Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Miru
16761 příspěvků moje polička 11. června 2016 10:06

...polykat můžeš, ne.?...

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 11. června 2016 14:57
Reakce na Miru:

Popravdě krk mě od neděle trápí taky, ale jenom v noci. Podle doktorky to je projev alergie. Teda to jsem ještě mluvila. Ale to já tu alergii přeperu, že nějaký ten drink polknu :-) 

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 11. června 2016 18:59

Ty slavíš stejně jako já? Jestli jo, tak všechno nejlepší. A pokud jde o ztracený hlas, můj táta říkával, že to je vždycky nejlepší vypálit červa a hned ti to bude mluvit, jen ti možná nebude nikdo rozumět, ale to je detail.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 11. června 2016 19:27
Reakce na wendulka:

Tobě taky všechno nejlepší :-) Slavím vlastně v pondělí. Za chvíli vyrážím, s notesem a perem, bude sranda :-) 

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 17. června 2016 22:11

Díky blbýmu větru jsem přišla dneska zase o deštník. Než jsem stihla dojít domů, otočil mi ho celkem pětkrát, což samozřejmě nevydržel a zlomil se. To je letos už druhej!

A to jsem ještě já umělkyně někde včera ztratila make-up Parure de Lumiere (byl ještě ze tří čtvrtin plnej), takže jsem si musela urychleně mazat do Sephory pro nový (aspoň, že měli slevu 20%). To fakt "potěší", když si člověk díky vlastní blbosti takhle vydělá.

Offline slniecko admin
19553 příspěvků moje polička 18. června 2016 13:52
Reakce na wendulka:

Samsonity mali kedysi celoživotnú záruku...už to neplatí? (mala som dva, boli super, ale tak nejako sa tá záruka nevzťahovala na stratu dáždnika ).

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 18. června 2016 14:53
Reakce na slniecko:

Tak to netuším, od Samsonite jsem deštník ještě neměla. Ale protože už jsem za deštníky jiných značek utratila i za takové, které měly údajně mít ochranu proti větru, tak se mi stejně stihly zlomit díky větru v záruce a stejně jsem při reklamaci nepochodila, takže jsem v tomhle případě vůči záruce malinko skeptická. 

I když příležitostně bych si mohla zkusit jeden koupit, jestli budou lepší než ty, co jsem měla doteď. Díky za tip.

Offline slniecko admin
19553 příspěvků moje polička 18. června 2016 15:02
Reakce na wendulka:

len si tu záruku over, či to ešte platí....

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 13. července 2016 17:35

Jsem značně namíchnutá na nehorázné jednání ze strany O2, o které se musím podělit. V pondělí odpoledne, tj. 11.7. jsem vyndala ze schránky dopis, který přišel obyčejnou poštou, v němž laskavě oznámili mojí sestře, která je ZTP/P, že jí s platností od 6.7. mění stávající tarif mění za dražší, na který bude muset nově doplácet, zatímco na ten předchozí nám chodily nulové faktury. My v podstě pevnou linku už nepoužíváme a toto byl jediný důvod, proč jsme si ji doposud nechávaly. Byl jakože datovaný 17.6. s tím, že do 6.7. má právo odstoupit od smlouvy bez výpovědní lhůty.

Tak jsem s ní dnes naběhla na partnerskou prodejnu, co to má znamenat, kde nám oznámili, že toto byl jen informační dopis, že oznámení nám prý poslali už na květnovém vyúčtování, tedy prý 2 měsíce předem - no to dost těžko vzhledem k tomu, že má zúčtovací období od 1. do 30. v měsíci a do mailu mi přišlo až 9. 6. 2016. Sestra tak rozhodně nebyla na změnu upozorněná 2 měsíce předem, ale jen necelý měsíc.

Ti šmejdi, že je tak musím nazvat, prostě zneužili toho, že jak jsem byla zvyklá na nulové faktury, tak mě opravdu nenapadlo rozkliknout to celé a vychytrale to malými písmeny usmítili až na úplně poslední stránku.

Když jsem namítla, zda jim přijde takové jednání v souladu s dobrými mravy, tak mi slečna drze oznámila, že mají 4,5 milionu zákazníků a kdyby měli každému volat nebo posílat doporučený dopis, když se rozhodnou změnit zásadně podmínky, že to prostě nejde.

