Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 20. února 2018 17:53

evik77 před ar lety proběhlo médií,ze Spořka eviduje spoustu spících účtů z dob kupónové privatizace s milióny korun.  tak jsem se zeptala, jestli tam něco nemám taky. Ano, na vaše jméno jeveden účet.

Je na něm něco? To vám nemůžeme říci, musíte si u nás otevřít další, tzv. Investiční účet. Moje pobočka to nezvládla, neuměla to zjistit, musela jsem na hlavní, doložit doklady, pak ještě nějaké. Celkem 3x jsem tam musela. Navíc zaplatit asi 300 kč za zalozeni uctu.

A když jsem to vše konečně zvládla, sdělili mi, ze na mém účtu je zůstatek 0 kč. do týdne jsem zrušila účet a sepsala jim obsáhle zdůvodnění. 

Spořka je nepružný a zkostnately moloch. Už nikdy víc.!

v Equa jsem nikdy nebyla, oni nemají pobočky.  Jen takový infopultík v OC.

Vyhovuje mi že mám souběžně dva ucty, sporici a běžný a mezi nima můžu přesouvat dle potřeby.

Nelze jen vložit hotovost, není jak. Potřebovala jsem to udelat jen jednou, poslala jsem poštou a oni mi poplatek uhradili na účet. Jinak vše komplet elektronicky. Souběžně se dá účet vést v $ nebo v €

Jsem úplně spokojená.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 20. února 2018 20:49

KoraKora Tak asi už nějaké jsou, je to už pár let. Ale moc jich asi nebude 

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 20. února 2018 23:44

Dadoo tak sporici ucet vedle bezneho snad dnes umi uplne kazda banka? mam u Komercky i u CSOB a u mBank a pred drahne let i v ebance. internetbanking je uplne nejlepsi ve slovenske tatrabance, na tu nema zadna banka na ceskem trhu, a na telefonu maji hlasovou biometrii, takze si s pani chvilku povidate, jake mate na dovolene pocasi a pak pro vasu udela na telefonu uplne cokoliv. takze jsem vlastne nespokojena uplne vsude.

ale tyto nizkonakladovky moc nemusim, on to klient bezne nevidi, ale nekde usetrit musi. kdyz vam vyluxuje dite kreditku v komerce v patek odpoledne pres telefon, tak v pondeli rano mate penize zpet na uctu. u nizkonakladovky se to uplne nemusi povest. 

treba vkladani hotovosti je docela problem. v u normalni banky nabehnu k vkladovemu bankomatu a mam to pripsane za 5 minut bez poplatku. a ucet zalozit elektronicky jde uz asi vsude. 

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 21. února 2018 07:13

betsey Takhle mi chodily měsíc co měsíc upomínky za satelit a to jsem v té době neměla ani televizi, takže jsem začala telefonovat a mejlovat, že to není moje a ať si to v databázi opraví. Prd. Přestalo to chodit, až když uživatelku odstřihli a pohrozili exekucí. Ta byla naštěstí na správnou adresu. Už bych si měla zvyknout používat nový majl. Jsem dva roky vdaná a stále používám ten se starým jménem a bohužel dost běžným jménem.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. února 2018 07:56
Reakce na continuity:

ale tyto nizkonakladovky moc nemusim, on to klient bezne nevidi, ale nekde usetrit musi. kdyz vam vyluxuje dite kreditku v komerce v patek odpoledne pres telefon, tak v pondeli rano mate penize zpet na uctu. u nizkonakladovky se to uplne nemusi povest. 

​Ony nízkonákladovky ušetří mnoho na zaměstnancích, nemají desítky poboček ani vlastní bakomaty, jinak pojištění je povinný a když ti někdo vybere účet, peníze ti musí vrátit každá banka. Ale nevěřím, že  u jakýkoliv banky je to přes víkend...

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 21. února 2018 09:05

continuity no zrovna ten vkladový bankomat mbanky máme asi 5 min od baráku:-) ale souhlas, dřív jsem to dělala tak že jsem požádala někoho z rodiny, zas to není teda potřeba tak často, možná 5x za těch 10 let

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:26

continuity No, ty složitý vklady, to je přesně to, proč jsem si škrtla Equa banku z užšího výběru, jinak se mi zdá, že mají fajn podmínky a znám hned několik lidí, kteří jsou tam naprosto spokojení, ale vkládat si na účet prachy přes složenku mě fakt obtěžuje (a já to bohužel tak cca jednou měsíčně dělat musím). Jo a ještě nevedou 3D secure, stejně jako moje současná banka, a to už se mi taky stalo, že mi byla platba přes net zamítnuta, protože prý moje karta není dostatečně zabezpečená. Otravný, ale radši bych se tomu vyhla teda... :)

