Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Miru
16759 příspěvků moje polička 10. dubna 2016 12:14

Každá životní zkušenost se cení.

Největším nepřítelem člověka je 

jeho, vlastní, strach.

Z čehokoliv.

Pokud ho zvládne, je vítězem.

Jedno kde, na jakékoliv frontě.

A samozřejmě ho/člověka to posílí do dalších životních "bitev".

Je to děsné klišé, jenže nesmírně pravdivé -

jestli nejde o život, tak jde o h... .

Je potřeba umět říkat slova

ne

nechci.

A dělat to,

co chci,

co naplňuje mě.

(samozřejmě v tom správném významu slova ve vztahu k sobě i ostatním...)

Každý problém má řešení,

a pokud ho nemá, 

nemá cenu se pro to trápit.

Neživit v sobě negativní emoce.

Není to k ničemu, člověk tím ubližuje stejně akorát tak sobě.

Ostatním je to v podstatě buřt.

Když chci něco, někoho změnit,

je fakt potřeba začít vždy nejdříve u sebe.

Ta nejdůležitější moudra jsou ta nejjednodušší,

leč na provedení pro mnoho lidí ta nejtěžší.

Online Miru
16759 příspěvků moje polička 10. dubna 2016 12:18
Reakce na naja:

...jaký blok, z čeho.?

Offline Michinka
195 příspěvků moje polička 10. dubna 2016 12:27

Miru, krásně jsi to napsala!

Offline barbucha blogger
35795 příspěvků moje polička 12. dubna 2016 09:28

Tak se nam zet vratil ze sluzebky v Petrohrade... o peknejch deset litriku lehci. Zasli s kolegama po konferenci "na jedno" a nevedel nic lepsiho nez zaplatit kartou. Coz byla pro mistni pingly, spatrivsi rozveselene devizove cizince, evidentni vyzva.

Jo jo... vychodni blok, to je raj! 

Online Miru
16759 příspěvků moje polička 12. dubna 2016 10:03
Reakce na barbucha:

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 12. dubna 2016 10:26
Reakce na barbucha:

Já jsem napřed četla četla o deset kilo lehčí. No, má draze zaplacenou zkušenost pro příště. 

Offline slniecko admin
19553 příspěvků moje polička 12. dubna 2016 16:08
Reakce na barbucha:

au

Offline benvenuta
56 příspěvků moje polička 12. dubna 2016 22:12
Reakce na barbucha:

To je v českých či švédskych korunách?

V každom prípade dosť :(

Offline barbucha blogger
35795 příspěvků moje polička 12. dubna 2016 22:51
Reakce na benvenuta:

Ve svedskych 

Za posledni rok navstivil krome Australie vsechny svetadily... nikde se mu nic nestalo - az v  Rusku 

V lete by meli prijet do Prahy, tak doufam ze se nebude bat a nerozmysli si to...

Offline vanilka
2163 příspěvků moje polička 13. dubna 2016 09:48
Reakce na barbucha:

Tak se nam zet vratil ze sluzebky v Petrohrade... o peknejch deset litriku lehci. Zasli s kolegama po konferenci "na jedno" a nevedel nic lepsiho nez zaplatit kartou. Coz byla pro mistni pingly, spatrivsi rozveselene devizove cizince, evidentni vyzva.

Jo jo... vychodni blok, to je raj! 

To snad není možný, co si dovolí. To nejde nějak dokázat, vymáhat zpátky ?

Já jsem asi mimo, ale z tvých příspěvků tak nějak dedukuji, že máš nejspíš provdanou dceru ve Švédsku?? Je to tak? Čtu o vnučce, teď zeťákovi, o dceři jsem teda nic nezaznamenala nebo mi to uniklo. Jestli se ptám hloupě, tak se předem omlouvám .

Offline wendulka admin
16645 příspěvků moje polička 13. dubna 2016 15:20
Reakce na barbucha:

No nazdar, tak to se to "jedno" vyplatilo.

Jen mi není jasný, jak k něčemu takovýmu může dojít po technický stránce. To nezkontroloval, jakou částku ten ruský číšník naťukal, než to odsouhlasil? Nebo mu ji dal do ruky a on s ní odešel někam dozadu, kde si z ní zkopíroval údaje? To si vzpomínám, že jsem kdysi četla, že platit kartou v restauracích zemí bývalého Sovětského svazu a spřátelených republik (tehdy se tam psalo i o Bulharsku a dokonce Chorvatsku), respektive dát jí z ruky, je o hubu. Pamatuju si to, protože to byly jediné dvě země, kam jsme kvůli tomu vyrazily s mamkou jen s hotovostí.

I když ono ani s hotovostí to není o moc lepší, protože si taky pamatuju, jak nás varovali, že další dobrej způsob, jak si zahrát na nedobrovolnýho charitativního dárce, je zajít si směnit peníze do některé z místních směnáren místo do banky.