A že prostě s námi ukončí smlouvu už jedině s výpovědní lhůtou. No tak jsme to ukončily alespoň takto a za těch 42 dní výpovědní lhůty ty peníze z mojí ségry přece jen vytáhnou za něco, co vůbec nepoužívá a co nechtěla.

Já osobně tedy mám u O2 ještě tarif na mobil, ale po tomhle nehorázném jednání velmi silně uvažuji o tom, že si i toto číslo nechám převést ke konkurenčnímu operátorovi.

No a jsem opravdu v silném pokušení otázat se na Českém telekomunikačním úřadu, zda je takové jednání vůbec právně v pořádku.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 14. července 2016 13:30
Reakce na wendulka:

máš pravdu, to celé se stalo příteli a taktéž uvažuje o přesunu jinam,  protože poslední fakturu měl díky navyšování dat, na které taktéž neupozornili, skoro dvoutisícovou.

Doporučený dopis nikde.... ale někde jsem četla, že se může dávat takováto faktura jako reklamace k telekomunikačnímu úřadu. Většina lidí bude nadávat, ale nikdo nemá čas, to udělat, a na to O2 hřeší.

Já osobně O2 miluju, protože mám neomezené volání, SMSky i internet za 165,- ( jde o podnikový účet od bráchy, ale známý z ČEZu se smál, že je to prý drahé

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 14. července 2016 16:46
Reakce na náťa66:

No tak to bych řvala asi ještě víc. Ona je sice ve své podstatě ta nabídka, jak to sestře přenastavili výhodná, ovšem jen pro toho, kdo by ji aktivně využíval, což se nás netýká, tudíž by musela platit určitou částku za něco, co nebude používat. Mně na tom vytáčí ten způsob, jakým to provedli a to jednání, jestli jako nejsme padlé na hlavu, že to nechceme využít a platit za to.

A to já jsem zase taková, že si na takové věci ráda čas udělám.

Tak jasně, pokud to člověk aktivně využívá je to něco jiného.

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 15. července 2016 22:01
Reakce na wendulka:

Stalo se mi přesně to samé, mám přes O2 jen internet přes pevnou linku, volání vůbec nevyužíváme. Když jsem to řešila nejprve telefonicky, tak jsem se dozvěděla, že nevolám proto, že jsem si nedokázala vybrat správný tarif - tak ho asi O2 vybralo za mě.

Po dvaceti minutách neplodného teelfonického rozhovoru jsem vlítla do nejbližšího O2, tam jsem se leda tak zhádala s vedoucím (prý je to moje chyba, mám si pořádně číst celé faktury), který mě po mém hystericko-arogantním výstupu na téma, jak si váží zákazníků, kteří jim dvacet let platí faktury před termínem splatnosti, nechal vyvést z prodejny. Tak jsem rovnou odkáčela 20 metrů do T-mobile, domluvila si stejné podmínky jako v O2 a od 12.8. jsem novým zákazníkem T-mobile. Zařídili za mě i výpověď v O2. Na zpáteční cestě jsem se zastavila v O2, hlasitě před ostatními okomentovala důvody mého bleskového přestupu a odešla středem.

Ten pohled na vedoucího, který tam stál jako solný sloup, byl k nezaplacení. Já jim dám, šmejdům.

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 19. července 2016 17:48
Reakce na wendulka:

Alena In, Náťa  

Je nás nespokojených a znechucených vic:

dTest: "Podali jsme žalobu na O2 kvůli změnám podmínek"

https://www.dtest.cz/clanek-5190/dtest-podal-zalobu-na-o2-kvuli-zmenam-podminek?&utm_source=newsletter072016_CZP&utm_medium=email&newsletter_id=2892&email_id=231989&email_hash=21491fd351bf0b161685ee3e0085a6bc

(Bohužel, nedaří se mi vložit odkaz tak, aby se dal rozkliknout)

Offline RoSa
10146 příspěvků moje polička 20. července 2016 22:03

Tak mně borci od O2 taky "zoptimalizovali" linku - dozvěděla jsem se to tak, že mi bylo v sobotu divný, že mám pomalej internet (klasickej kabel ze zásuvky, s modemem). Tak jsem vlezla na O2-stránky a na nějakym jejich doporučovanym webu jsem si změřila rychlost. Výsledek: 5Mb/s. Pak mě dokrklo zjištění, že prej "ve Vaší lokalitě lze 20Mb/s" za cenu 499Kč měsíčně... už před zmiňovanou "optimalizací" jsem platila víc!

