Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49259 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 21:15

Tak Betty pokud mají obě strany zelenou, tak se musí nějak porovnat. jestli to u vás nenastává tyhle situace tak gratuluju, my tu máme takhle seřízených dost křižovatek. podotýkám, že se to vše odehrává rychlostí pomalé chůze samozřejmě, já do nikoho nenajíždím a jako k chodci se ke mně řidiči chovají taky z 99% fajn, spíš se mi zrovna v tomhle týdnu dvakrát stalo, že jsem jela na zelenou přes přechod v přímém směru=kde měli chodci červenou a normálně šla (v obou případech paní) suverénně na tu červenou, musela jsem brzdit, abych ji nepřejela... ale já to beru v klidu, nespěchám a nepotřebuju sebe ani nikoho jinýho zrakvit. tatínek mě naučil především nezavazet:-)

Offline Tak Betty
6128 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 22:30

viktorka_od splavu tak jo no. Ja jsem takova řidička na baterky, jak o sobě s oblibou říkám. Jezdim jenom nakoupit,nebo k doktorovi u nás na malomeste. MMám svoje trasy, asi by tě ze mě šiblo. Mám problém se někam nacpat. Vyhledávám oční kontakt. Jako řidička jsem prostě posera. Jezdim od svých padesáti let. To jsme se odstěhovali na vesnici. Takže jezdím dvacet let a nikdy ze mě nebude bravurní řidička.

Ale nikdy jsem nebourala, jenom jednou v příkopu při náledí.

Edit, ještě bych dodala, že u nas jsou řidiči ohleduplni.

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 23:08

viktorka_od splavu pokud mas pri odboceni zelenou a chodci taky, tak chodci maji prednost. Vetsinou tam jeste blika oranzovy panacek. 

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 23:20

continuity a pak je ještě dost času na projetí víc než jednoho auta. Aspoň nevím o křižovatce, kde by chodci prošli a autu padla červená. Navíc, když už bych byla najetá do křižovatky, ani bych tu změnu na semaforu neviděla. Takže nevidím důvod vjíždět mezi lidi.

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 23:22

Kokoska presne, to jsi uz v krizovatce, semafor davno nekde za zady a muzes manevr normalne dokoncit. 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 23:33

paktofonika kolegynu takto vcera strajchlo auto tiez na prechode, stihla uskočiť, akurát jej pomliazdil nohu. A usiel.

49259 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 23:36

Tak Betty to te obdivuju, ses dobra

Offline Tak Betty
6128 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 23:55

viktorka_od splavu no já znám své limity. Od nás do města 20km, parkuju zásadně na parkovišti, ne vedle chodníků. Mám ráda kruhové objezdy. Když jsem začala jezdit, tak jednu ošemetnenou křižovatku jsem si byla ohlédnout osobně a studiem jsem tam strávila pulhodinu. No začátky byl boj.

Ale jezdím ráda,ten pocit svobody, tomu se nic nevyrovná.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. listopadu 2019 08:08

letfenixa Uff, to si ani nechcem predstaviť tu bolesť.

Offline wendulka admin
16645 příspěvků moje polička 30. listopadu 2019 08:20

Není to ani tak stížnost, jako spíš jisté rozčarování nad přístupem e-shopu eobuv k reklamačnímu řízení.

25. října mi byla doručená kabelka, u které se 1. listopadu tj. přesně po týdnu nošení rozpadla klopna (zapínání).

Jelikož bych k výrobku, který vykázal skrytou výrobní vadu takhle rychle, už nikdy neměla po opravě plnou důvěru, upřednostnila jsem na reklamačním protokolu odstoupení od smlouvy a vrácení finančních prostředků a hned 2. listopadu jsem ji poslala zpět.

Od 5. listopadu byla přijatá na reklamaci a nedělo se nic s tím, že mi až teď ve středu 27. poslali mail, ve kterém mi oznámili, že kabelka byla opravena a bude v nejbližších dnech poslána zpět, což jsem přesně nechtěla.

Tak jsem zavolala na jejich infolinku a otázala se, proč nebyl můj požadavek vzat v potaz, když jsem opravu nechtěla, zkrátka vyjádřila nesouhlas s výsledkem reklamačního řízení.

