pak tu máme taky takový nešvar telefonáty mezi 12-13...
Stěžovací vlákno
jinx no ved preto, uz som sa zlakla ![]()
Potrefenáhusa a sme pri tom, u nas je obedna prestavka 11,00 -11,30. No a bud som v kancelarii a vezmem to v pohode alebo tam nie som a nedvihnem telefon. No a ked ma niekto obednu prestavku inokedy a ja netaktna potvora volam, tak mi to nedvihne a zavolam neskor.
tak ja vam sdelim jine peklo posunutych pracovnich dob. muze dela od sedmi do sedmi. dva tydny nocni a dva tydny denni. pokud potrebuje neco od mistnich administrativnich sil tak vysledkem je, ze k reseni sveho pozadavku se dostane po dvou tydnech a to jeste v pripade, ze nemel tyden dovolenou a jeden tyden dennich mu neprohodili na nocni. (ted je jeste tyden na sluzebce, takze v praci behem dne nebyl od pulky ledna).
dokud meli svoje lidi, tak kancelarsti chodili alespon na tu sedmou, aby ti smenni meli tyto lidi dostupne. ted to dela matka a peklo tedy. zustat si tam nekde dve hodiny po sve sichte cist, pokud se musite jeste dostat domu a po dvanacti hodinach jste tam zas, je fakt ucinene blaho. takze ja bych ten standard od 9,00 do 16,30 zas tak standardne nevidela, my jsme taky kancelarske krysy a ofiko pracovni doma je 8-17.
Janulik03 To je právě to, že dvihnú. Pokud tedy nevoláš na pevnou. Protože my všichni bez mobilu ani krok, co kdyby byl konec světa, zvedáme ho i na záchodě a pak frfláme, že nás nenechaj.
Potrefenáhusa takze mame behem dne tak 2h okynko, kdyz je bezpecne volat?
ja jsem zastance vypnuteho telefonu. pripadne se na tech modernich da snad nastavit, ze behem stiseneho modu se dovolaji jenom vybrane cisla?
continuity no, přesně. já bych k tomu jen dodala, že pokud někdo neumí oddělit pracovní život od soukromého a současně mu to vadí (jsou lidi kterým to nevadí ale ti si asi nestěžují:-), tak by neměl svalovat vinu na okolí/klienty/kolegy... prostě si to zařiďte jinak.
Sweet Potato no ale za to ja nemozem. Stale kontakty mm napisane v zozname, od kedy do kedy pracuju, ale fakt to nebudem vopred zistovat, ked nieco potrebujem od niekoho ineho. Nevolam z pleziru, lebo sa mi chce. Myslim ze by som nic nevybavila. Aj tak vacsinu riesim cez mail, cis zaroven mam istotu, ze to neskor dolozim, aky byl dohovor.
Janulik03 já bych to rozčilení pochopila, kdyby mě někdo nutil abych mu v šest ráno ten telefon zvedala. ale když spím no tak ho prostě nezvedám to dá rozum
prostě na firemní kontakty budu volat když pracuju, pokud na druhé straně někdo pracuje tak to zvedne, já nechápu co je na tom složitýho. jestli se někdo nemůže udržet dál od pracovního telefonu i mimo svou pracovní dobu, tak to fakt není má vina. jasně, jsou lidi kteří mají jedno číslo na obojí. no ale co já s tím?
continuity tak administrativa se dá řešit i mailem, ne?
jinak člověk který má pocit že musí být neustále na telefonu/netu/k dispozici - mimo těžké životní situace kdy je to pochopitelný - má prostě problém. já vyrostla nejen v době předmobilové, dokonce jsme neměli ani pevnou linku a světe div se žiju:-) andulka01 já vím že sis chtěla jen postěžovat a nerada bych to nějak obracela proti tobě, to vůbec, ale zjevně je to pro tebe nová situace v nové práci tak bude dobrý když si to nějak od začátku vyřešíš, jinak se z toho zblázníš (dělat s lidma je strašný:-(
viktorka_od splavu ale to přece nemá nic společného s pracovním a soukromým životem, to je fakt jen o té (ne)vychovanosti, taktu, slušnosti, úzu, jakkoliv to nazveme.... telefony před devátou ani během oběda ani nezvedám ani nekontroluju, takže mě to nijak neobtěžuje, ale to nic nemění na tom, že v určitých časech se prostě nevolá, neb je to neslušné, což je to, co se tu řeší....
v určitých časech se prostě nevolá, neb je to neslušné
no jenže ty časy má každý jindy. takže jasně, když to nezvedáš je to v pohodě. já fakt nevyžaduju aby mi to každý zvednul, prostě zavolám jindy, pošlu mail, sms.. navíc tam kde to je možné primárně volám na pevnou linku (jo stále existují:-), tam snad nemůže nastat žádný problém a až když to hoří tak volím mobil. ono tohle je velmi individuální a byť teda na začátku diskuse byla jedna husička která chtěla stavět do latě andulku, obvykle to nikdo nedělá naschvál...
viktorka_od splavu jej to je pořád dokola, proto tady máme ten úzus, volat mimo něj je jako srkat hlasitě polévku, a už končím, fakt se to tu cyklí :-)
nolita no to je pořád dokola, vy máte úzus, my máme jinej:D
hele já se taky nerozčiluju když k nám pražák přijede o třičtvrtě hodiny dřív na schůzku protože na d1 nebyla zácpa nebo o třičtvrtě hodiny pozděj protože byla![]()
SunEclipse tak jsou situace, kdy ani ne. podklady pro dane mailem neposlete, pokud na to neni organizace zarizena a proces vyzaduje osobni navstevu u pani (ta jeho nastesti chodi na sestou, muz si velice pochvaloval). a novy telefon se vyzvedava mailem uz uplne blbe. (pro ten si pro zmenu chodi uz mesic a termin dnes rano jaksi padl, protoze je v te tramtarii na sluzebce). ma si to spravne vyresit zamestnavatel, ale prave ti administrativni si casto mysli, ze pro smenne je vlastne jednoduche tam na nich pockat, nez si v devet dotapkaji do prace a casto se jeste divi.
continuity jojo, a ještě k tomu přidávám vyzvednutí peněz na pokladně (např cizí měnu na služební cestu), to se taky na dálku dělá blbě. holt sytý hladovému nevěří no
nolita a ten uzus je ako pise pani sestra na predesle strance? od 9,00-12,00 a od 13,-14,00? tak v predeslem zamestnani by se mi jaktezivo nikdo nedovolal. mnohem hur nez telefon v sest vecer nesu telefony na dovolene a s tim se neda delat uz vubec nic, protoze ti lidi chudaci nemaji jak vedet, ze si zrovna dovoluji. tak se omluvi a jdeme dal, co s tim jineho. v sedm rano vola u nas ppl (nastesti vas uzus necetl) a to jsem i rada, protoze to vetsinou znamena, ze je v osm u baraku a ja muzu do prace.
viktorka_od splavu cizi menu na sluzebni cestu do Svajcu dostal v eurech a dolary do uesej na mesic v hotovosti :D to byla taky prdel, mela jsem to tady doma v obalce, aby to zas mohl vratit bez kurzove ztraty, bo se trochu bal, ze by ho s tim kontrabandem vratili uz na prvnim letisti. :D
ja zas nedostala nikdy nic, vyuctovalo se to az dodatecne, treba i po mesici, taky pekne kdyz ti zamestnavatel visi 20tisic za vydaje.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.