Za pár sekund poté, co jsem opustila ty jejich stránky, mi volá slečna od O2, a jakou službu bych si jako přála zřídit. Upozornila jsem ji, že nejsem v dobrym rozpoložení, protože jsem právě zjistila ten rychlostní a cenovej rozdíl, a ona: "my jsme tam v té Vaší lokalitě nedávno optimalizovali" ... to si teda naběhla na vidle... Pak jsem se mezi řečí dozvěděla, že moje nejnovější vyúčtování bude ještě o dvě stovky dražší než dřív. Z "O2mini" mi udělali nějakej tarif "na příjmu" - parametry stejný, jen +200Kč.

Takže z mé strany výpověď hlasových služeb (to dřív nešlo, muselo bejt oboje: data+hlas) a objednání nového modemu.

Dámu z výpovědního oddělení jsem v pondělí musela učit, jak se správně vyjadřovat: pořád opakovala, že vypovíme pevnou linku - a já že ne, že jen ty hlasové služby. Měli by se v tak vážné věci vyjadřovat korektně, že?

Je to spolek idiotů

Jo a dneska mi přišel ten novej VDSL-modem, kterej má umožňovat tu závratnou 20Mb/s-rychlost.

A já jsem SAMA bez cizí pomoci zvládla jeho zprovoznění - funguje to!

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 21. července 2016 09:24

Když to tak čtu, ohledně internetu, tak přestávávm nadávat na svého úhlavního nepřítele č. 1 a napak provolávám

" Zlaté UPC"

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 21. července 2016 11:27
Reakce na RoSa:

To ještě existuje přes modem? 5 MB? Tak u toho bych asi umřela. Ono teda ani těch 20 není žádnej zázrak a za 499 Kč měsíčně mi to přijde jako vyložená zlodějna. Já mám 100 MB/s i s Wi-Fi routerem, abych na internet mohla i přes tablet za 399 Kč měsíčně.

No ale to je zážitek mluvit s lidmi z výpovědního oddělení, co? A ještě si mi pak drze dovolili poslat hodnotící sms, jak jsem byla s řešením mého problému spokojená! Vtipálci!

Offline RoSa
10146 příspěvků moje polička 21. července 2016 12:02
Reakce na wendulka:

no on je to vlastně wi-fi-router, ale na bedně píšou "modem", nějakej Zyxel nebo tak; jedu přes něj i data na mobilu, abych si neplácala mobilní datovej limit (kterej mi teď nově utnou, jakmile ho vypotřebuju) - holt optimalizace dle O2, no...

vtipálci to jsou: mě zas pobavilo, když mi jako radu při potížích s instalací toho nového routeru dávali tip, abych se podívala na jejich web "techzone... něco", tam že mi určitě poraděj ti jejich Guru... ale ono jaksi bez připojení na internet se na ten web nelze dostat

Offline wendulka admin
16647 příspěvků moje polička 21. července 2016 13:57
Reakce na RoSa:

Rada za všechny peníze.

No a abych zůstala u těch stížností, tak mě ještě nakrklo, že ségře po půlroce zase včera odešla nabíječka k mobilu. Přitom celou dobu striktně dodržujeme to, že pokaždé dávám bacha, abych tam ten konektor necpala obráceně, takže mechanicky jsme ji ani jedna jako v prvním případě určitě nepoškodily. Prodejce ji tentokrát ode mě na reklamaci vzal. Tak jsem jí tentokrát koupila tu dražší univerzální, co jde připojit i k tabletu, protože měsíc bez nabíječky být nemůže a jsem na to zvědavá, protože kupovat každý půlrok novou nabíječku mě opravdu nebaví.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 22. července 2016 21:48
Reakce na RoSa:

A kolik teda budeš platit?

Offline RoSa
10146 příspěvků moje polička 22. července 2016 22:24
Reakce na Ronna:

399 nebo 499,-? - to teprve uvidím na nejbližším vyúčtování...

je to balíček "pevná+mobil", a tak jsem dnes musela přesunout svůj mobil z IČ na RČ, aby to bylo oboje na stejnou osobu - beztak dělám DP na paušální náklady, tak je mi to fuk, jestli IC nebo RC