Offline barbucha blogger
35795 příspěvků moje polička 14. dubna 2016 09:58
Reakce na wendulka:

Jasně že ji dal z ruky, naivka. A údajně to zkoušeli na několikrát, prej že terminál "nefungoval"  No snad mu to banka nahradí, přece musí uznat, že v obyčejný ruský putyce tolik utratit nemoh  Ani nešli na policii, protože když na to přišel, musel už odjet  Ale dohledá to podle výpisu a hodlá majiteli poslat aspoň děkovnej dopis. S nadějí, že těm zaměstnancům trošku zatopí... pořád tam prej ještě platí (co si pamatuju i já), že inostráněc má všude přednost a pečlivě se - před ním - dbá na dobrou pověst sovětské, ehm, ruské pohostinnosti.

Jo, v bejvalý RVHP to je o hubu pořád. Děsný, jak s lidma komunisti zatočili.

Offline barbucha blogger
35795 příspěvků moje polička 14. dubna 2016 10:08

A abych nevypadla ze stěžovacího rytmu... včera v letadle si ke mně přisedla celkem příčetně působící starší dvojice... chlápek mě hned na výkop praštil kufrem, pročež zjevně považoval naši známost za zahájenou a důvěrnou. Takže když zjistil že nejedu (jako oni) na dovolenou, leč domů,  mi začal klást zvídavé otázky: Máte metro?  Dá se u vás někde nakupovat?

Chvíli jsem bojovala s pokušením spustit pořádnou slinu a za doprovodu zvířecích skřeků se začít škrábat na zadku

Offline wendulka admin
16645 příspěvků moje polička 14. dubna 2016 12:11
Reakce na barbucha:

No to asi ale fakt naběhl. Jen si nejsem úplně jistá, zda by mu pomohlo to, když by navštívil ruskou policii. Protože co si vzpomínám právě v souvislosti s těmi bulharskými směnárnami, tak tam nám tenkrát říkali, že nebohému turistovi nepomůže navštívit ani policejní služebnu, jelikož jsou spolu díky odvádění pravidelných provizí spřáhnutí. Tak si nedělám iluze, že v Rusku by to neprobíhalo zrovna tak.

Nicméně taky doufám, že banky ve Švédsku by snad mohly bejt vstřícný a tuhle reklamaci mu uznat, teda pokud je na to pojištěnej.

Offline slniecko admin
19553 příspěvků moje polička 14. dubna 2016 13:32
Reakce na barbucha:

Ja si pamätám, ako som raz cestou z USA sedela vedľa veľmi milej Američanky (už len tú krátku cestu vrámci Európy), ktorá hovorila, že letí za svojím manželom, ktorý začal pracovať v Budapešti na ambasáde a či jej vieme poradiť, čo sa fakt oplatí si ísť v Budapešti pozrieť, tak som niečo začala hovoriť a z druhej strany sedel nejaký pán z maďarska a jeho prvá veta znela: my sme Vás 1000 rokov okupovali, ha! Kokos, ako som ja globalistická a neviemaká slniečkárka (ja neviem presne,  v tejto hejterskej terminológii sa nevyznám, môžete ma pokojne poučiť ), tak tam mi padla sánka niekde až ku kolenám....no nič lepšie mi nenapadlo, ako mu s úsmevom poveať - áno, máte pravdu, ďalej ho ignorovať a pokračovať v rozhovore s tou pani...

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 14. dubna 2016 20:30
Reakce na barbucha:

A abych nevypadla ze stěžovacího rytmu... včera v letadle si ke mně přisedla celkem příčetně působící starší dvojice... chlápek mě hned na výkop praštil kufrem, pročež zjevně považoval naši známost za zahájenou a důvěrnou. Takže když zjistil že nejedu (jako oni) na dovolenou, leč domů,  mi začal klást zvídavé otázky: Máte metro?  Dá se u vás někde nakupovat?

Chvíli jsem bojovala s pokušením spustit pořádnou slinu a za doprovodu zvířecích skřeků se začít škrábat na zadku

Teď jsem se od srdce zasmála, děkuji za tvé příspěvky

Offline barbucha blogger
35795 příspěvků moje polička 14. dubna 2016 21:27
Reakce na naja:

Ráda vidím, že aspoň někoho to potěšilo 

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 17. dubna 2016 19:01

AC/DC s Axlem... to jsem měla vědět, já na něchtěla jít

Offline Mitzi admin
1510 příspěvků moje polička 19. dubna 2016 23:25

Kdy už mě opustí ta šílená alergie ?!

...no, pro začátek by mi stačilo, kdybych měla tušení, co mému tělu už dva týdny TAK vadí 

ne... žádnej parfém to rozhodně není!!!

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 20. dubna 2016 14:15
Reakce na Mitzi:

Změna času? Já ji proklínám, kudy chodím.