Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kajuli
64 příspěvků moje polička 09. října 2016 22:04
Reakce na continuity:

Oznamte jí natvrdo termín stěhování s tím, že to je prostě konečná, i kdyby třeba byla celá komplet zasádrovaná, tak vás to nezajímá a bude pryč z bytu. Mějte na onen termín partu lidí v záloze a pokud by se nájemnice ke stěhování neměla, protě jí seberte klíče a vystěhujte ji, ať se jí to líbí nebo ne. Nemá právo váš byt užívat a teoreticky se to může hlásit na policii jako nedovolené vniknutí nebo tak něco, tím bych asi preventivně pohrozila.

Edit: A potlapkávám, také jsme měli nájemníka neplatiče. Banda osmi silných mužů, která začala bez diskuse tahat věci do stěhovacího vozu zabrala.

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 09. října 2016 22:17
Reakce na Kajuli:

ho takto nejak si to zitra predstavuji. Dnes si s ni smskoval muž za me vydatne moralni podpory: Napis ji, že zitra v sest si prijdes pro klice. To jsem ji už psal. Tak znova. Takto to otocili asi 5x a nakoniec tedy napsala, že zitra ale pozdeji. V utery ráno ji proste veci nasklada do sklepa. Tam je muze mit jak dlouho je libo. Toto je fakt úkaz. Kdyz i meli najemnici pred ni problémy s placenim, vždy se s nima nejak dalo domluvit. A kdyz jsme se domluvili, tak to pak dodrzeli. S touto osobou se človek v utery domluvi, že ve stredu prinese penize a na schuzku prijde bez nich, ale zato s peknou historkou a jeste se tvari  ublizene.

Online Dadoo
11678 příspěvků moje polička 09. října 2016 22:27
Reakce na continuity:

Vy mě děsíte..

Potřebuji pronajmout byt a přesně kvůli tomuhle ho mám už 9 měsíců raději prázdný. Tedy.. v srpnu jsem napsala inzerát, z 15 zájemců vybrala jednoho. Vše jsme v pohodě domluvili, já poslala smlouvu a od té doby jsem o něm neslyšela.

Ale sama na sebe mám vzte, že mi utíkají peníze. Musím se přinutit, snad nedopadnu podobně :-/

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 09. října 2016 22:39
Reakce na Dadoo:

buď v pohode. Prenajímame dva byty asi 10 rokov a takto zlé je to prvý krát. Aj to kvôli tomu, že sme brali vždy prvého zaujemcu. Pani bola divná od začiatku, ale špatne som to vyhodnotila.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 10. října 2016 01:26
Reakce na Dadoo:

Tak to jsme na tom podobne...taky se  chystam v blizke budoucnosti pronajimat a uz predem se trochu rosim, jak budu resit pripadne neplatice/likvidovace. Obzvlast po tom, co mi ted moje kamaradka prevypravela jeji hororovou historku s najemnici.

Snazim se to ted trochu nastudovat vsechny pravidla, protoze v CR uz dlouho neziju a nejsem v tom uplne kovana, tak abych neco neudelala blbe hned na zacatku. 

@continuity - doufam, ze se zadari a konecne ji dostanete z bytu. Ja jsem z toho vzdycky uplne sokovana, co si lidi dovoli. 

Offline 0zero7
11864 příspěvků moje polička 10. října 2016 04:35
Reakce na Setare:

dejte horor historku. Ja pronajimam byt v CZ a zatim krom jednech neplaticu, co zdrhli a nenasli jsme je cajk. Naposledy jsem mela moc milou slacnu z USA dva roky, ted je tam nejakej mladenec, co je velmi nenarocnej a rekl, ze maly opravy zvladne, tak snad cajk.

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 10. října 2016 04:42
Reakce na Guinea Pig:

Juch, toto vlákno nutně potřebuji. Včera o půl jedenácté jsem musela do práce, protože paní "nechtěla s takovou blbostí otravovat svého pana doktora". A poprosila, jestli bysme mohli ty krvácející rány "jen tak trochu zašít jedním stehem, náš pan doktor si to zítra dodělá nějakou levnější nití"... kde jsou ty smajlíky, momentíček...už: a ještě je nutný tento: .  Je zde možné získat potlapkání?

soucítím... ale musím se přiznat, že já si nejdřív myslela, že pracuješ v nemocnici na pohotovosti :-)

Offline 0zero7
11864 příspěvků moje polička 10. října 2016 05:44
Reakce na Edge:

Ted na to koukam, smarja co delate vzhuru v tak nekrestanskou hodinu?? 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 10. října 2016 06:07
Reakce na 0zero7:

No, ja teda videla jenom fotky....pani byla "hoarder" - proste shromazdovac bordelu. V podstate uplne zdevastovanej byt, mela tam jenom vyslapany takovy cesticky k posteli a do koupelny, jinak vsude nahazenej odpad.  Podlahy vsechny v haji, musely se delat novy omitky, odpady byly komplet ucpany. Je to teda psychicka nemoc, ale vypadalo to fakt hruzostrasne. 

Offline 0zero7
11864 příspěvků moje polička 10. října 2016 06:37
Reakce na Setare:

ty blaho, tak to je dost des, chudak kamaradka. Videla jsem nejakej dokument o hoarders a sranda to neni.

