Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 03. března 2018 13:44

Moje obľúbené nohavice odišli do večných lovíšť a zatiaľ som nenašla za ne rovnocennú nahradu 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. března 2018 13:45

pecka Aké? Určite sa nájde náhrada. :)

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 13:48

pecka . Stalo se mi něco podobného. Nevím, jak se to stalo, ale po X tém praní se mi u oblíbených kalhot totálně přetočil šev, takže mám na jedné nohavici rozparek místo nad kotníkem, nad špičkou. Tak nějak jsem doufala, že značka More&More patří k té kvalitnější. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 13:56

A chci si postěžovat. Radovala jsem se, jak se mi krásně podařilo přežít bez chřipky a bum, ve čtvrtek to vypuklo a aktuálně do sebe cpu paralen, horký čaj a za oknem je zrovna tak krásně. 

Offline luciole
1229 příspěvků moje polička 03. března 2018 14:32

rasaNori 

Na vši stačí zábal z olivového oleje + éterického oleje - třeba tea tree (eukalyptus, levandule, rozmarýnový, ylang ylang...) a 2x opakovat po týdnu. Účinek je stejný jako u těch věcí z lékárny, které obsahují minerální olej - vši se zadusí, cena úplně někde jinde...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. března 2018 15:19

whiskas na mě taky dnes něco jakoby leze  už večer jsem měla trochu divný pocit, měla jsem do sebe navalit všechny možné kapky, ale neudělala jsem to  a dneska suchý kašel a nějak se vůbec necítím.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 15:39

Jiná Realita Tak raději rychle preventivně alespoń horký čaj se zázvorem a s medem ... Mně to začalo stejně a další den teplota 39, totální slabost a už to jelo.

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 03. března 2018 15:47

whiskas Jiná Realita kdyz ono to uz stejne vetsinou nepomuze a rozjede se to tak jako tak. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 15:57

continuity  hlavně by mě zajímalo, jak dlouho to potrvá. Dnes je mi už mnohem lépe a předpoládám, že v pondělí bych mohla být v pohodě. 

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:08

whiskas no tak viroza se obvykle lepsi po trech dnech. na druhou stranu doma v posteli je cloveku obvykle o hodne lepe, nez v klimatizovanem kanclu. ja bych teda doporucila zustat doma, az budes alespon jeden-dva dny celodenne bez teploty  tj je dobre se zmerit v sedm vecer bez predchozich paralenu a spol. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:22
Reakce na whiskas:

A chci si postěžovat. Radovala jsem se, jak se mi krásně podařilo přežít bez chřipky a bum, ve čtvrtek to vypuklo a aktuálně do sebe cpu paralen, horký čaj a za oknem je zrovna tak krásně. 

​Tak to bych neměla ani zmiňovat, že já už rok neměla ani blbou rýmu. Dost se divím. Kluci se tady střídají nemocní doma skoro celou zimu a polovina pacientů přijde, protože mají přece "jen" rýmu. V práci jsem neustále za nějakou nemocnou kolegyni. Dneska mi opět lehly obě děti, tak to čekám každým dnem. 

Ať se ti brzy uleví a hlavně ať už je konec tohohle děsného období. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:23

whiskas Já na si na chřipku hned na začátku ordinuju Tamiflu, nezastaví to, ale z tejdne zkrátí tak na 3 dny

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:40

continuity Provedu . Ale za ten rychlý průběh jsem ráda, tak snad to zlepšení není jen přechodné, nebo maskováno paralenem. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:42

Renusatko Asi jsi odolný jedinec se skvělou imunitou. Jen tak dál, ať se ti choroba vyhne . A děkuji za přání. Já jsem tedy minulý rok měla pár dní rýmu, trochu mě škrábalo v krku, ale nic dramaticého. A teď tohle. Teplotu 39 jsem neměla snad už deset let. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:48

Mutziputzi Vážně je Tamiflu takový zázrak? Máma po mně tento lék vyžadovala (ano, též chřipka) a paní v lékárně mi řekla, že je to vše na jedno brdo a vrazila mi Paralen . Já osobě jsem si koupila Coldrex horký nápoj citron&med a přiznám se, že se mi po něm udělalo tak špatně od žaludku, že jsem raději přešla na klasický paralen v tabletách.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:50

whiskas Právě jsem odolná nikdy nebyla, tak se divím hodně.  Sice se od září cpu vitamínama, ale že by měly až takový vliv, to si nemyslím. Spíš jsem vždy byla odpůrce, že je to zbytečné.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:50

Mutziputzi Tamiflu je na recept nebo se dá koupit? 

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:51

whiskas podle studii to zkrati priznaky o jeden den a ma docela dost nezadoucich ucinku. pomaha jenom na pravou chripku, pokud si mela jinou virozu, tak je zbytecne. a je jenom na predpis teda. a lekari jej tedy moc psat nechteji, co vim.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:53

continuity Právě kvůli těm nežádoucím účinkům, co jsem četla jsem si říkala, že to asi bude jen na předpis. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:55

whiskas Zkrátí to víc než o den, minimálně tu fázi kdy je člověku na padnutí a zmírní průběh, vedlejší účinek nezaznamenán, na předpis to je no