Paní mi odrecitovala, že podle občanského zákoníku mi jsou povinni vrátit peníze až, když se stejná vada vyskytne potřetí, což jsem jí řekla, že toho jsem si samozřejmě vědoma, nicméně že jsem doufala, že mi vzhledem k okolnostem vyjdou vstříc, načež mi chvilku po té přišel mail, ve kterém mě požádali o číslo mého účtu ve formátu IBAN, aby mohlo dojít k vrácení finančních prostředků. To jsem obratem udělala, kdy mi paní ve čtvrtek ráno písemně poděkovala, že předala příslušnému oddělení.

A výsledek? Na účtu pochopitelně nemám nic a dnes brzy ráno mi přišel mail od PPL, že mi v pondělí budou od eobuvi doručovat mnou nechtěnou opravenou kabelku, kterou včera převzali do přepravy.

Fakt mi hlava nebere, proč teda na reklamačním protokolu uvádí zákazníkovi jím upřednostňované způsoby řešení reklamace, když je beztak neberou v potaz a řídí se jen tím, co jim ukládá občanský zákoník? No nic.

Offline Dadoo
11673 příspěvků moje polička 30. listopadu 2019 08:46

wendulka já bych ji obratem vratila. Ale třeba dostaneš kabelku i peníze na účet, vydrž

Offline wendulka admin
16645 příspěvků moje polička 30. listopadu 2019 09:00

Dadoo Jenže vrátit můžeš jen nepoužité zboží a já už ji ten týden nosila. To mi právě řekla i paní na infolince i mi to potvrdila kamarádka právnička.

Respektive vrátit můžeš i částečně použité, nevykazuje-li žádné vady a má-li stále původní visačku, kdy je ale prodejce oprávněn ti snížit cenu, což bohužel nebyl můj případ, proto ta reklamace s požadavkem na odstoupení od smlouvy.

No vzhledem k tomu, že ta kabelka byla jimi odeslaná až po tom, co proběhla e-mailová komunikace, tak tomu už opravdu nevěřím, že by mi ty peníze fakt vrátili.

Holt je to pro mě poučení do budoucna nemít u reklamací zpovýkaná očekávání.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. listopadu 2019 10:09

Těch zelenejch pro chodce, kam vjede zaroven odbocujici auto, ktere ma taky zelenou si vsimam posledni dobou dost. U nas na malomeste to asi nebylo, nebo asi ne tolik. V Praze je to celkem rozsireny a prijde mi to dost nebezpecny, obzvlast tam, kde ty krizovatky neznam a tudiz to necekam. Co jezdim s kocarem, tak jsem na to krapet citlivejsi. 

Offline coralline
2308 příspěvků moje polička 30. listopadu 2019 19:20

MP Meri Já tyhle přechody strašně nemám ráda. Bohužel po jednom musím denně do práce a z práce. Jednou jsem viděla, jak tam auto srazilo chodce. Na zelenou samozřejmě. Řidič asi chvátal.

Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 01. prosince 2019 08:40

MP Meri coralline to myslite pri odboceni vpravo? To mi prijde celkem bezne. 

Offline slniecko admin
19553 příspěvků moje polička 01. prosince 2019 20:26

Ako mám novú vec, ktorú môžem zaradiť do zoznamu "čo človek nechce aby sa mu stalo na pomaturitnom stretku".

Ako sedieť tam vyštafírovaná (no, primerane, no, bolo to v pivovare)....a pozerať sa na vlastné tričko, ako mu postupne púšťajú očká...

GAP never again...

a to pritom ich tričká z pre 10-tich rokov dodnes používam na spanie a nie je m nič, len pár žmolkov....

49259 příspěvků moje polička 01. prosince 2019 20:28

slniecko  promiň!

Offline coralline
2308 příspěvků moje polička 01. prosince 2019 22:24

Lamicka Hele, chvíli jsem přemejšlela, jestli má bejt běžný srazit chodce na přechodu na zelenou... Ale asi myslíš ty křižovatky V Praze určitě, v malých městech spíš ne.

Já se na nich necítím moc bezpečně. Ale zase kdybych čekala, až všechny auta jistojistě zastaví, tak na některých místech nikdy nepřejdu ani na tu zelenou.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 06:39

coralline Ja som sa s tým stretla I v menších mestách, ale možno je to na Slovensku bežnejšie. Odkedy som sa o tom učila v autoškole tak to beriem ako bežnú vec a dávam si pozor ako vodič i ako chodec. 

Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 09:30

Letos uz podruhe atb. Zanet prudusek. Jim kvalitne, sportuju, polykam vitaminy, odpocivam... jeste se muzu zacit otuzovat. Do 28 jsem mela atb tak 3x a ted rok co rok .