Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. února 2018 07:49

jinx no jo:-) tak já se jdu chystat, abych byla ready na první telefonát po deváté :-)

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 22. února 2018 08:02

nolita ale chápem, chápem,vedsom tiež písala, že aj ja mám napísané časy od kedy kde pracuju, ale vy zas meliete len a stále o tom aké je neslusné volat prv. No nie vždy, to je všetko. A predsa ten telefon netreba dvihnut, ked mi nevyhovuje, o tom to je. A nie hned každého kto to má inak označiť za ignoranta a netaktného. Mna vlastne zaujalo až to označenie ludí za hrubiánov, lebo to maju inak. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 22. února 2018 08:07

Jak se tady dokola vyjadřuje pobavení nad tím, že někdo nechápe, že telefonovat se dá až po 9. hodině, mně zase přijde stejně omezené nechápat, že někdo to má nastavené jinak. 

7:30 mi nepřijde jako nepřijatelná hodina a to začínám pracovat až ca o hodinu později. V mém prostředí se začíná později, ale chápu, že je spousta jiných prostředí a nejsou to je  extrémy jako zdravotnictví - ale hlavně prostě obchod - kde z provozních důvodů je naprosto v pohodě volat v 7:30.

A pokud nechci v určitou dobu přijímat hovory, tak u sebe nemám telefon, resp. mám vypnuté vyzvánění.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. února 2018 08:12

Janulik03 že je to obecné pravidlo, které lze za určitých situací modifikovat, jsem ale psala hned v prvním příspěvku  a teď jsem už k tématu řekla fakt vše :-)

Offline brrr
12346 příspěvků moje polička 22. února 2018 08:48

Já to mám tak, že když volám soukromě, tak před devátou nevolám (ale výjimky existují), když volám pracovně, tak klidně od šesti, protože vím, že na druhé straně se už pracuje (stavby a spol.) nebo po osmé do kanceláří, což je doba, kdy už jsem taky tam. Předpokládám, že pokud někdo nechce být rušen, tak to nezvedne.

Offline Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 22. února 2018 08:51

brrr presne, proste ruzny firmy, ruzny zvyklosti. nejvetsi treci potencial je, kdyz komunikace probiha napric ruznyma okruhama - kdyz jsem jeste pracovala v cechach, dodavali jsme sluzby vyrobni firme a taky mi pravidelne volavali kolem sedme, panc u nich uz byl srumec, ja jeste v posteli ze :D

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:28

V českém prostředí je zcela normální a praktikované volat od 8 hodin. Ta představa, ze správné je to až od 9 je docela vesela. Možná v některých profesích nebo kruzích. A ve větších městech, hlavne v Praze. Viz nadnárodní firmy zahraniční. 

Ale většina republiky má v 9 odpracovano už několik hodin. I úřady začínají nejpozději v 8. Fakt se nadává hodinka klidu na snídani v práci. 

Protože po příchodu domu z práce mají lidé ještě spoustu práce doma -kolem baráku, zahrady apod. A končit v 18 hodin, už nestihaji nic.  Protože z práce si nejsou sednout do kavárny, nebo do kina, ale mají další povinnosti.

Pracovní doba od 9 hodin je běžná např v anglickém prostředí. Tam je to zažité a proto ty telefony. Implementace do našeho prostředí pokulhává, tady se prostě začíná pracovat nejčastěji od 7,  7,30, nebo od 8. Devata bývá nejzazší čas pro klouzave prac dobe. 

Online Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:53

Dadoo lol,ty práce kolem baráku vs. vysedavani v kavárnách 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 22. února 2018 09:59

Potrefenáhusa tak prazska kavarna, ne? zname...

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:03

Dadoo práce kolem baráku a zahrady není povinnost - to je koníček, že si z toho někdo povinnost dělá, jeho problém, může místo toho sedět v kavárně. A nepište mi, že by vám stromy padaly na hlavy a kdoví co, to není každodenní práce.

A hele, tady se nerozumí poslední dny psanýmu slovu, vždyť tady přece jasně každá píšete, že záleží na typu práce, že výrobní podniky si volají v jiné časy než bankovní korporáty a když nevim, tak raději volám v nějakou obecně přijatelnou dobu. Však to je každej příspěvek to stejný, to jsou nějaký erupce na slunci nebo co?

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:06

Tak naposledy. Nech si volá každý ako potrebuje a dotyčný bud dvihne alebo nedvihne. Ale preboha nenazývajte ostatných ako nevychovancov a neznalých etikety. To jediné je blbé. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:11
Reakce na Karja:

A hele, tady se nerozumí poslední dny psanýmu slovu

​Do kamene tesat  (a do školních osnov přidat, protože nejenom tady).

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:18
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:20
Reakce na Karja:

A hele, tady se nerozumí poslední dny psanýmu slovu, vždyť tady přece jasně každá píšete, že záleží na typu práce, že výrobní podniky si volají v jiné časy než bankovní korporáty a když nevim, tak raději volám v nějakou obecně přijatelnou dobu. Však to je každej příspěvek to stejný, to jsou nějaký erupce na slunci nebo co?

​Děkuji ti za tento příspěvek! 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:22

Potrefenáhusa ono to není tak nesmyslné, jak se ti zdá. Prošla jsem si obojím. Právě a bydlení v bytě v Praze bylo pohodove, fakt byl čas někam chodit, bavit se.kavárny a kiná included. Stihnes toho hodně i večer. 

Dojíždění se vše zmenilo. Je to komplikovanější. Nelze skočit domů např. Vyvencit, jako to jde v města.

Pokud má člověk nějaké hospodářství, nebo zvířata, opravdu spěchá domů. Vracet se pak domů kolem sedme je prostě pozdě. Koníček to rozhodně není. Je to životní styl.

Snad mi nebudete tvrdit, ze rozdílný životní styl mezi městem a venkovem neexistuje?

Mně to v meste s kavárnách a kiném přišlo super. Teď je to taky super, ale zase jinak.

Prosím nachytat za slovíčka, snažila jsem se to vyjádřit ve zkratce 

Offline dzizisketa
8964 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:23

Proto jsem odešla z vesnice, abych nemusela vstávat v půl páté, a ve tři odpo už dělat v dílně a na podzimku.

(Tak teď vstávám v pět, abych třeba v létě mohla sportovat psa, než bude vedro.)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:23
Reakce na Karoleena:

​Děkuji ti za tento příspěvek! 

​Já ti děkuji za názor!

Offline dzizisketa
8964 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:25
Reakce na Mutziputzi:

​Já ti děkuji za názor!

​Üplně jsi mi to vzala z úst, tedy z klávesnice, hihi!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. února 2018 10:26

dzizisketa Potom není chyba mezi ní a židlí!