Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 21. února 2018 14:13

viktorka_od splavu A když slečna pracuje od šesti, tak může automaticky předpokládat že to tak maj všichni? :-) Že když volá ve své pracovní době že je to v cajku? :-) OK, začnu klientům volat v deset večer, uvidíme jak dlouho zůstanu ve firmě. 

Uf, stačilo, vím, že jsi to nemyslela vážně :-)

Takže si stěžuju, že jsem nevyspalá a padaj mi víka.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. února 2018 14:41

viktorka_od splavu ale s tím přece nikdo automaticky nepočítá, naopak je jasné, že když víš, že někdo končí ve čtyři, tak se prostě přispůsobíš a nebudeš volat v pět... ale nevolat před devátou prostě obecně úzus je (pro dva lidi, kteří jsou spolu v kontaktu a pracují od sedmi to neplatí, ti to o sobě vědí a opět se přizpůsobí).... 

Offline brrr
12346 příspěvků moje polička 21. února 2018 15:06

Když nechci brát služební telefony před určitou hodinu, tak mobil buď vypnu nebo ztlumím zvonění.

U nás jsou telefonáty i kolem šesté ranní normální, když se potřebujeme domluvit kvůli počasí. A kolikrát takhle volají i ze staveb. Snažím se volat v nějakou normální hodinu, ale chápu, že se může stát, že někdo zavolá třeba v 7:30 (prostě si nevšimne, že je teprve tak brzo, člověku, který tam sedí už od šesti to občas nedojde).

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 21. února 2018 15:20

brrr Jako já si mám preventivně vypínat zvonění, protože můžu předpokládat, že jsou lidi nevychovaný / arogantní / nebo si prostě nevšimli? No tak to asi sorry...
Pokud mi bude volat někdo takhle brzy, pak předpokládám, že je nějaký průser a právě proto to zvonění nevypnu. Pokud mi volá aby mi sdělil kravinu a ještě se mi vysmál, že jsem si dovolila spát, tak je to čistá arogance a nevychovanost.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. února 2018 15:45

andulka01 s tímto souhlasím, je to nevychované a prostě se to nedělá... když si vypnu zvonění, můžu zmeškat jiné telefonáty, ne každy má oddělené pracovní a soukromé číslo, takže to určitě není řešení... 

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 21. února 2018 16:30

andulka01 No ale lidi jsou nevychovaní, arogantní. Sama nad některými exempláři žasnu. Tak co teď? Důrazně se ohradit, že příště takto ne?     

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 21. února 2018 17:24

Asi ne. Můžu si leda tak stěžovat tady 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 21. února 2018 17:29

andulka01 nolita ten ranni telefonat andulce mi prisel zbyteceny, ale treba moje mama ma uredni hodiny od 7:30 a veci resi, jak ji prijdou pod ruku. Podle me by ji v zivote ani nenapadlo, ze nekoho muze obtezovat, protoze je proste pracovni den. To same plno regionalnich firem, se kterymi jsem delala. Oni byli v devet uz 2 hodiny v praci, jim naopak prislo divne, ze jeste nejsem v praci. Sama pred 8:30 telefony neberu, takze mam pro vase stiznosti pochopeni, ale fakt nemyslim, ze je umysl nebo nevychovanost. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. února 2018 17:35

Asi bych jinak brala volání ráno od osob, u kterých vím, že ráno v kanclu povyřizujou papíry a odfrčí do terénu, ono se prostě někdy něco blbě vyřizuje bez písemných podkladů a okamžitého nahlížení do počítače,  a od někoho, kdo od těch šesti ráno do tří odpoledne sedí v podstatě  kontinuálně v kanclu za počitačem.  

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. února 2018 17:38

Lamicka 

Já nevím, no. Úmysl to nebude, nevychovanost asi taky ne... spíš nedostatek taktu? Nezjišťuju si v kolik v které kanceláři nebo mimo kancelář začínají pracovat, ale ta devátá je taková jistota. Telefonát v půl osmé by mě překvapil a naštval.

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 21. února 2018 18:49

Teda som rada ze ked sa mi podari niekomu zavolat pred deviatou rano a este nie je v praci, tak hned o mne nehovori ako o nevychovancovi a netaktnom cloveku.  To je zas podla mna vyhrotene. 

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 21. února 2018 18:56

zrovna dneska mi zazvonila pevna linka z venku v praci v 6:58, tak jsem dost podivila, kdo v te dobe pracuje a soucasne ocekava, ze pracuji i ja, a byla to navsteva, se kterou jsem mela schuzku dohodnutou na 8:30 a volal, ze cesta byla nejaka rychlejsi, ze uz je pred firmou, jestli nemuze prijit hned

Offline dzizisketa
8964 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:08

A to já teprve teď budu odcházet z hokny, ptž jsem z dobrého srdce dělala něco pro někoho, kdo na to spěchá tak moc, že mi dnes nebere telefon, abychom se domluvili na schůzce, kterou před předávkou on sám chce

Offline Karja
44725 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:16

evik77 Na to se proste odpovida, je po pate hodine,  nejsem v kancelari/jsem v kancelari az od 9 a zavesi se, je to funkcni pro dalsi pripady.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:16

Lamicka podle me je to nevychovanost, jako se nevola po desate vecer, tak jsou pravidla i pro rano a bylo by fajn se trochu zamyslet a telefonovat ne tak "jak to komu prijde pod ruku", ale od rekneme devate do cca druhe. Ja taky sve telefonaty prizpusobuji, kdyz tusim, ze nekdo uz v kancelari kolem pate byt nemusi. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:17
Reakce na Janulik03:

Teda som rada ze ked sa mi podari niekomu zavolat pred deviatou rano a este nie je v praci, tak hned o mne nehovori ako o nevychovancovi a netaktnom cloveku.  To je zas podla mna vyhrotene. 

​podle me je to presny popis situace

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. února 2018 19:43
Reakce na baltik:

zrovna dneska mi zazvonila pevna linka z venku v praci v 6:58, tak jsem dost podivila, kdo v te dobe pracuje a soucasne ocekava, ze pracuji i ja, a byla to navsteva, se kterou jsem mela schuzku dohodnutou na 8:30 a volal, ze cesta byla nejaka rychlejsi, ze uz je pred firmou, jestli nemuze prijit hned

​Zlý sen. A k tomu tu máme další nešvar: návštěva (pracovní i soukromá), která dorazí dřív než je dohodnuto.  

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 21. února 2018 20:01

jinx tak já spis souhlasim s tim, ze to je netaktni. Setkala jsem se s tak ruznymi pracovnimi rezimy, ze v tomhle jsem tolerantni, nehledam v tom zly umysl.

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 21. února 2018 20:07

jinx aby som sa priznala tak teraz neviem ci so mnou suhlasis, alebo nie. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. února 2018 20:08

Janulik03  nesouhlasim