Offline Dahllie
23 příspěvků moje polička 10. října 2016 08:16

Existuje vůbec nějaká účinná terapie jak hoardera léčit? Někdy mám pocit, že k tomu inklinuje moje máma. Nechce nic vyhazovat, protože "co kdyby se to ještě mohlo hodit".

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 10. října 2016 08:23
Reakce na 0zero7:

Ted na to koukam, smarja co delate vzhuru v tak nekrestanskou hodinu?? 

občas se vzbudím a nemůžu už zabrat, tak se místo převalování v posteli jdu podívat buď na FB nebo sem

Offline Lola
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 08:26

V bytě ob jedno patro nad rodiči mého muže bydlel takový týpek. Jednou zavolali policii, aby k němu vtrhla, protože k sousedům pod ním prosakovalo cosi stropem a další cosi stékalo zvenčí po fasádě, a odkapávalo až k nim na parapet.

Ne, nebyl tam nalezen mrtev. Zato byly nalezeny hromady shnilého jídla a to, co odkapávalo po fasádě, bylo shnilé syrové kuře. "Uskladnil" si ho tam, protože mu jako chronickému neplatiči odstřihli elektřinu. Týpek už naštěstí zemřel, ale zdědila to jeho dcera. Ta sice nechala byt vyklidit a naštěstí tam nebydlí, ovšem vytrvale bojkotuje všechny snahy ostatních nájemníků o nějaké společné opravy domu, takže i věci, co se normálně řeší jednoduše a rutinně, tady vyžadují srocení právníků a uplatnění donucovacích prostředků. 

Offline whiskas
21050 příspěvků moje polička 10. října 2016 10:23
Reakce na Lola:

Taky přeju dobré ráno .

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 10. října 2016 11:21
Reakce na continuity:

Já pronajímám tři byty, takže historek nepočítaně, ale takovou nájemnici jsem ještě neměla :-/ S jednou jsem měla velké potíže, byla to navíc tak trochu kamarádka, svobodná matka, opravdu mi jí bylo líto....dlužila za půl roku, posílala mi zfalšované výpisy o tom, že peníze odeslala, ale omylem na jiný účet a podobně.....nakonec jsem z ní ty prachy dostala, pak zase každý měsíc musela upomínat....no děs, nakonec vlastně zabralo, když jsem jí napsala velmi přátelký e-mail, že  pokud si to ještě neuvědomila, jde o hezký byt na dobrém místě a za dobré peníze a pokud má nějaký problém, jistě pro mě nebude problém sehnat kohokoli jiného během týdne. Ona se mi omluvila a od té doby funguje bez upomínek už skoro dva roky, vůbec nechápu. 

No ale držím pěsti, tohle je strašně nepříjemné :-/

Online dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 10. října 2016 11:25

Já jednou našla naši paní domácí spící na našem gauči Má totiž dvě malé děti a je MUDr. v nemocnici, šla k nám na tu domovní schůzi a řekla si, že se staví... a nějak ji dohnala únava.

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 10. října 2016 11:29

Teď jsem četla o hoardingu knižku (beletrii) Dům, ve kterém jsme vyrůstali, o tom, jak taková posedlost prakticky rozklíží funkční rodinu. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 10. října 2016 11:59
Reakce na Kajuli:

Oznamte jí natvrdo termín stěhování s tím, že to je prostě konečná, i kdyby třeba byla celá komplet zasádrovaná, tak vás to nezajímá a bude pryč z bytu. Mějte na onen termín partu lidí v záloze a pokud by se nájemnice ke stěhování neměla, protě jí seberte klíče a vystěhujte ji, ať se jí to líbí nebo ne. Nemá právo váš byt užívat a teoreticky se to může hlásit na policii jako nedovolené vniknutí nebo tak něco, tím bych asi preventivně pohrozila.

Edit: A potlapkávám, také jsme měli nájemníka neplatiče. Banda osmi silných mužů, která začala bez diskuse tahat věci do stěhovacího vozu zabrala.

Ačkoliv potřebu radikálního a efektivního řešení chápu (taky pronajímám), tak v tomto případě jste měla docela štěstí. Trestňák připadá v úvahu, ale bohužel by padal na vaši hlavu. Jediný "správný" postup je soud a pak případně exekutor. Ale jak říkám, lidsky to chápu, jen jsem vás chtěla upozornit, abyste si třeba příště nezadělala na problémy.

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 10. října 2016 12:14

Jdu si postěžovat na kolegu, kterej mi sem bez varování dotáhl návštěvu ze zahraničí zrovna v momentě, kdy jsem vytáhla na pracovní stůl talíř s řízkem a bramborovou kaší a otevřela si k tomu diskuzi.....teď se cejtím jako největší prase...:-D

Offline Kajuli
64 příspěvků moje polička 10. října 2016 12:21
Reakce na Krehutka:

Díky za upozornění :) Jak je možné, že člověk může mít majetek a být v bytě, který nevlastní, má vypovězenou smlouvu a neplatí jej a já jako majitel nemohu adekvátně zakročit?
(soud úplně nepočítám, čekací lhůty na soudní řízení bývají všelijaké)