Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 16:57

continuity Mutziputzi 

Ježíš, pardon, omyl, já Tamiflu zaměnila za Theraflu - ten je volně prodejný, bez receptu.

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 03. března 2018 17:24

whiskas tam je paracetamol a antihistaminikum. v tech prvni fazich si antihistaminika beru taky, ale nezavisle od paralenu. je to fakt potreba cist, tyto kombinovane pripravky jsou zradne. zrovna teda paracetamol je docela nebezpecny ve vyssich nez povolenych davkach - myslim lola psala, ze kdyby se schvaloval dnes, rozhodne je na predpis. 

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 03. března 2018 17:58

paktofonika boli Reserved,niečo ako džínsy,len nie z takej klasickej džínsoviny,antracit,dobrý strih.No už som ich mala dlho,nosila často (keď si niečo obľúbim,zabudnem na ďalšie veci v šatníku ),tak to vzdali.Plus mám teraz nejaké kilečko navyše,tak nechcem zbytočne kupovať väčšie nohavice,ale radšej schudnúť a využiť to,čo mám v šatníku.

Len to blbé počasie má na mňa negatívny dopad a vôbec sa neviem nakopnúť s cvičením  a pani,ku ktorej som chodila na pilates,je tehotná a musím nájsť nejaké miesto,kam chodiť.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 18:11

continuity To je zajímavé, děkuju. Je mi jasné, že se lze předávkovat v podstatě čímkoli, ale že je volně prodejná kombinace, která už sama o sobě není nic moc, mě udivuje. Diskuzi o předávkování paracetamolem si matně vybavuji.

Netušíš, jaký je vhodný lék na kašel, v kombinaci s paralenem? Děkuju.

Offline rasaNori
8847 příspěvků moje polička 03. března 2018 18:32

luciole v jakem pomeru cca? Treba na hrnek olivace pet kapek eteru?vzhledem k tomu ze na moje vlasy jsem vycakala pul spreje nechci videt kolik bude spotreba u muze

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 03. března 2018 18:43

whiskas pokud kombinuješ přípravky, čti složení, ať omylem nesníš víc paracetamolu než je zdrávo. Jinak na kašel podle toho jakej máš, jestli produktivní nebo neproduktivní. Pokud produktivní, tak přes den acc (já nejradši efervescentní acc long) a na noc nic (ať se neukašleš) pokud máš dráždivej, suchej, tak něco na zklidnění, nemusí to nutně bejt s codeinem(na předpis), ale každýmu vyhovuje něco jinýho. Hlavně zase nekombinovat oboje naráz. Přes den mukolytika a na noc zklidnění,pokud je to potřeba

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 03. března 2018 18:48

whiskas to v kominaci, ktera je namichana nevadi, ale nesmis to pak uz kombinovat s paracetamolem zadnym. takze neni nebezpeci v teraflu, ale v tom, ze si pak k nemu vezmes neco jineho s paracetamolem Coldrex, Vicks a nevim co. mnoho lidem to nedochazi, protoze se kazde jmenuje jinak, navic jsou v tech pytlikach casto davky, ktere odpovidaji dvema tabletkam.   

mne to nevyhovuje proto, ze tolik paralenu proste nesnim, pokud me boli u chripky hlava, tak mi paralen nezabira, musim si dat brufen, takze si davam ibuprofen treba s claritinem, funguje to uplne stejne, ale nejim k tomu ten paralen. ono by se to stejne melo brat jenom v zacatcich, jak zacnes vykaslavat nebo se spusti ryma tak to antihistaminikum vysadit.

na kasel si vem podle toho jak kasles, bud na suchy (drazdivy) nebo na vlhky, hlavne to nekombinuj vsechno dohromady. :D

musis vyzkouset, co ti bude zabirat nejlepe, mne treba nevyhovuje mucosolvan, ale lepsi ACC a nebo skorocelovy sirup nebo hedelix nebo s kanadskym lisajnikem. dobry je na vykaslavani i pulmoran caj, ale to pak s nicim proti drazdivemu kasli.

na drazdivy nevim, mela jsem tablety stopex, by byly skvele, ale jsou na predpis a uz je ztahli z trhu, tak ted budu zkouset, co bude fungovat. prokleti narkomani.

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 03. března 2018 18:52

rasaNori dej mu to hlavne k hlave, ty vsi nejsou v celych vlasech. olej s eterickym olejem jsem nezkousela, ale nejaky prirodni sampon s eterickymi oleji ano a vsi si behali po vlasech klidne dal.

