víš jak, když se to sere, tak se to sere. pomáhala mi ségra, ale ta jde příští týden na akutní operaci krční páteře, takže ta už pomáhat nemůže. a brácha? neznám nikoho víc nepřejícího, než je on. ten se nezeptá, nic. takže ano, jsem na to téměř sama. ještě pomáhá švagr, ale ten spíš fajkt ty chlapský věci, jako je zapojení vody, septik a tak. na zbytek sem sama.
Stěžovací vlákno
Prodej je dobrý nápad, popravdě ten můj pozemek je zbytečně velký a oni nemají k dispozici téměř žádný. Navíc by tam byl přístup buď z jejich domu (jsou v řadovce) nebo přes můj pozemek, takže nehrozí aby tam postavili např. další dům...jen nevím, jestli budou chtít akceptovat obyklou cenu, ta šla teď v dané lokalitě velmi nahoru a oni jsou spíš taková sociálně slabší vrstva...no zkusím to. Hloupé je, že tam opravdu vůbec nejezdím, takže nemám přehled, co se tam děje.
Jestli vas to potesi, mame souseda v chatove osade. Pozemky jsou nase, ale zatim byl problem udelat tam ploty, museli by se k tomu vsichni vyjadrit, povolit atd. Takze tam ploty takrka nejsou. Soused si natahl snuru od jednoho koliku na hranici mezi nasimi pozemky k druhemu koliku. Premysleli jsme co chce delat a kdyz jsme za ctrnact dni prijeli byl podel te snury zivy plot - na nasi strane. Na protejsi strane ma zas ten samy soused vyjezdenou cestu pres nas pozemek, protoze by se mu tam jinak spatne zajizdelo. Proste pomalu a dusledne ukrajuje... Jeho smula, az se pozemek vymeri a oploti, nebot ma udajne vejit v platnost zakon, ktery vam umozni si pozemek oplotit bez souhlasu souseda, budou jeho veci za nasim plotem. Zivy plot vezmu motorovkou a do chaty at si lita helikopterou. Nejsem zadny lidozrout, ale soused mel puvodne cestu jinde na svem, jen nebyla tak pohodlna. Navic prudi, kdyz mame navstevu, nebo v te osade nekdo slavi narozeniny ( pozor vekova kat. 50+)
Držím palce, z mé zkušenosti přátelé pomůžou víc než blízcí příbuzní. Nedá mi to, abych hned nepochválila sousedy na chalupě: Když se vracel manžel minulý víkend z chalupy, asi po 20 km ho nabořil Vietnamec - téměř přímý náraz v obci. Auto totálka. Klidně si budu nekorektní a napíšu Vietnamec, protože když to policie vyšetřovala, neuměl česky!!! Tak jak to, že má řidičák? Pokud si ho tedy nedělal někde v Německu. Tak - mohla bych si postěžovat, ale naopak, jsem šťastná, že se muži téměř nic nestalo. Ale proč to píšu: volal sousedům, jestli by ho někdo nehodil do Prahy, okamžitě přijeli, přivezli mu bundu, koupili na benzínce kafe a čokoládu a byli tam s ním, dokud nepřijela odtahovka, baterkou řídili dopravu, páč policie odjela a řekli jim, ať si to tam nějak řídí (obě auta stála v zatáčce - potmě). Takové sousedy bych přála každému, protože mám právě moc špatné zkušenosti s nejbližšími příbuznými, což je fakt smutný.
kruci a ještě se mi střašně pomalu načítají tyhle stránky a jak jsem nervní, tak obnovuju a pak se to vloží milionkrát
tak pardon
tak na řidičák snad nemusíte umět jazyky všech zemí, kde řídíte, ne?
mám stejnou zkušenost s příbuzenstvem. v každém případě maminka stavbou nikoho cizího otravovat nechce a já to zvládnu. však už jsem jeden domek postavila. ano, můj. před deseti lety. neměla jsem děti, byla jsem mladá, plná elánu a hlavně to byl můj dům a dělala jsem vše podle svých představ
Obdivuju vás, já bych se do něčeho takového ani nepustila.