Offline Aranel
6616 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:41

Karoleena viktorka_od splavu Hm, to mě nikdy nenapadlo, jak to má AirBank s vkládáním... podle internetu mají vkládací bankomaty na pobočkách. Což je malinko míň šikovný, ale v Praze furt ještě v poho. (a dokonce i vím, kde je velká pobočka AirBank v Brně  )

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:50

Aranel Jojo, podle všeho mají vkladový bankomaty, to je za mě cajk, hlavně když se to připíše na účet hned a nemusím s tím nijak významněji manipulovat, prostě to jen někde odevzdám. Teď ostatně taky chodím vkládat normálně na pobočku na pokladnu a nepřijde mi to blbý. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:17

Aranel Taky jsem hledala jak to má AirBank s vkládáním hotovosti, neb mě to čeká častěji. A pobočka ve Vodičkově je fajn :-) aspoň se dostanu do centra, jen to nesmím cestou rozfofrovat. A koukám že je i na Andělu, takže úplně v poho. Hrozně nerada řeším hledání "lepší" banky, mám jen velmi jednoduché potřeby.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:19

Karoleena můžu se zeptat na důvod toho vkladu? já jsem vkládala hotovost do banky pouze jednou v životě a to v naprosto výjimečné situaci, která se už nebude opakovat. Takže se přiznám, že podmínky vkladu do banky bych vůbec nebrala při výběru banky v potaz

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:29

A teď ta stížnost. Napadlo by vás volat někomu cizímu v pracovní záležitosti v půl osmé ráno? Když tedy pominu dělnické profese. Včera večer jsem obeslala klienty informačním mailem s prosbou aby mi odpověděli zase mailem. V půl osmé ráno telefon a slečna "jéééé, nevzbudila jsem vás, hahahaha, my totiž u nás vstáváme brzo, víte" jen aby mi řekla že mi posílá email? A ne, slečna není dělnická profese, může volat kdykoliv přes den.

Mě by prostě nenapadlo někomu volat mimo běžnou kancelářskou pracovní dobu, pokud by to nebylo předem domluveno.

A jasně že jsem spala, protože jsem byla včera v práci do desíti (stejně jako poslední měsíc) a vzala jsem si na dopoledne volno abych se trošku dala do cajku.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:30

MaeGandal Třeba vám někdo zaplatí za práci v hotovosti?

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:34

andulka01 Muži furt, tento týden už 2x Ale u něho jako ajťáka se to dá pochopit, zase ne každá kancelářská práce začíná až v devět, já třeba někdy jsem v práci už po půl sedmé.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:48

andulka01 A co je běžná kancelářská pracovní doba? Já s půl osmou ráno nemám problém, spíš mě vytáčí, když si někdo myslí, že mu budu zvedat telefon po 17 h, to už považuju za svůj soukromý čas. Pominu, že je hovadina volat jen kvůli sdělení "posílám Vám email". 

Offline slniecko admin
19577 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:51

MaeGandal no ja napríklad aj medzi vlastnými účtmi, ak to potrebujem rýchlo. Pretože keď zadám prevod v jednej banke, tá to deň "spracováva" a druhá banka zas deň "spracováva" že ten prevod prijala.......tak proste zbehnem do bankomatu a vložím na pobočke. Vkladacie bankomaty som tu ešte nevidela, vždy nad nimi slintám v zahraničí, to by som ocenila.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:52

evik77 9 - 17:30? teda ne, že by takto všíchni pracovali, ale spíš úzus, kdy lze volat ... samozřejmě, pokud se dozvím, že dotyčný končí dřív, tak se tomu přizpůsobím... 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:56
Reakce na andulka01:

A teď ta stížnost. Napadlo by vás volat někomu cizímu v pracovní záležitosti v půl osmé ráno? Když tedy pominu dělnické profese.

​Určitě ne. Před devátou bych pracovně nikomu nevolala.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:59

evik77 I kdybych já chodila do práce od pěti ráno a končila v deset večer, prostě volám jen mezi 9 a 17, pokud není domluveno jinak, tuto dobu tedy považuji za dobu pro telefonický kancelářský kontakt, jestli se posílaj emaily třeba ve tři ráno, je mi úplně fuk.

Samozřejmě pokud jde o nějakou život/miliony zachraňující akci, pochopím. Ale poučení "my tady totiž vstáváme brzy, hahaha" mi přijde teda dost arogantní, zvlášť při nedůležitosti toho telefonátu. Ale kolegové mě ujistili, že slečna je prostě taková svá :-)