Paranit vsi nedusi, ale vysusi a hlavne to vysusi i hnidy, co je nejvetsi problem, protoze to nikdy uplne dokonale nevyceses. alespon ja si to neumim u nas predstavit, celovecerni zabava na 3 hodiny (takze dohromady s muzem 6) a porad jsem tam neco nasla. 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 03. března 2018 19:00

continuity to že je v pytlíku ‘dávka odpovídající dvěma tabletkám’ nevadí, to je běžná dávka pro dospělýho (jedna tableta je tak pro desetiletý děcko) blbý je to kombinování (jak píšeš), ale na těch krabkách to je napsaný a teda, když sem to onehdá kupovala matce, tak mi lékárník expresivné řekl, že je v tom paracetamol a že nekombinovat.

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 03. března 2018 19:09

Ounz no to samo nevadi, ale musi se tomu uspusobit davkovani, a jak jsou lidi zvykli, ze paralenu muzou 6-8 tablet tak ty pytlicky jsou zavadejici. napsane to tam je, otazka zni, kdo to z nich cte, muj muz teda urcite ne a takovi, co to srkaji behem schuzky v praci, aby jim bylo lepe...  

ja tu ted delam frajerku, ale do 30 jsem taky netusila, ze je paralen takove maso, rekl mi to az muj tehdejsi kluk. takze si myslim, ze osveta je opravdu na miste, protoze to fakt neni sranda.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 03. března 2018 19:19

continuity no osvěta jistě a pak taky aspoň minimální snaha zajímat se o svý zdraví. Já osobně věci, co nevím co v nich je, nepiju a nepolykam tabletky aniž bych věděla, co to je. Jak říkám, mě na to lékárník upozorňoval. Jinak teda slovíčkařím, ale paralen maso není, to je lék, maso může tak maximálně bejt to předávkování

a teda osobně to nejím a ani nepiju, protože nemám pocit, že by to k něčemu bylo. Paracetamol mi kdy pomohl akorát intravenozní a stejně jen na chvilku. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 19:23

Ounz Děkuju. Kašel je neproduktivní, spíše takový ten dráždivý, který člověka "škrábe" v plících - lépe to popsat neumím. Aktuálně mám doma, kromě paralenu a toho Coldrexu hot drinku (který nepiju, protože je mi po něm z nějakého důvodu špatně od žaludku), už jen Erdomed, Bioparox,Aspyrin a Brufen.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 19:29

continuity děkuju za detailní vysvětlení, jak léky (ne)kombinovat. Věřím, že řada lidí do sebe v dobré víře opravdu nacpe cokoli, včetně léků, které by se kombinovat neměli, ale na druhou stranu doufám, že je třeba v lékárně poučí. Díky :-).

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 19:31

Ounz Myslela jsem si, že paracetamol snižuje horečku a tlumí např.bolest kloubů, která je při chřipce častá .

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 03. března 2018 19:42

whiskas jj, to spíš na mě nefunguje. Jinak tlumila bych vysokou horečku, nad 39 třeba..

Offline luciole
1229 příspěvků moje polička 03. března 2018 19:58

rasaNori 

Dávám hodně, asi 6 lžic oliv. oleje + 1 lžíci tea tree, napatlat na vlasy, zabalit (používám sáček na rohlíky), na to čepici a nechat působit aspoň 3 hodiny. Potom vyčesat ve vaně mrtvý vši a umýt 2x šamponem. Po týdnu opakovat.

Tea tree  kupuju v DM, 30 ml za 59,90 Kč.

Při každém mytí vlasů nakapat několik kapek TTO do šamponu.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 03. března 2018 20:18

Ounz Měla jsem 39,4 a zimnici, tak jsem byla ráda za cokoli. Dneska už relativně pohoda. 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 03. března 2018 22:32

whiskas tak dobře že to zabralo

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 03. března 2018 23:11

whiskas Na pohodu bacha, pokud je to fakt chrippka. Ja jsem jeden den vecer padla, druhy den cely prospala a dalsi den jako ze OK, tak jsem pul dne sedela u PC a delala to nejdulezitejsi do prace. A pak mi bylo dalsi 4 dny tak zle, ze jsem byla rada, kdyz jsem se doplazila na zachod a dalsich 14 dni mi trvalo, nez jsem se vzpamatovala. Takze bych doporucovala jeste lezet.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 04. března 2018 00:04

Kokoska Nestraš mě. Samozřejmě nevím, jestli mám opravdu chřipku, jen jsem tak usoudila vzhledem k příznakům a k té vyšší teplotě, kterou při normálním nastydnutí nemívám. Věřím, že v pondělí budu fit, ale samozřejmě to nebudu lámat přes koleno.