prijde mi, ze vsichni kolem me ze me snazej delat debila. bydlim v asi 6 let stary bytovce a v byte mam radiator zapustenej do zeme, kterej se ovlada termostatem na druhem konci mistnosti. jelikoz je byt na jizni stranu a zimy mirny, topeni staci zapnout tak na tejden v unoru, kdy je to nejhorsi. jinak bylo celou topnou sezonu maximalne trochu vlazny. ale letos se na nem asi neco posralo a i pri vypnutym termostatu furt topi na plny pecky. ihned jsem to resila se spravou nemovitosti, ktera ma poskytovat serivs, ale ti mi poslali topenare, ktery si u me v byte jen stoupnul a zacal me poucovat o tom, ze ja nemam pravo si urcovat jak bude topeni topit, ze teplo se z vymeniku do bytu posila dle toho, jaka je venku teplota, takze kdyz teplota klesne, topeni zacne topit. proc tedy mam na zdi termostat, to mi nedokazal vysvetlit. kdyz jsem na spravu nemovitosti volala znova, at muj problem resi vic nez jen tim, ze mi poslou chlapa, kterej mi tam s machistickym vyrazem dela prednasku, zacali mi oponovat, ze nidke v mericich nenasli zadnou chybu a ze se mi to nejspis zda. pak se uracili mi teda poslat telefon na nejaky dva topenare. jednomu jsem se dovolala do spitalu, druhej mi rovnou rekl, ze podlahovy topeni nedela. a ja uz jsem na zhrouceni, protoze to resim uz tri tydny, jsou to furt telefonaty a nikam to nevede, topeni mi dal zvesela vytapi byt na 26 stupnu...
... neznate nekdo schopnyho topenare z hradce kralove, kterej umi premerit rozvody v elektronicky ovladanym topeni? zachranite me tim pred nejakym neuvazenym krokem...
Mazec fakt, no drž se. A zapoj koho můžeš, nebo se zhroutíš a budeš celé rodině k ničemu!
Děkuji, potěšilo :-)
Marbuša-Sousedi milí, k takovým gratuluju, ale proč by nemohl mít řidičák? Mohl si ho klidně udělat i ve Vietnamu, ne? Vy řídíte jenom v zemích, jejichž jazyk ovládáte?
Mazec fakt, no drž se. A zapoj koho můžeš, nebo se zhroutíš a budeš celé rodině k ničemu!
za 14 dnů jedu na zahraniční služebku, tak si trošku odpočnu. jakože od nich ![]()
a děkuju
Za dva mesice se to neda, navic to vychazi do Vanoc. Taky jsem se stehovala na Vanoce a malem jsem z toho mela infarkt ( nezertuju). Jasne bych vsem zucastnenym rekla jak se situace ma a jestli se da mluvit s tim svagrem, tak bych poprosila o podporu, kdyby nahodou nekomu vaznost situace nedochazela. Reknete jim, ze musi taky neco obcas zaridit a s necim pomoct ( ty prace preci nejsou vetsinou tezke, moje dcera s manzelem stavela vnitrni pricky, kdyz ji bylo 11, plynosilikaty jsou lehoucke a ji to hrozne bavilo). Hlavne kdyz se smirite s tim, ze stehovat se budete az na jare nebo z kraje leta, tak se vam ulevi. Nechci chytracit, jen mi ten termin pripada nerealny uz ted. Vse vychazi na zimu a vsechno bude problem, vymalovat, vytopit, porad vetrat, stehovat v mrazu ( to je lepsi varianta, taky by mohl byt metr snehu, nebo obleva).
Super, užij si to tam!!! :-)
reálné to je a musí to klapnout. rodiče už prodali byt a 15.12. ho předávají.
na všechno máme firmy, do konce října bude vše hotovo, je to dřevostavba, takže rychly suchý stavení. Pak nastoupí podlahíři, dveřaři, obkladači. ono jde o ten management. sami si nic neděláme, na to fakt čas a zdraví není.
Tak pak dejte vedet jak to dopadlo, my prestavovali pomalu sto let stary cinzak, tak na to koukam megalomanskou optikou. Me staci uz jen ta predstava, ze to vychazi do vanoc.
budu průněžně informovat. Ony ty dřevostaby rostou rychle a jak říkam, je to jen o naplánování a koordinaci řemeslníků
My jsme se stehovali v lednu v mrazech, a jak pise VandaRybna, bylo to sileny. Nejvic jsme bojovali s vlhkosti, predchozi majitel byt tesne pred prodejem zrekonstruoval, a to od podlahy vcetne omitek, takze tam vsechno schnulo a my jen topili, vetrali a porad meli doma vlhkost pres 75 %. Srovnalo se to az po lete, ktere jsme stravili s okny dokoran. Taky teda doporucuji nechat vsechno poradne vyschnout a stehovat se po zime.
držím palce, aby to klaplo, jak to máte naplánovaný, protože já mám tu zkušenost, že všechno nakonec trvá dýl, než bylo v plánu a není to jen o managementu, ale o těch konkrétních řemeslnících, které musí leckdy člověk různě nahánět, i když mají dobré reference, tak se občas něco předělává, pak zas třeba nemají obklady, co chcete a musíte čekat, objednávat dveře.....ono je toho fakt dost.
uplny souhlas.Zahajili jsme rekonstrukci na konci cervence,melo to byt hotove zacatkem zari.No jeste dnes je to neobyvatelne a prace zasekle.:-(Nastesti nas cas extremne nehoni,bydlime jinde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články