ulicce na chodbe, tak si clovek niceho nevsiml, ale ted je v loznici a vsadim, ze je ten divnej smrad z toho.
Mám blbý dotaz ohledně vrácení zboží do Footshopu. Kam (proboha..!!) se má zboží zaslat? Na webu, na průvodním listě a v jejich automatickém telefonickém systému mají 2 různé adresy, ulice U tabulky a U Pergamenky.
Nedá se tam dovolat navíc (jste v pořadí, vydržte a pak hovor vypadne).
To, že mi průvodní list poslali ve slovenštině mi až tak nevadí, ale fakt si mám dopisovat s adresou footshop.sk, když fungují v Praze??
Můj první nákup a zdá se, že se tento shop stane jedním z mých moc oblíbených (a la Mango outlet, případně COS) jelikož vrácení je opravdu "zákazník friently" ![]()
Karja Ten smrad bude z té skříně. Hodně větrej, není to nic zdravého tohle dýchat.
Sedačku doporučuji koupit v Ikea, i ty levnější věci mají poměrně kvalitní, ale věnujte tomu čas a zkuste si ji tam. Nedávno jsme na Zličíně zkusili hodně typů a byl v tom velký rozdíl. Asi nejpohodlnější mi připadala modulová pohovka s velkou lenoškou hned u hlavního vchodu, ale na název si nevzpomenu. Ale úplně levná asi nebyla.
Emi Jo, je to neprijemny a navic to jakoby pocitove jeste vic vysusuje vzduch. A diky za typ!
Karja To by mohl způsobovat formaldehyd, který mj. dráždí dýchací cesty. Je hodně používaný v levném nábytku. Pomáhá větrat a pořídit si některé rostliny, které formaldehyd umějí ze vzduchu odstranit. Ale stejně bych tu skříň raději dala do nějakého pokoje, ve kterém nikdo moc nebývá.
mně se sedačky v ikea zdály všechny poměrně ošklivé. takové...měkké, neuspořádané, u nás se používá slovo "rozgajdané", asi něco jako rozválené. a divné barvy potahů.
byla jsem i v asku, tam mi přišly všechny jako smrdutý plastovomolitanový hnus v tom divném stylu, tedy bez stylu, bez šmrncu, fakt jen jako nutné zlo (ale ne levné). nakonec jsem si koupila v kika, a myslím, že tam výběr docela byl, i když nevím, co je myšleno pod tím "ne moc drahá".
Karja jednu skriňu sme museli vyložiť na dva týždne na záhradu, lebo sme z nej s dcérou tak slzili a kýchali, že sa to nedalo. NEbola som ďaleko vtedy od toho vyraziť ju úplne, hoci stála vtedy okolo 50000SK (veľká šatníková do spálne), ale lekárka nás ubezpečila, že stačí to nechať vyvetrať...
slniecko Ja si nejsem moc jista, zda je to ta skrin, mame ji uz pres pul roku a nic citit nebylo, az jsme se prestehovali, tak to muze byt jiny kus nabytku nebo neco uplne jineho. Vetrame az dost bych rekla. Musim to vyzkoumat, jeste mam podezreni na takovej stolek, ten zkusim nekam vystehovat, co to udela.
Karja držím palce.
A o oficialne existujicim pojmu “singlish” (tj. singapurska anglictina, obsahly odkaz na wiki), uz jste slyseli?
Nestíhám vůbec pročítat.
Singapurska anglictina mi ze vsech asijskejch anglictin prisla asi "nejlepsi". Ale jinak je "asijska" anglictina pro me ze vsech nejmin srozumitelna. Treba cinanum nerozumim skoro vubec nic ![]()
Ale treba franconcouzska anglictina mi zas nevadi vubec - diky francouzstine mam pocit ze chapu, proc neco vyslovujou, jak vyslovujou a zatim mi nikdy nedelala problemy.
Lama_z_Lana tak to teda klobouk dolu, pro me to anglictinu mnohdy pripominalo tak z rychliku a to kdo vi, jestli.
jinx asi mam stesti na singapurske kolegy ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje